Hol találok olyan munkát, ahol korrektúrázni kell a könyvet?
Pontosabban ocr-ezés utáni javításokat végezni.
Tudom, sokan ezt hobbiból csinálják, de talán így is tud segíteni valaki.
Én egy autista nő vagyok, aki imádja a monoton és otthon végezhető munkát.
Köszönöm szépen!
Milyen végzettségeid vannak, kedves kérdező?
Milyen eszközeid a munkához (laptop, szoftver, stb.)?
Hány éves vagy? Független, vagy családod van?
Mivel foglalkozol jelenleg?
#3-as:
- Érettségim van, valamint gyors- és gépíró végzettség.
- laptop és Abbyy Finereader program (14-es verzió), de ezzel is remekül lehet dolgozni.
- 45 éves vagyok, és a szüleimmel élek.
- Délelőtt irodai kisegítőként dolgozom, de az egész délutánom szabad.
És csak hobbiból korrektúrázom a szkennelt könyveket.
Tudom, kevés a végzettségem bármihez is. De nagyon szívesen próbamunkát is végzek, ha szükséges. És nagyon kedvelem a monoton feladatokat.
Vannak már olyan könyvek, amikben szerepel a neved, mint korrektor? Nem baj, ha nem, csak kérdezem.
Milyen áron szoktad vállalni a munkát?
Nem értem, hogyhogy hobbiból korrektúrázni. Kinek?
Az életkorodhoz, lakhelyedhez semmi köze a dolognak, ne add meg. A helyesírási szabályokat kell jól ismerni a korrektúrázáshoz. Azt tesztelik próbamunkával, legalábbis a kiadók.
4000 Ft/ív az ár azoknál a kiadóknál, amelyeknél rálátásom van erre. De ezek nem ocr utáni javítások, hanem fordítás, szerkesztés után kell javítani, vagy Wordben, vagy betördelt, PDF-szövegben.
Úgy juthatsz ilyen munkához, hogy elküldöd a jelentkezésedet a kiadóknak emailben. Ha nincs magyar szakos végzettséged, érdemes valamilyen referenciát megadni, illetve írni, hogy vállalsz próbamunkát. Azt ne írd, hogy autista vagy, nem tartozik rájuk. Nagy részük nem fog válaszolni, erre készülj fel. Ha fontos, meg aktuális később is, évente küldd el, mert nem teszik el, vagy nem veszik elő később, ha elteszik is.
Illetve ma már fordítóirodáknak is írhatsz, a sok rossz minőségű szoftveres fordítás után ők is szoktak kérni javítást, bár nem tudom, egynyelvű verzióban is kérik-e.
Valószínűleg számlaképesnek kell lenned.
Magamnak korrektúrázok. Ezért csak hobbi. És én tényleg az ocr utáni javításokra gondoltam.
És köszi a segítségedet😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!