Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Már tényleg nem éri meg...

Már tényleg nem éri meg nyugaton új életet kezdeni?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben egyre több olyan tartalmat találok a YouTube-on mind magyar mind idegen nyelven, hogy a 10-20 évvel ezelőtt még jóléti államnak számító nyugati országok egyre élhetetlenebbek a magas ingatlanárak és az egyre romló közszolgáltatások miatt. Illetve azok miatt amikre a Fidesz is előszeretettel rájátszik: migráció, LMBTQ aktivisták, stb.

Az én személyes környezetemben is vannak már jó néhányan akik Angliából, Ausztriából, az USA-ból, stb. jöttek haza, mert már úgy érezték, hogy annyira lecsökkent az életszínvonaluk, hogy itthon jobban boldogulnak.

Az utóbbi időben én is eljátszottam a gondolattal, hogy talán megérné külföldön tervezni a jövőmet de ezeknek a dolgoknak a hallatán már erősen gondolkodok, hogy egyáltalán foglalkozzak-e ezzel a témával.

szept. 19. 15:13
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

#28 Gondolom te sem középkorúként mentél ki.

Abba kell belegondolni, hogy huszonévesen még könnyebben talál barátokat az ember. Kaland az élet, új ország, új kihívások, stb.

Viszont amikor már 40 elmúltál, akkor sokkal inkább vágysz az állandósága, mint a kalandra, valamint sokkal nehezebb már új barátokat szerezni szimplán azért, mert ebben a korban már kevés a szabadideje az embernek, meg olyan különbségek jönnek ki, hogy gyerekek: akinek van, az általában a gyerekes családokkal barátkozik, akinek nincs, az meg a gyerkmektelenekkel, a kettőt nehéz összevegyíteni.

Plusz ott van még az, hogy ha 42 vagy, a szüleid meg 70-hez közelítenek, akkor már igyekszel minél több időt velük tölteni, félted őket, mert tudod, hogy segítségre lehet szükségük bármikor.

szept. 23. 09:02
 32/32 anonim ***** válasza:

#29, Az én gyerekeim félig magyarul, félig angolul beszélnek velünk is. Ahogy kb rengeteg mas bevándorlonál latom hogy a szülő beszél a sajat nyelven, a gyerek csak angolul valaszol.

Ha ez az ára hogy egy normálisabb jövője legyen, akkor ez van.

szept. 23. 11:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!