Magyarként mennyi esély van nyugaton irodában dolgozni?
Sziaszok!
Erősen gondolkodom, hogy elköltözzek Magyarországról nyugatra. Német nyelvet beszélem és van irodai tapasztalatom német nyelven.
Mekkora esély van nyugati irodában, valamilyen multinál elhelyezkedni magyarként?
A lengyelek, ukránok, meg az egyéb eu-n kívüli migránsok mellett?
Én dobnám az ötletet ne haragudj!
Ha mennék is (nagy valószínűséggel fogok 5 éven belül) akkor dél spanyolország, vagy portugália esetleg tahiti, marokkó, vagy mozambik.
Semmihez nem értő, irattologató excelbaszogatókból Dunát lehet rekeszteni nyugaton is.
Ha versenyképes diplomád van (preferáltan PhD végzettség) és speciális domain-tudásod akkor könnyű.
Én Külkert végeztem, és az egyetemi baráti köröm kb fele (olyan 5 fő) már külföldön (Svájc, Hollandia, Németország, Spanyolország) dolgozik, mindenki szakmában, főleg pénzügyi vagy logisztikai területen.
Egyáltalán nem megugorhatatlan szerintem, ha ez az ember fő célja, érteni kell ahhoz amit csinálsz, és szépen kell beszélj angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!