Arányokat nézve Magyarországon vagy nyugaton lehet jobban kijönni "alantos munkából"?
Tudom, jó mestör-szakembör' itthon is milliókat keres, meg IT dev-ek, fogorvosok stb.. de most ilyenekre gondolok, mint: Például mentős, tanár, bolti eladó, tűzoltó, pék, utcaseprő.
Átlag emberek, nem vállalkozók.
Attól függ nyugatnak melyik részén. Van olyan hely, ahol a minimálbér feléből lehet egy ingatlanod, a maradék feléből megvan a kajád és még egy kicsit félretenni is tudsz.
Olyan hely is van, ahol a minimálbérből éppen bérelsz egy szobát (és van 4 másik lakótársad) és már el is fogyott a pénzed.
Ha az első helyet nézem, akkor "nyugaton". Ha a másodikat, akkor Magyarországon.
De nem tudom, hogy a mentős és a tanár mióta alantas (vagy akár a többi, amit felsoroltál).
Nagyon szakma és ország függő, nincs egységes "nyugat".
Tanár-mentős-ápoló nálunk szerintem extrémen alul vannak fizetve ezeken a pályákon jobban jár az ember nyugatabbra.
Versenyszféránál viszont a távolság közel sem ekkora. Ha van egy jobb szaktudásod akkor életszínvonalban hasonló szinten tudsz élni, mivel a lakhatás, szolgáltatások jóval olcsóbbak itthon és relative sok a lehetőség. Pl gazdasági, mérnöki területek, de ha belegondolsz egy fodrász is jó pénzeket tud hazavinni(BPn 5-6k egy fél órás férfi hajvágás még ha van munkáltatója és nem vállalkozó akkor is szép összeget visz haza.)
Plusz ha kimész érdemes beleszámolni azt is hogy a hazautazgatás pénz és időt fog elvenni
"Tudom, jó mestör-szakembör' itthon is milliókat keres, meg IT dev-ek, fogorvosok"
Ebből az utolsó az igaz, az első kettő pedig behazudja a fizuját. Soha nem láttam még jó módban élő möster-szakembört. Oké nem éhezik, többet keres, mint egy gyári melós, de hogy milliókat az erősen túlzás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!