Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Már tényleg nem éri meg...

Már tényleg nem éri meg nyugaton új életet kezdeni?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben egyre több olyan tartalmat találok a YouTube-on mind magyar mind idegen nyelven, hogy a 10-20 évvel ezelőtt még jóléti államnak számító nyugati országok egyre élhetetlenebbek a magas ingatlanárak és az egyre romló közszolgáltatások miatt. Illetve azok miatt amikre a Fidesz is előszeretettel rájátszik: migráció, LMBTQ aktivisták, stb.

Az én személyes környezetemben is vannak már jó néhányan akik Angliából, Ausztriából, az USA-ból, stb. jöttek haza, mert már úgy érezték, hogy annyira lecsökkent az életszínvonaluk, hogy itthon jobban boldogulnak.

Az utóbbi időben én is eljátszottam a gondolattal, hogy talán megérné külföldön tervezni a jövőmet de ezeknek a dolgoknak a hallatán már erősen gondolkodok, hogy egyáltalán foglalkozzak-e ezzel a témával.

szept. 19. 15:13
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

35 felett, családdal, jo melóval, hitelmentes kertes házzal döntöttünk a költözés mellett. Tehat nem a pillanatnyi penz gyűjtés a motiváció. A migransok, aktivistak meg lmbtúfók max a hirekben jönnek szembe.

Jobb az időjárás, normalisabb mentalitas, munkakultura, infrastruktura, stb.

Igen, nehéz nulláról ujrakezdeni, de igazabol csak a felnotteknek. A gyerekeinknek ez lessz már az otthon, itt vannak már barátaik, be vannak illeszkedve.

A yutub meg nem mérvadó, ha raklikkelsz egy migrancsos videora, holnap mar 5 masikat dob fel az algoritmus.

szept. 20. 14:19
 22/32 anonim ***** válasza:
51%
Hollandia: Amiket leírtál, semmivel nem találkoztam, vagy nem zavart a mindennapi életben. Ellenben az az életszínvonal, fizetés, oktatás, infrastruktúra, nyugalom és emberi jogok, amiket itt megadnak, mérföldekkel lekörözi Magyarországot. A politikai helyzetről nem is beszélve.
szept. 20. 17:40
 23/32 anonim válasza:

Osztrákban egy jobb cégnél lévő takarító, meg a kukás is többet keres, mint Magyarországon egy átlagos mérnök vagy közgazdász.

Németországban élek, ismerek nem kevés mérnök végzettségű magyart, aki gyárban melózik, szalagmunkásként. Köszönik jól elvannak. Németországban magasabb a fizu és olcsóbb az élelmiszer, mint odahaza. Az albérletek sem olyan szörnyűek, mint amilyennek sokszor beállítják.

szept. 21. 23:24
 24/32 anonim ***** válasza:

Kaján és a lakhatáson kívül léteznek még dolgok az életben, nem?

szept. 22. 01:02
 25/32 anonim ***** válasza:
24: léteznek, de a különbségek egyre kisebbek. Csak példának: Németországban olcsóbbra jön ki egy strandolás 2 gyerekkel, mint Magyarországon. Én is meglepődtem.
szept. 22. 08:25
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Aki mérnökként inkább gürizik Németországban gyári szalagmunkán, mintsem itthon rendes mérnöki melót végezne, az nem teljesen normális.
szept. 22. 09:00
 27/32 anonim ***** válasza:

Nem Nemetorszag, de a csapatunk fele diplomas bevandorlo, nem csak mernokok.

Es vannak gyarak ahol nem szallagmunka van, inkabb hasonlit egy autos muhelyhez.

szept. 22. 09:21
 28/32 anonim ***** válasza:
10 éve vagyok kint, és mára már ha haza megyek , érzem, hogy nem oda való vagyok. Félre értés ne essék németnek se gondolom magam, de mégis itt találtam meg az otthonom. 0 nyelvtudással jöttem , de rengeteg munkával, olvasással elértem arra szintre, hogy zsigerből jön a nyelv. Most egy szakmát csinálok, és hamarosan elhelyezkedem benne. De igaz, ahogy az előttem szóló írta, nem minden a pénz, van itt külföldön több pozitívum is ami otthon sajnos hiányzik. A legfőbb az egészségügy .. emberek tegyetek a szívetekre a kezetek.. valóban olyan jó az élet otthon?
szept. 22. 23:39
 29/32 anonim ***** válasza:

Én a szívemre teszem a kezem. Lehet, hogy zsigerből jön a nyelv, lehet, hogy befogadtak és elfogadtak, de a szívük mélyén tudják, hogy te nem német vagy. Élünk hontalanul a társadalmi és anyagi jólét oltárán. Jól élünk, de nincsenek velük az emlékeink, a barátaink és az egyre idősebb szüleink. Lehet szentimentális ez, de ez van. Ez a külföldi létezés ára. Nekem is vannak régen külföldre költözött rokonaim, akik annyit keresnek, amiről itthon álmodni se merne senki (nem nettó 1,5 milliót), de a legkisebb fiú már töri a magyart. Háát, ez nekem fájna. De persze sok minden kárpótolja őket.

szept. 23. 00:09
 30/32 anonim ***** válasza:

29: de miért ne lehetnének kint barátaid?

Eleve korlátolt nézet, hogy ha szerintem csak az lehet a barátod, akivel ugyanazt élted meg gyerekkorodban. De ha ehhez ragaszkodsz is barátkozhatsz a többi kinti magyarral.

szept. 23. 06:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!