Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szabályos amit a munkáltatóm...

Szabályos amit a munkáltatóm csinál?

Figyelt kérdés
3 műszakban dolgozok egy multinál, gyárban. Nincs munkaidőkeretem, mert külsős cég által vagyok foglalkoztatva ennél a gyárnál és nekünk nincs...A helyzet a következő: Megrendelés visszaesése miatt van, hogy mostanában műszakokat mondanak le. Eddig ilyen esetben a munkáltató állásidőre könyvelte ezeket a lemondott műszakokat, de ettől a hónaptól úgy döntött, hogy pihenőnapra írja, mert túl sok állásidőt nem írhatnak be. Törvényes ez így? Úgy tudom, ha ilyen esetben a munkáltató nem tud munkát adni azt kötelező állásidőre írni. Valaki tud erről valamit?
szept. 5. 16:58
 1/6 anonim ***** válasza:
38%

Szabályos, külsősökre nem vonatkoznak a szabályok.

Pont ez benne a lényeg.

szept. 5. 17:42
 2/6 anonim ***** válasza:
87%

Nem!

Gondolom a cég a végét járja, az elbocsátással jobban járnál?

Nálunk az volt, hogy állásidőt soha nem írtak, csak szabadságot, mikor elfogyott, pihenő napot.

Húsvétig többször voltunk szabadságra küldve, 2-5 napokig.

Augusztusban elfogyott az összes szabim, úgy, hogy 50 éves vagyok, és éppen csak sikerült kivennem a 7 napot, amivel én rendelkezem.

Ennek az lett az eredménye, hogy augusztusra 3 hétre kapok csak fizetést, a többi pihenő volt.

Nálunk megpróbálták elüldözni az embereket, végkielégítés nélkül.

Még akkor is jobban jártam volna, ha augusztusban kirúgnak, mert akkor járt volna fizetés a töredék hónapra + 50 nap felmondási idő + 2 havi végkielégítés.

Ja, meg 3 hónapja nincs bónuszom, pedig nem kaptam fegyelmit.

szept. 5. 18:15
 3/6 A kérdező kommentje:
1-es látom a kérdésből kB. Semmit sem fogtál fel
szept. 5. 18:27
 4/6 anonim ***** válasza:
8%

Nálunk a külsősöket úgy rendeljük a munkaerő közvetítő cégtől.

Ha épp nincs munka jelezzük a cégnek, hogy most nincs szükségünk az emberekre és ő nem küld akkor senkit amíg nem szólunk az ellenkezőjéről.

Amikor nem dolgoznak akkor nem fizetünk semmit. Hogy most a kölcsönzős cég ad nekik erre valami pénzt az már jó kérdés.

szept. 5. 19:09
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Kiadhatja szabadságnak, ha jól emlékszem az éves szabadság 2/3-áig, de amikor azok a napok elfogytak akkor már nem, onnéttól kezdve fizetni kell az állásidőt.
szept. 6. 10:55
 6/6 A kérdező kommentje:
aha tehát akkor pihenőnek nem írhatja, kösz
szept. 6. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!