A munkáltatóm megszüntette a munkaviszonyom. Pár nappal később egyszerűsített munkaviszonyban dolozok nála. Ez így szabályos ( többilent)?
Mivel a munkahelyemen lesz pár hét leállás, a dolgozók egy részét kijelenti a főnök, majd alkalmival ugyanúgy alkalmaz minket. Kilépő papírokat nem kaptam meg eddig, február vége volt az "utolsó"munkanapom.
Ugyebár alkamival havi
Ugyebár havi 15 napot lehet dolgozni, de a fizetesem majd ugyanannyi lesz, mint ezelott. Es elutalják ugyanigy!Viszont igy szerintem tobb lesz a fizetesem, mint a mentesített keretösszeg, ami egyszerűsitett munkaviszonyra járna.
Adót is kell ajd fizetnem jövőre?
Ha egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozol, akkor nem csak, hogy adót is kell majd fizetned magad után, de így a TB-d sincs biztosítva, tehát azt a havi 7300 ft-ot is Neked kell majd fizetned. És ez nem számít munkaviszonynak- nem jár utána táppénz, szabadság, stb.
írd be a keresőbe, hogy egyszerűsített foglalkoztatás és olvasd el figyelmesen.
árulja már el valaki, miért lett a 2-es válasz lehúzva? Mi a rossz benne?
A szó hagyományos értelmében nem munkaviszony - pl nem jár utána álláskeresési támogatás, stb.
Ezen kívül sokan "pofára esnek", mert nem tudják, hogy TB jogviszonyt nem keletkeztet, nekik kéne fizetni, s csak gyűlik a tartozás a NAV-nál. Szóval mi a rossz benne? Igen, a nyugdíjalapba beleszámít, azt tudom.
3-aska, nagyon hasznos választ adtál szerintem és ne törődj a sok hülye kis köcsöggel, aki zéró élettapasztalat híján lehúzza a jó válaszolókat - engem is folyton lehúznak, igazságtalanul.
Az egyszerűsített munkaviszony csak a munkáltatónak jó és valóban kedvezőtlen a munkavállalóra nézve. Én a kérdező helyében sürgősen váltanék, amint lehet, mert ennek így amúgy sem lesz jó vége!
2., 3. és 5.!
Látjátok, én, ha segíteni akarok valakinek, privát üziben teszem.
Nem szeretném ha valaki rosszindulatból lepontozgatna jó válaszokat és ezzel megzavarná a kérdezőt!
Ti is tegyétek hasonlóképpen!
Volt már rá példa, hogy csak privátban írtam, mert tudtam, hogy úgyis lehúznának, lehurrognának, de azért nehogymár néhány unatkozó hülegyerek miatt, akik itt bandában húzzák le az embert a hétvégéken és iskolaszünetben - annyira kilóg a lóláb - én "futamodjak meg".
Meg aztán nem árt, ha mások is megismernek dolgokat.
pl. nekem senki nem mondta anno, ezelőtt 15 évvel, hogy a megbízási szerződés nem számít munkaviszonynak és 2 évig dolgoztam úgy egy nagy állami hivatalnak, hogy fogalmam sem volt róla: ha utána munkanélküli leszek, nem jár álláskeresési, stb. - szóval jól pofára estem, amikor kiderült, mindezt egy 4 éves gyerekkel, akit egyedül neveltem.
" de azért nehogymár néhány unatkozó hülegyerek miatt, akik itt bandában húzzák le az embert a hétvégéken és iskolaszünetben - annyira kilóg a lóláb - én "futamodjak meg". "
Rátapintottál a lényegre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!