Nem utalja a fizetésem a cég, miután próbaidő alatt szó nélkül eljöttem. Így akkor ne is várjam?
Egy nagy multiról van szó, 2 hetet dolgoztam ott osszvissz. Hülyeséget csináltam tudom azzal, hogy csak úgy egyik nap nem mentem be és nem szóltam... Készültem aznap a munkába egyébként, nem így terveztem. De olyan helyzet adódott, hogy a párommal nagyon összevesztünk, már egy ideje érlelődött hogy szét megyünk, aznap reggel robbant ki a dolog. Én nála laktam, messze az otthonomtól, más megyében. Össze pakoltam és mondtam vigyen haza. Teljesen ki voltam bukva, azt se tudtam mit mondhatnék ha felhívom őket, szégyelltem is ezt a dolgot... Így inkább hagytam, nem szóltam, gondoltam kiléptetnek úgyis és ennyi. Pár nap múlva jött is a levél, hogy ez történt és hogy 5 munkanapon belül megkapom a járandóságom.
A papíron lévő dátum alapján már 10 munkanap eltelt és semmi.
Igazából ugye így nem adtam le a munkaruhát, belépő kártyát, de az mind az öltözői szekrényben ott van, nem hoztam el. És kétlem, hogy azok értéke 2 heti munkabérem lenne, ha esetleg ez a gond.
Akármennyire is hülyeséget csináltam és nem így kellett volna, szerintem ez akkor sem jogos ,se nem törvényes hogy emiatt nem kapom meg a fizetésem.
Mit gondoltok?
"Az, hogy a munkáltató jogszerűtlenül jár el, nem hatalmaz fel arra, hogy én is úgy tegyek."
De, igenis felhatalmaz rá.
"Ha én úgy jártam volna el a munkáltatómmal szemben annak idején, ahogy ő velem szemben, soha nem nyertem volna meg ellene a munkaügyi pert."
50 ezer forint miatt senki nem fog munkaügyi pert beadni szerintem...Ráadásul nem mindig az a könnyebb út, néha elég csak a munkáltatóra ráijeszteni.
21
A KRESZ analógiája (és a józan ész) szerint sem hatalmaz fel rá.
# 22:
Hogy a francba jön most ide a KRESZ? Ha te hagyod, hogy egy cég mocsokul viselkedjen veled, akkor hagyd, de nem mindenki olyan.
24
Nem hagyom. Tisztességesen felmondok.
A Kresz, meg, hogy ha megcsal az asszony, akkor nem a viszontmegcsalás a módja stb... ez szerintem józan ész kérdése. Ne tudd meg, hány helyen mondtam fel már azonnali hatállyal, hogy megmaradjon a gerincem! De nem így.
25: Nem tudtam, hogy a házasságban a KRESZ szabályait alkalmazod, sőt nem is hallottam még ilyenről.:D Én inkább vezetéskor használom.
A kérdező abban hibás, hogy nem szólt előre, hogy másnap már nem megy be dolgozni. Viszont a nagy multik alapból egy rohadék kizsákmányoló cégek Magyarországon és kihasználva minden kiskaput gátlástalanul verik át a dolgozókat. Már eleve ott, ahogy a munkát meghirdetik és végül ami maga a tényleges munka lesz. Félrevezetés, megtévesztés akár bérben, akár munkakörülményekben, munkaidőbeosztásban, stb. Úgyhogy ilyenkor tehető fel a kérdés mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?
A mocsok szemét multi, aki munkát ad!
és még fizet is.
Menj inkább a sarokra! ott helyben fizetnek!
"50 ezer forint miatt senki nem fog munkaügyi pert beadni szerintem...Ráadásul nem mindig az a könnyebb út, néha elég csak a munkáltatóra ráijeszteni."
Nem csak anyagi mulasztások miatt lehet perelni egy munkáltatót.
Én sem azért tettem, aztán lett belőle nem kis összegű sérelmi díj fizetési kötelezettsége a munkáltatónak.
"De, igenis felhatalmaz rá."
Pedig nem. Rossz az útvonal választásod.
Se egy munkaügyi hatóság, sem egy munkaügyi bíróság nem fogja az érzelmi oldalát nézni az ügynek, ha ítélkeznie kell. Előveszi a törvény szövegét, ebből kifolyólag mindig a jog felől közelíti meg a dolgokat.
Eleve csak 50 %-os eséllyel indulsz, ha a munkáltató törvénytelenségére hasonló törvénytelenséggel reagálsz.
"Félrevezetés, megtévesztés akár bérben, akár munkakörülményekben, munkaidőbeosztásban, stb. Úgyhogy ilyenkor tehető fel a kérdés mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?"
Tök mindegy, hogy melyik volt előbb.
Manapság próbaidő kikötése nélkül nem kötnek munkaviszonyra vonatkozó szerződést a felek. Próbaidő azért van, hogy időben kiderüljenek azok a dolgok, ami miatt a dolgozó nem maradna ott tovább, vagy a munkáltató nem tartaná meg őt.
"Azért keltem hajnalban 2 napot, hogy aztán ingyen dolgozzak, próbanap címmel. "
Ez az eljárás inkább a kisebb vállalkozásokra jellemző, nem egy multira.
Innentől kezdve vagy hiszem, vagy sem a történeted. Már bocsi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!