Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem utalja a fizetésem a cég,...

Nem utalja a fizetésem a cég, miután próbaidő alatt szó nélkül eljöttem. Így akkor ne is várjam?

Figyelt kérdés

Egy nagy multiról van szó, 2 hetet dolgoztam ott osszvissz. Hülyeséget csináltam tudom azzal, hogy csak úgy egyik nap nem mentem be és nem szóltam... Készültem aznap a munkába egyébként, nem így terveztem. De olyan helyzet adódott, hogy a párommal nagyon összevesztünk, már egy ideje érlelődött hogy szét megyünk, aznap reggel robbant ki a dolog. Én nála laktam, messze az otthonomtól, más megyében. Össze pakoltam és mondtam vigyen haza. Teljesen ki voltam bukva, azt se tudtam mit mondhatnék ha felhívom őket, szégyelltem is ezt a dolgot... Így inkább hagytam, nem szóltam, gondoltam kiléptetnek úgyis és ennyi. Pár nap múlva jött is a levél, hogy ez történt és hogy 5 munkanapon belül megkapom a járandóságom.

A papíron lévő dátum alapján már 10 munkanap eltelt és semmi.

Igazából ugye így nem adtam le a munkaruhát, belépő kártyát, de az mind az öltözői szekrényben ott van, nem hoztam el. És kétlem, hogy azok értéke 2 heti munkabérem lenne, ha esetleg ez a gond.

Akármennyire is hülyeséget csináltam és nem így kellett volna, szerintem ez akkor sem jogos ,se nem törvényes hogy emiatt nem kapom meg a fizetésem.

Mit gondoltok?

2024. júl. 2. 17:54
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell, hogy fizessenek. Én is léptem már le így multitól és mindig kifizettek.
2024. júl. 2. 17:57
 2/36 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, én is így gondolom egyébként. Csak akkor miért nem kaptam vajon még meg, holott nem 5, hanem 10 munkanap is eltelt? Hatalmas, nagy nevű multiról van szó, csodálkozom ezen..
2024. júl. 2. 18:00
 3/36 anonim ***** válasza:
100%
Melyik nagynevű multi? Hívd fel a HR-t vagy írj nekik e-mailt!
2024. júl. 2. 18:01
 4/36 A kérdező kommentje:

Bocsi de nem szeretném, hogy felismerjenek, ezért nem írnám ki a cég nevét. Persze, nekem is eszembe jutott a HR, de mégis mit mondjak? Miért léptem le szó nélkül, gondolom előjönnek ezzel-bár attól még a ledolgozott napokra munkabér jár..

Vagy lehet csak fizukor fogják elutalni nekem is, mint a többi dolgozónak, esetleg még...

2024. júl. 2. 18:10
 5/36 A kérdező kommentje:
Dolgoztam egyébként más multinal évekig , én mondtam fel, vagyis közös megegyezéssel végül. Ott 3 nap múlva utalták a fizetésem, mindent kifizettek, bent maradt szabikat is. Csak arra tudok gondolni emiatt, hogy azért nem fizetnek mert így léptem le! De hát próbaidő alatt, azért ez sem mindegy
2024. júl. 2. 18:13
 6/36 anonim ***** válasza:
68%
Írd meg privátban melyik multi
2024. júl. 2. 18:15
 7/36 anonim ***** válasza:
100%
A munkaviszony megszűnésének napjától számítva 5 munkanapon belül ki kell fizetniük
2024. júl. 2. 18:16
 8/36 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem választható, ki KELL fizessenek, teljesen lényegtelen, hogy miért és hogyan szűnt meg a próbaidő alatt a munkaviszonyod!

Ha kérdezik - vagy elmondod vagy megmondod, hogy magánügy és semmi közük hozzá, ennyi.

2024. júl. 2. 18:20
 9/36 anonim ***** válasza:
100%
Hívd el. Attól még a munkaruhád stb le kell adni pl.
2024. júl. 2. 18:21
 10/36 A kérdező kommentje:
Kerek 10 munkanap eltelt, nem nap, hanem munkanapot számolok. És nem attól, hogy nem mentem be, hanem a kilepő papíron lévő dátumtól. Mégse fizettek ki. Hát köszönöm azért a válaszokat, várok egyelőre.
2024. júl. 2. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!