Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten az IT szférában a...

Budapesten az IT szférában a helyi nagynevű és színvonalas egyetemek mellett mennyire van esély bejutni egy vállalathoz vidéki egyetemi diplomával?

Figyelt kérdés

2024. jún. 29. 22:19
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
82%
Pontosan milyen területen keresel állást? Programozás, network, cloud, alkalmazás üzemeltetés stb.? Mert ha meg ÁN a terület inkább csinálj valami értelmes certet annak van értelme.
okt. 6. 07:18
 32/38 anonim ***** válasza:
45%

Ez a nem kell diploma szöveg igaz volt úgy 2022 végéig de most annyira telített a szakma, hogy egyből a kukában landol az ember CV-je ha nincs Bsc/Bprof diplomája mert annyira el van árasztva van a szakma a mindenféle Okj-s, bootcampes és youtube videók alapján(értsd megnézett kb 3db-ot) "önképző" karrier váltókkal. Pályakezdő/junior szinten legalábbis ez a helyzet....

okt. 6. 07:40
 33/38 anonim ***** válasza:
62%
A tapasztalat számít nem a papír:)
okt. 6. 10:38
 34/38 anonim ***** válasza:
36%
Nem tom, nekem a CV-hez kértek egy github linket, aztán volt egy videós interjú, aztán felvettek. Full remote meló, német cég, nem érdekelte őket, hogy van-e diplomám és hol végeztem.
nov. 12. 15:01
 35/38 anonim ***** válasza:
84%
Az egy dolog, hogy az interjún senkit nem érdekel, de a behívásodban az is szerepet játszhatott, hogy van-e diplomád.
nov. 13. 07:48
 36/38 anonim ***** válasza:
90%

Nincs kiemelkedő magyar egyetem. Elképesztő vicc ez amit az infósok meg közgazdászok leművelnek, hogy de a corvinus így, de a bme úgy, a bge vicc, vidéken nincsenek egyetemek, bla bla bla.

Menjetek el külföldre, nem fognak különbséget tenni a legkeményebb BME infós summa cum laude diák, és a herelóbálnádi főiskola gazdinfós ötös tanulója között az egyetem alapján, ahogy a corvinust se ismeri senki hiába áll minden leendő közgazdásznak erre a lomposa.

Végezz el egy egyetemet, inkább "könnyebbet", teljesen felesleges szivatni magad az elmebetegekkel a bmen, képezd magad mellette hogy jó tudásod legyen és simán el fogsz helyezkedni bárhol.

nov. 20. 22:09
 37/38 anonim ***** válasza:
92%

Ez amúgy tényleg így van: BME és a Corvinus még itt az EU-ban is marginális. Nevetségesnek érzem, hogy emberek ebből csinálnak presztizs kérdést idehaza, ki melyik iskolába jár.

Aki tényleg akar tanulni, az egy vidéki gazdinfó szakon is tud, jegyet venni meg a BME-n is van lehetőség.

nov. 21. 08:57
 38/38 anonim ***** válasza:
100%

Van rá esély, rám bízott gyakornokot leszámítva senkit sem érdekelte.

Egyszer rákérdeztem HR en, hogy sulit nem kell-e igazolni de azt mondták cisco és itil bizonyítványt már beadtam, ennél többet ne vigyek.

nov. 21. 11:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!