Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten az IT szférában a...

Budapesten az IT szférában a helyi nagynevű és színvonalas egyetemek mellett mennyire van esély bejutni egy vállalathoz vidéki egyetemi diplomával?

Figyelt kérdés

jún. 29. 22:19
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
62%

Bocs, de az azért van, mert az, hogy milyen "jeggyel" végeztél, azt tényleg mindenki leszarja.

Van, aki igen, egyetembe tette az idejét, van, aki meg saját projekteket csinált. Emiatt nem is fogják azt nézni, ha valaki csak kettessel ment át.

júl. 3. 18:55
 22/33 A kérdező kommentje:
vagy sajnos manapság dolgozott mellette és muszájból nem pl a szakmában :(
júl. 3. 19:07
 23/33 anonim ***** válasza:
13%

Bme, Corvinus, Elte, Óbudai egyetem, Közszolgálati egyetem egykutya!

Sznobképzők!

júl. 29. 09:55
 24/33 anonim ***** válasza:
67%
A tapasztalat meg a vertek szamitanak
aug. 30. 16:40
 25/33 anonim ***** válasza:
71%

#9 " + budapesti lakos"

" juniorként vidékieket sem szívesen foglalkoztatunk, mert utána jön a sírás, hogy teljes home office kell"

Az ilyenek miatt lett ennyire vízfejű ez a hülye ország. Budapest túl nagy, büdös, koszos és fele ennyi lakosa lenne, ha nem lenne már évtizedek óta ez a Budapest = Magyarország mentalitás.

IT vonalon az a cég, amelyik megköveteli a bejárást és a budapesti lakhelyet, magával fog kicseszni, mert sokkal kisebb a merítés és lehet, hogy nagyon jó szakembert zárnak ki csak azért, mert nem Büdipesten él az illető.

Én dolgoztam olyan cégnél, ahol a juniorokat is full HO-val vették fel. Én is 350km-ről dolgoztam nekik. Egyik legjobb csapat és munkahely volt, ahol valaha dolgoztam.

"Igen, van benne szivatás, de pont ezért lesz jobb szakember összességében, aki elvégzi a BME-t."

Jobb szakember lesz azért, mert papíron kell programozni a vizsgán, hát persze!

"Ha van az oktatónak egy "arc faktor" módosítója, ami miatt simán ad 1-2 jeggyel rosszabbat, akkor neked annyival jobban kell megtanulnod"

Micsoda érv! Nem is az ilyen oktatókat kellene kib#szni, mint macskát sz#rni, ugye?! Ha valaki csak azért kap rosszabb jegyet, mert nem szimpatikus az oktatónak, az egy szar egyetem.

"Az oktatónak nem feladata, hogy az ivó cimborád legyen vagy az anyukád."

Nem. Az oktatónak az a feladata, hogy átadja a tudást és a leadott anyagot kérje számon, ne azt, hogy mennyire vagy szimpatikus neki vagy épp mennyire vagy karizmatikus.

Én a Nyíregyházin végeztem a PTI-t, levelezőn. Csak azért mentem oda és nem a DE-re, mert volt államin levelező képzés, míg Debrecenben csak önköltséges.

Nem volt fölösleges szivatás, de a számonkérés megvolt. Programozás vizsgán a megadott feladatokat kellett lekódolni, akár saját gépen, net használattal. Linalgból aki korábban papíron meg tudott csinálni egy Gauss-elmininációt, az használhatott a vizsgán Wolfram Alpha-t.

Ezzel együtt is tudni kellett ahhoz, hogy átmenj a vizsgákon. 15-en indultunk az évfolyamon. KETTEN diplomáztunk időben, rajtam kívül a csoportból az egyetlen lány. Mindenki más lemaradt vagy lemorzsolódott, illetve az egyik srác az államvizsgán blokkolt le teljesen, pedig próbáltak belőle egy kettest kihozni.

Szóval nem lehet mondani, hogy "könnyű egyetem" és mindenki átmegy. Nekem mondjuk jeles lett a diplomám és 3-as volt a legrosszabb jegyem a 3 év alatt, de tanultam is rendesen. Viszont nem a szivatásról szólt az egyetem.

És a munka világában a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy Nyíregyházán végeztem, csak az, hogy megvan a diplomám. Most egy német cégnek dolgozok, szerintem nem is hallottak még Nyíregyházáról, csak azt nézték, hogy szoftveres diploma.

Nyilván vannak preztizs egyetemek, mert ha valaki a Harvardon vagy Cambridgeben végzett, az nagy szó, de világszinten egy BME sincs a fasorban sem.

Amúgy azt vettem észre, hogy aki arra büszke, hogy a BME-n, ELTE-n végzett és nem "noname" egyetemen, az szokott lenni a legnagyobb üresfejű sznob.

szept. 9. 09:32
 26/33 A kérdező kommentje:
Pacsi! Én Nyíregyházi és félig kétségbeesett PTI-s 3. féléves autodidakta DE-IK hallgató :)
szept. 10. 20:27
 27/33 anonim ***** válasza:
5%
Ezt a sok unszimpi pöcs válaszolót kiküldeném kapálni aztán ott bizonygathatnák a nagy tudásukat. Ostoba it nagyképű marhák
szept. 16. 20:16
 28/33 anonim ***** válasza:
64%
25-ös. Világszinten nincs nagy neve, de a legtöbben akik végzünk nem a Googlenél vagy az Aamazonnál fogunk elhelyezkedni, hanem valszeg valamilyen Magyarországon levő multinál/kkvnél/állami cégnél, ebben az értelemben valamit azért számít, hogy a BME-n vagy mondjuk a GDF-en végeztél.
szept. 17. 08:47
 29/33 anonim ***** válasza:
81%

Amit a 9-es leírt az a tökéletes recept arra, hogyan lehet a valóban innovatív és gondolkodni képes embereket távol tartani egy cégtől.

A kérdésre a válasz: az első benyomás itt is számít, mint az élet bármely más területén. Jó álláshoz megfelelő végzettség és jó referenciák kellenek, viszont ezeket nem csak felkapott iskolákban és divatos munkáltatóknál lehet megszerezni.

Az évek során talákoztunk már mindennel, BME diplomás, perfekt angolos haszontalan léhűtővel és vidéki noname szakiskolás, egyébként ultra szorgalmas és intelligens emberrel, aki havi szinten milliós hozzáadott értékkel dolgozott.

szept. 28. 14:00
 30/33 anonim ***** válasza:
Eddig meg sose kérdeztek meg hogy honnan van a diplomam( sőt azt se hogy van-e) amúgy a budapesti egyetemek sem szinvonalasak…
okt. 6. 07:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!