Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vannak itt diplomások? Milyen...

Vannak itt diplomások? Milyen érzés, hogy egy egyszerű szakmunkás (sokszor segédmunkás is) többet keres, mint ti?

Figyelt kérdés

A kérdés komoly. Vannak jól fizető diploás állások (orvos, IT, villamosmérnök, befutott ügyvéd és kb ennyi, amit nagyszámban elérnek), de sokkal több olyan diploma van, aminél egy kőműves, ács, autószerelő jóval többet össze tud szedni, igaz nem teljesen korrekt bejelentéssel. És nem vállalkozásra gondolok, mert ott bizony 1-2 milliót simán összeszednek egyedül is (építőipar, fodrász stb). És még ehhez hozzájön, hogy ők kb bármikor tudnak túlórázni, ellenben a diplomásokkal. Sokszor a 8 órán túl nincs lehetőség se többet dolgozni.

De én most láttam egy facebook posztot, ahol a kamionsofőrök már belföldön, napi hazajárással keveslik a nettő 700-800 ezret. A fejem rámerném tenni, hogy a diplomások 80 százaléka nem keresi ezt meg.

Szóval tényleg nagyon sok diplomát nem igénylő, alkalmazotti állás van, amivel jobban lehet keresni. Milyen érzés ez 3-7 év egyetem, 4-5 év gimi után?

máj. 21. 19:18
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
7%

#39 Mégis sorra vizsgáznak sikeresen a 3-as gimis matekosok. Sorra puskáztnal az emberek. Vagy lefényképezik és kiküldik valakinek, hogy oldja meg vagy már olyan alkalmazások vannak, amire ha előfizetsz levezetéssel oldja meg a feladatokat. Meg a matek is olyan, hogyha eleget gyakorlod, akkor típusfeladatokat meg tudod oldani, amivel 2-es simán megvan. Illetve amit leírta még mindig áll. Át kell engedni bizonyos százalékot a felhígult hallgatókból is.

Ti vagytok eltévedve. Azt hiszitek, hogy az egyetemen hihetetlen titkos tudást adnak át és csak a zsenik tudják teljesíteni. A valóság meg az, hogy már 3-as érettségivel, terület számítás tudása nélkül lehetsz mérnök. Tipikus diplomások vagytok, akik olyan okosnak gondolják magukat, közben meg már nehezebb nem elvégezni egy szakot.

#40 Kikérem magamnak. Ahogy írtam a feleségemnek van diplomája. Tanulta ezeket a tárgyakat. Illetve mint írtam tanárt és hallgatókat is ismerek. Az ők elmondásuk alapján írom amit írok. De ti biztos jobban tudjátok, mint akik most járnak egytemre, most tanítanak ott. Tipikus diplomás felfogás. Nem akarjátok bevallani, hogy már szart sem ér a diploma és szinte 0 teljesíténnyel lehet diplomát szerezni, amivel legalább szarul lehet keresni.

máj. 28. 15:26
 42/61 anonim ***** válasza:
100%
Mit kérsz ki magadnak? Jártál egyetemre? Nem. Mesélte a szomszéd meg a Józsi a kocsmából, hogy milyen, ugye. Tipikus építőmunkás vagy aki mindig mindent jobban tud. Mert hát a vakolás az igazi tudomány, aki ahhoz ért az már felér egy doktorival.
máj. 28. 18:09
 43/61 anonim ***** válasza:
92%

"A valóság meg az, hogy már 3-as érettségivel, terület számítás tudása nélkül lehetsz mérnök"

Nem, ez nem a valóság. Ezeket a kocsmában szokták terjeszteni a lecsúszott alkesz proli segédmunkások meg egyébb tanulatlan suttyók, akik még egy érettségit se tudtak maguknak összehozni.

Ugye te sem gondolod komolyan, hogy itt bárkit meg tudsz vezetni ezzel a baromsággal a tahó építőmunkás haverjaidon kívül?

jún. 3. 21:09
 44/61 anonim ***** válasza:
40%

#42 Úgy látaom az értő olvasás nem megy hiába vagy diplomás. Ezzel csak alátámasztod amit írtam. Képzeld, hogy még a vakolással is többet keresnek, mint a diplomások. Nem hiába.

#43 Te mit nem értesz? Ahogy írtam doktorit végző ismerősöm mondta. 3. félévében járt a srác. Ha tetszik ha nem ez megy ma az egyetemeken. Azt tudom, hogy az adott tárgyból, amit az ismerősöm tanít, abból megbukott. De sok másból meg átment. Nem hiába romlik folyamatosan a színvonal.

Ahogy már szerintem írtam. Kérdezzétek meg az egyetemista ismerőseiteket, hogy mik mennek. Amiket én írtam azok ilyen emberektől vannak és nem a kocsmában beszélték. A kocsmában maximum röhögnek az egyetemistákon. A fala ember azért, mert írigy, a másik fele meg azért, mert 1 éves szakmával többet keresnek, mint az 5 éves egyetemi diplomával rendelkezők.

jún. 9. 15:05
 45/61 anonim ***** válasza:
73%
@44 Apa, mondd már meg, hogy többet keresel-e, mint én, heti 40 órában 1.2 millió körül van a nettóm és ennél ez csak több lesz, plusz még 2 év és kipörög jelenlegi névértéken olyan 45 milliónyi részvényem. Melyik szakmunkás keresi meg ezt úgy, hogy közben egy légkondis irodában ül, a cége fizeti a rendelt ebédjét, a privát egészségbiztosítását, meg évi 2-3-4 tengerentúli utat. És nem, nem fejlesztő vagyok.
jún. 9. 15:25
 46/61 anonim ***** válasza:
100%

"amit az ismerősöm tanít, abból megbukott. De sok másból meg átment"

Ezekből a megjegyzésekből is látszik, hogy egyetemnek még a közelében sem jártál. Ami nem baj,

csak ne okoskodj olyannak, aki veled ellentétben nem csak kívülről látott ilyen intézményt.

jún. 9. 20:57
 47/61 anonim ***** válasza:
100%
#45 Pedig mennyivel jobb lenne neked vakami retkes építkezésen a porban, koszban csúszni-mászni, nehéz dolgokat emelgetni, délben meg felvágottat enni cementeszsákokból összerakott asztalon, szutykos munkásruhában, alkesz segédmunkások között...😅mindenki erre vágyik az életben, hogy építőmunkás legyen.
jún. 9. 21:02
 48/61 anonim ***** válasza:
40%

# 45 Na akkor mi vagy? Vannak diplomák amik megérik, ezt írtam is. De a diplomák nagyrésze kuka. Ahogy a jogot végzők 5 százalékának is megéri, de ott a maradék 95, aki az átlag fizetéstől nem nagyon keres többet. Amúgy 1,2 milliót egy átlag 1 segéddel rendelkező építőipari szaki megkeres elég simán. Ahogy egy sok vendékkel rendelkező fodrász is. Részvénye lehet a szakinak is. Persze nem légkondis irodában ezt aláírom. Csak az a különbség, hogy ezt kb bármelyik szaki meg tudja keresni (aki hajlandó vállalkozni), míg a te eseted valószínűleg kirívó. De ez kiderül, ha leírod milyen területen vagy, milyen diplomád van.

#46Na erre kíváncsi vagyok. Írd már le, hogy ebből hogy következik ez. Ahogy írtam ez tipikus diplomás hozzáállás. Azt hiszed te mindent jobban tudsz. :D Közben meg egy egyetemen tanító által mondott dolgot kérdőjelezel meg. Kíváncsiam várom.

#47Ahogy írtam. Ha orvosi, IT diplomád van és jól helyezkedel, akkor tényleg az éri meg jobban. De már az egyéb mérnöki, jogász, pénzügyes diplomákkal is nagyon nehéz jól keresni. Perszee gondolom itt pont van olyan mérnök, jogász, aki benne van a top 5 százalékban és neki megéri. De erre mennyi az esély? ÉS akkor az IT is könnyen lehet hogy visszaesik a többi mérnöki bérhez. Már hetente jönnek ki cikkek a programozók felslegessé válásához.

jún. 12. 17:54
 49/61 anonim ***** válasza:
100%
@48 Bölcsészdiplomáim vannak, köztük az egyik szabad bölcsészet, de IT területen dolgozom. Nem fejlesztőként. A diplomáimnak egyértelműen volt köze a karrierem elindításához.
jún. 12. 20:36
 50/61 anonim ***** válasza:
100%
#48 A tiéd pedig az okoskodó, nagyhangú, mindent jobban tudó építőmunkás hozzáállás. Holnap majd kiabálhatod az építkezésen a talicskás segédmunkásoknak, hogy te mekkora ász vagy és felesleges tanulni.
jún. 12. 22:07
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!