Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vannak itt diplomások? Milyen...

Vannak itt diplomások? Milyen érzés, hogy egy egyszerű szakmunkás (sokszor segédmunkás is) többet keres, mint ti?

Figyelt kérdés

A kérdés komoly. Vannak jól fizető diploás állások (orvos, IT, villamosmérnök, befutott ügyvéd és kb ennyi, amit nagyszámban elérnek), de sokkal több olyan diploma van, aminél egy kőműves, ács, autószerelő jóval többet össze tud szedni, igaz nem teljesen korrekt bejelentéssel. És nem vállalkozásra gondolok, mert ott bizony 1-2 milliót simán összeszednek egyedül is (építőipar, fodrász stb). És még ehhez hozzájön, hogy ők kb bármikor tudnak túlórázni, ellenben a diplomásokkal. Sokszor a 8 órán túl nincs lehetőség se többet dolgozni.

De én most láttam egy facebook posztot, ahol a kamionsofőrök már belföldön, napi hazajárással keveslik a nettő 700-800 ezret. A fejem rámerném tenni, hogy a diplomások 80 százaléka nem keresi ezt meg.

Szóval tényleg nagyon sok diplomát nem igénylő, alkalmazotti állás van, amivel jobban lehet keresni. Milyen érzés ez 3-7 év egyetem, 4-5 év gimi után?

máj. 21. 19:18
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
91%
A kérdező most vagy egy frusztrált diplomás, vagy egy sz@rul kereső szaki :D
máj. 21. 21:04
 12/61 anonim ***** válasza:
100%

"Vannak itt diplomások?"

+1

"Milyen érzés ez 3-7 év egyetem, 4-5 év gimi után?"

A gimnázium és az egyetem kellemes időszak volt és jó móka. Ellentétben mondjuk egy szakközépiskola "válogatott" társaságával. Nem lebecsülésként mondom a szakmunkások iránt, de az tény, hogy ott más volt a hangulat, mint egy elitnek mondható gimnáziumban.

"Milyen érzés, hogy egy egyszerű szakmunkás (sokszor segédmunkás is) többet keres, mint ti?"

Én már túl vagyok az élet dolgozós részén. Néha -főleg az ösztöndíjas időszak alatt- nagyon keveset kerestem, de mindig érdekes munkám volt. Egy percig sem éreztem, hogy inkább el kellene menni padlólapot lerakni.

És végül is összegyüjtöttem annyi pénzt, ami életem végéig elég. Részben azért, mert diplomásként elég értelmes voltam a pénz megfelelő kezeléséhez. :-)

Ez hencegésnek hangzik, de Te kérdezted. :-)

máj. 21. 22:19
 13/61 anonim ***** válasza:
90%
Ha tényleg többet keresnének, sem irigyelném őket.🥱
máj. 21. 22:44
 14/61 anonim ***** válasza:
100%

Szakmunkásként kezdtem,st aásodik diplomámat gyűjtöm be, kb 6-7- fle okj mellett.

Nem olyan rossz érzés, mert mindegyik képesítésnek megvan a miértje, és voltaképpen a diplomán kívül aktívan használom is, szinte mindegyiket a szakmunkást is és az okj-kat is, főállásban, beugrósként és vállalkozóként is.

máj. 22. 04:58
 15/61 anonim ***** válasza:
90%
Nettó átlág 1.1-1.2m körül keresek, 8 órában, légkondiban, nem üvöltöző alkoholisták között, minden hétvégém és ünnepnapom szabad, nem mennek tönkre az izületeim és a hátam 50 éves koromra, üzleti utakra járok öt kontinensen. Ha van hasonló kondíciókkal ács meló, szólj, néha jó lenne kevesebbet gondolkodni.
máj. 22. 09:17
 16/61 anonim ***** válasza:
100%
Nálam nem keres többet:) Amúgy a kamionsofőr fizetését érdemes órabérre kiszámolni és nem is lesz olyan csodláatos az a pénz:)
máj. 22. 09:47
 17/61 anonim ***** válasza:
82%
Hát, diplomás vagyok, 2.5 milliót keresek home officeból, a szakmunkások meg kinyalhatják.
máj. 22. 10:06
 18/61 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez nem rossz érzés, sőt. Én doktori fokozatig 10 évet ültem az egyetemen, most jó a munkám, nem túl stresszes, nem vagyok gazdag, de panaszra nincs okom. Veszélynek nem vagyok kitéve, stabil az állásom.

Az ácsok, kőművesek, építőiparosok, kamionosok azért vagy veszélyes munkát végeznek, vagy a családtól távol élnek, kamionosok méltatlan környezetben élik le a fél életüket, fülkében alszanak, a szerelő brigádok folyton úton vannak, rengeteg a foglalkozási ártalom, betegség, és sorolhatnám, és lássuk be, szellemi igények se nagyon vannak kielégítve, ami azért 1-2 évtized után meg is látszik az embereken.

Férjemmel ketten vakoltuk be a melléképületünket, és a 3. nap végén elájultam, bedőltem az ágyba, és mondtam, hogy a világ összes pénzét sem sajnálnám a kőművesektől pl.

Arról nem is beszélve hogy pl. az építőiparosok munkája szezonális, nagyon ki vannak téve az éppen aktuális gazdasági környezetnek is.. .

Szóval nekem nem rossz érzés, nem azt nézem más mit kap, hanem hogy én mit kapok. Azzal nagyrészt elégedett vagyok, szabadon dönthetek hogy homeoffice vagy nem, hogy hogy osztom be az időmet, nem őszülök bele, meleg az iroda.

máj. 23. 21:07
 19/61 anonim ***** válasza:
74%
Nálam mondjuk semmilyen szakmunkás nem keres jobban, mert vezető szoftverfejlesztő vagyok, de mondjuk szerintem ők szintén nem otthonról dolgoznak a légkondis irodában napi néhány órát tetszőleges beosztásban, hanem görnyednek a napon az UV sugárzásban a, mérget lélegezve. Egészségükre váljon, valakinek fel kell építenie a következő házamat is.
máj. 23. 21:48
 20/61 anonim ***** válasza:
83%
Az se érdekel ha 10x annyit keresnek mint én. Imádtam gimibe és egyetemre járni, életem legszebb élményeit szereztem az ott töltött idő alatt. Szeretem a munkámat mert kreatív, tudok fejlődni és egyáltalán nem megterhelő. El sem tudnám képzelni, hogy egy retkes építkezésen koszos ruhában térdeljek a betonon, vagy a tetőn ugráljak 40 fokos melegben.
máj. 24. 20:13
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!