Vannak itt diplomások? Milyen érzés, hogy egy egyszerű szakmunkás (sokszor segédmunkás is) többet keres, mint ti?
A kérdés komoly. Vannak jól fizető diploás állások (orvos, IT, villamosmérnök, befutott ügyvéd és kb ennyi, amit nagyszámban elérnek), de sokkal több olyan diploma van, aminél egy kőműves, ács, autószerelő jóval többet össze tud szedni, igaz nem teljesen korrekt bejelentéssel. És nem vállalkozásra gondolok, mert ott bizony 1-2 milliót simán összeszednek egyedül is (építőipar, fodrász stb). És még ehhez hozzájön, hogy ők kb bármikor tudnak túlórázni, ellenben a diplomásokkal. Sokszor a 8 órán túl nincs lehetőség se többet dolgozni.
De én most láttam egy facebook posztot, ahol a kamionsofőrök már belföldön, napi hazajárással keveslik a nettő 700-800 ezret. A fejem rámerném tenni, hogy a diplomások 80 százaléka nem keresi ezt meg.
Szóval tényleg nagyon sok diplomát nem igénylő, alkalmazotti állás van, amivel jobban lehet keresni. Milyen érzés ez 3-7 év egyetem, 4-5 év gimi után?
"Ti meg alsó hangon 3 évet ültetek egyetemen a semmiért"
Látod, még ehhez is h.lye vagy.
Többet ültünk az iskolapadban: 4 év gimnázium, utána 5 év az egyetemen. Én nem a semmiért ültem, hanem a tudásért amit ott szereztem. Amiről a magadfajta proletárnak még csak elképzelése sincs.
#30 Jobb végzettség és jobb munka? :D Szerintem az a jobb munka amire nagyobb igény van és jobban fizetnek. És jelenleg ezek ne a diplomás munkák. Az már nem érdekel, hogy elhiszed vagy sem, hogy építőipari vállalkozó vagyok.
#29 Melyik munkánál kell 25 napot távol lenni?
Ott vannak a téged cáfoló statisztikák a 2. kommentben.
"(óbudai egyetem, doktorandusz ismerős mondta)"🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Persze...álmaidban esetleg. Ha szerinted annyira semmit sem ér az érettségi vagy a diploma, akkor neked miért nincs?
Az a helyzet, hogy tök h.ülye vagy ezekhez a dolgokhoz. Maradj inkább a téglánál meg a malternál, ahhoz értesz.
A sötét fajtád szokott okosabb lenni a vegyészeknél, biológusoknál, orvosoknál, meg mindenkinél aki egy kicsit tanultabb mint te. A szakmunkásképzőben nem tanították, hogy amihez nem értesz, abba ne szólj bele?
"3-as gimiseket veszik fel mérnököknek"
Igen, tudjuk, ehhez is értesz...ja, nem.
Ott a felvételi pontszám kalkulátor, számold ki a full hármas érettségi (emelt nélkül) hány pontot ér. Utána linkeld már be hogy melyik mérnöki szakra lesz elég...
"akik egy terület, kerület számítást nem tudnak"
Azok ki is hullanak szépen az első félévben. De nyilván te azt is tudod, hogy egyetemen a matek alapozó vagy a matek 1-2 tárgy anyaga miből is áll. Azért negsúgom neked, hogy nem "terület, kerület számítás". Azt a szakmunkásképzőkben tanítják az ilyen zseniknek, mint te.
#34 Az a stitasztika semmit nem ér, amikor pl a kamionsofőrök különböző bónuszokkal kapják meg azt a pénzt, ami nincs benne az alap fizetésben. Az építőipari szakmunkások 90% nincs rendesen bejelentve, a vállakozók nincsenek benne stb. De kérdez meg bármelyik ács, kőműves, villanyszerelő alkalmazottat, hogy mennyit keresnek.
#35 Pont azért nincs mert sokkal többet ér a szakmám. Teljesen felesleges a diploma, amióta elvesztette az értékét. Amúgy igen értek hozzá, mivel vannak egyetemista ismerőseim. Pl most is jár hozzám dolgozni egy egyetemista srác, aki elmondta, hogy a tárgyak 90 százalékát lehet már puskázni, sőt az államvizsgán is előre tudják melyik tételt huzzák, kibukni már nem lehet stb. Ha tetszik ha nem ezek így mennek már. Nyugodtan járj utána. Soha nem szólnék bele egyi kmunkájában sem. Kétség nem fér hozzá, hogy okosabbak a saját szakmájukban. Csak a többség szart sem ér vele.
#36 Matekra értettem.
#37 Nem hullanak ki. Több dolog miatt sem. Egyrészt megszünt az, hogy sok sikertelen vizsga után kirúgnak, szóval akárhányszor próbálkozhatsz maximum önköltséges leszel, de ez általában nem érik el, mert kegyelem kettes+ puskázás eléggé elterjedt. A ponthatárok eltörlésével sok olyan került oda, akiknek nem kellene egyetemre járni, de mégis ott vannak. És mivel van olyan, hogy egy bizonyos százalékot át kell engedni, rektori küld üzentet arról, hogy a lemorzsolódást minimalizálni kell stb, ezért van az, hogy sokan átennek úgy, hogy még a puskázással sem tudja a rendes kettest összehozni.
Perszse ugyanez van a szakmunkás vizsgáknál is. Szinte bárki el tudja végezni ezeket is. Csak a nagyszerű egyetemektől azért többet várna az ember :D.
És természetesen tudom, hogy az analízis 1-2, lineáris algebra, numerikus módszerek, valószám, diff egyenletek vannak. De ez nem befolyásol semmit addig, amíg a fent említett dolgok fennállnak.
Azért furcsa, hogy elvileg ti vagytok diplomások és mégse vagytok tisztában alapvető dolgokkal.
Ami lemaradt, hogy nem csak az óbudai egyetemről van ismerősöm. Az egyetemista srác debreceni egyetemre jár például.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!