Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kirugathat mert szerinte...

SzegedFérfi kérdése:

Kirugathat mert szerinte flegma vagyok?

Figyelt kérdés
Külsősként dolgozom egy üzletben ahol az vezetőt tudtomon kivül sikerült megsértenem valamivel, egy telefonhivást kaptam főnökömtől hogy ki vagyok rugva azonnali hatájjal, megkérdeztem miért a válasz az volt hogy az üzlet vezető szerint flegma voltam vele és ezért sajnos megkell válniuk tőlem. Munkámra viszont nem volt panaszuk.

2024. márc. 6. 03:35
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ismét megpróbálták alá iratni velem a közös megegyezéses felmondást, ott volt az üzletvezető is üvöltözött velem mindenféle kitalált munkahelyi mulasztással vádolt olyanokkal amúgy amik nincsenek is benne a munkaköri leirásomban, és a felettesem meg elszólta magát hogy ha nem irom alá akkor azzal az indokkal fognak kirugni hogy a hónap második felében nem mentem be dolgozni mert ők nem irnak ki szabadságra de napot se adnak nekem.
2024. márc. 18. 12:50
 12/20 anonim ***** válasza:

Viszlat a munkaugyi birosagon, ezt mond nekik. Es hogy mindent felvettel, plusz vannak tanuid es bizonyitekod hogy sosem volt semmilyen figyelmeztetesed.be fognak szarni.

Innentol kezdve mar csak egy korrekt kozos megegyezeses vegkielegitest tudsz kicsikarni. Vagy valami kis extra penzt.

En a helyedben elejuk allnek mondjuk egy olyan ajanlattal hogy 2 havi berem es a felmondasi idomre jaro ber es viszlat.

2024. márc. 18. 14:14
 13/20 A kérdező kommentje:
hoztak nekem egy indoklásos felmondási papirt de nem engedték hogy átolvassam nem akarta átadni amig alá nem irom, amikor azt mondtam nem irom alá szeretném átolvasni és elvinni ügyvédemhez is kirántotta a kezemből.
2024. márc. 19. 12:02
 14/20 anonim ***** válasza:

"hoztak nekem egy indoklásos felmondási papirt de nem engedték hogy átolvassam nem akarta átadni amig alá nem irom,"

Az a helyzet, hogy átolvasás nélkül is aláírhattad volna, hiszen nem kell a beleegyezésed hozzá. A lényeg az, hogy egy azonos tartalmút kapjál belőle te is. Tehát abból, amit aláírtál. Ráérsz utána is átolvasni függetlenül attól, hogy mi áll benne.

Ugyanis a felmondás akkor vált ki joghatást, ha azt a másik féllel közlik. A közlés azt jelenti, hogy írásban átadják neked. Mivel ezt a "közlést" kell igazolni tudni adott esetben, ezért íratják alá, hogy átvetted. Tehát nem azt, hogy egyetértesz vele, hanem, hogy átvetted a felmondási iratot.

Ha nem veszed át, akkor két tanú igazolhatja, hogy a munkáltató megkísérelte átadni neked, de te annak átvételét megtagadtad. Innentől kezdve átvettnek minősül, és pontosan olyan hatása van jogilag, mintha valóban átvetted volna, csak éppen fogalmad nincs a tartalmáról. Tehát adott esetben nem tudsz ellene védekezni.

Azt végképp nem értem, hogy a gyakorlatban ez miért nem kivitelezhető, ugyanis amikor odaadják a felmondási iratot, hogy írd alá, hogy átvetted, nem nagy ördöngösség előtte átolvasni, majd az átvételt igazolni.

A munkáltató is láthatóan hülye hozzá, ha ilyen gyerekesen viselkedik, és kikapja a kezedből, nem pedig elmondja, hogy miután aláírtad, hogy átvetted, a saját példányodat viheted ahova akarod. Akár ügyvédhez is.

Ha egy közös megegyezéses munkaviszony megszüntetésre vonatkozó megállapodást nyomott volna az orrod alá, és azzal kapcsolatban várta volna el, hogy olvasás, vagy ügyvédi tanács nélkül írd alá, és te ezt megtagadtad volna, akkor azt mondom, hogy igazad van. Az addig nem lép életbe, semmiféle joghatást nem vált ki, amíg alá nem írod. Ilyenkor nem átveszed ezt a megállapodást az aláírásoddal, hanem egyetértesz azzal, ami benne áll és arra mondasz áment.

2024. márc. 20. 05:17
 15/20 A kérdező kommentje:
14. őszintén nincs kizárva hogy ismét egy közös megegyezéses próbált volna velem aláiratni, mert hogy ő azt mondta ha ezt most aláirom azonnal kifizetik nekem a fizetett szabadságomat ami bevolt irva az elmult pár munkanapomra és mindenki mehet az életével tovább. De javasoltam neki postázza ki mert tudtommal az is szabályos eljárása ennek.
2024. márc. 20. 11:04
 16/20 anonim ***** válasza:

Nézd kérdező!

A papírt, hogy írd alá, nyilván elédtolták. Csak volt időd átfutni, hogy mégis miről szólt? Ha mást nem is tudtál elolvasni benne, de a fejlécét sem?

Megállapodás, vagy felmondás/munkáltatói felmondás volt a fejlécben feltüntetve?

Ha közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés volt benne, akkor azt hiába postázza ki részedre, ha nem írod alá, akkor az nem lép életbe.

Ha felmondás lett volna, akkor azt kipostázhatja, az átvétel napja joghatást vált ki, átvettnek minősül, mivel a felmondáshoz nem kell a beleegyezésed/hozzájárulásod. Azért hívják egyoldalú jognyilatkozatnak.

2024. márc. 21. 05:07
 17/20 A kérdező kommentje:
nem tolták elém, rátette egy raklapra és azt mondta itt gyorsan alá tudom irni. Teljesen tőlem elfordulva csinálta ezt, és amikor mondtam hogy előtte szeretném elvolvasni mielőt aláirom akkor elrántotta a papirokat mielőtt oda tudtam volna hajolni és azt mondta nem adja át még nem irtam alá. Gondolod egy nap alatt pestről szerzett pecséttel felmondó papirt mikor még előző nap közös megegyezést akart alá iratni velem? miközben mi kb 200 km re vagyunk tőlük? de nem is lényeg ha kiküldik postán akkor is tudom vitatni a biróságon a döntésüket ha az indoklásuk valótlan.
2024. márc. 21. 09:34
 18/20 anonim ***** válasza:

Értem.

Akkor várd meg, hogy kiküldik ezt a szóban forgó iratot vagy sem. Ha felmondás, akkor ahogy mondod, tudod vitatni adott esetben a bíróságon az indok valóságtartalmát.

2024. márc. 23. 05:29
 19/20 A kérdező kommentje:
Na megkaptam a felmondási papirt indoklásokkal együtt, tele van hazugságokkal az egész.
2024. márc. 28. 17:57
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tamadd meg a birosagon.
2024. márc. 28. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!