Szerintetek nem gáz, hogy a trafikban mostanában elég sok apróval fizetek?
Elég régóta gyűjtöm az 5, 10, 20 ft-osokat , és mivel már szépen összegyűltek , többnyire arra használom , hogy abból veszek dohányterméket stb ..
Viszont az eladó elég sokszor ferde szemmel néz emiatt . De miért ? Hiszen ez is pénz , nem ?
Ti hogy vélekedtek erről ?
Jó ,azért nem ennyire keményen nyomom :)
Max. 200 ft amit apróban viszek , 10-es , 20-as-okban . A többi az papírpénz általában .
De lehet most felpöckölöm az agyam , azt' viszek neki egy zacskó 5ft-ost :)
Azért ez nem egészen így van...
MNB tájékoztató a forintbankjegy és pénzérme elfogadási feltételeiről:
"Nagyobb mennyiségű érme elfogadása
Amennyiben egy vevő a vásárlás során – akár több címletből, összesen - 50 darabnál több érmével szeretne fizetni, a kereskedő nem köteles azt elfogadni. Nagyobb mennyiségű, azaz 50 darabot meghaladó érmét csak a hitelintézetek és a posta kötelesek fizetésül elfogadni."
Kedves kérdező, elolvastam :-)
" azt' viszek neki egy zacskó 5ft-ost :)"
és pontosan erre reagáltam. Meg az első válaszára...
Azt hittem, azért kérdezel, mert arra vagy kíváncsi, hogy el kell-e fogadnia (hivatalosan)?
És tán nem rendreutasítani kéne, meg kiosztani, hanem megköszönni, hogy a drága időmből vettem a fáradságot és segítettem Neked. Sok embernek már nem is válaszolok, mert akkora baromságokat kérdeznek (ez nem az volt :-)) )
De ha Te nem ezért tetted fel a kérdésedet, akkor van egy másik válaszom is: a mértékétől függ... Nemrég kb 30 db 5 ft-ost "szórtam ki" itthonról kb. 3 nap alatt, de sehol nem adtam 4-6 db-nál többet (az 5 ft-osból, és 10-20-ast is keveset).
Ráadásul évek óta járok ugyanoda, tudják, nem szoktam "aprózni", így jobban elnézik :-)
Van még egy válaszom - valamelyik majd csak jó lesz :D
Igen, lehet gáz, ha minden nap ugyanoda viszed az apródat, akkor nem csodálom, ha fintorog. Ugyanis, ha nem tudja visszajáróként elpasszolni, akkor a sok összegyűlt aprót be kell rollnizniuk és úgy beváltatni a postán - azért viszont a posta pénzt számol fel.
Köszi a válaszaidat , ne haragudj ha tegnap kissé bunkón reagáltam , felpattintották az agyam :)
Természetesen nem mindig ugyanoda megyek , és mondom , max. 200 ft ami ilyen apró . Így majd lassan elfogy itthonról :)
Oké, szent a béke :-)
És nagyon -nagyon örülök,hogy bár kevés, de ezek szerint mégis van néhány ember itt a gyakorin, aki képes belátni ha hibázott. Köszi! :-) Visszaadtad a reményemet az emberiségben! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!