Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki IT-ban dolgozik, mennyire...

Aki IT-ban dolgozik, mennyire van szabadidőtök?

Figyelt kérdés

Sziasztok :) kifejtem a kérdésem.

22 éves vagyok jelenleg, prog. infora jelentkeztem, a szeptemberben kezdődő képzésre, és kíváncsi lennék hogy aki már benne dolgozik egy ideje és ért hozzá, mennyire van szabadidőt és élvezni mellette az életet?

Nyilván az megvan, hogy egyetem alatt rengeteg idő a tanulásra megy el, és ha már kijött onnan az ember is mindig van mit tanulni, de lehet mellette egy élvezhétő életet élni azért? Nagyon nem szeretném ha életem végén az lenne, hogy bánom mást se csináltam csak a gép előtt ültem, mert az rohadtul szomorú szerintem :)

Ezért érdeklődöm, hogy aki tapasztalt ebben, ez mennyire intézhető el ha az első éveket meghajtja az ember?

Köszi szépen előre is :)

febr. 26. 21:30
1 2
 11/14 anonim válasza:
20%
Nemhogy nincs szabadidőm, hanem lassan már konkrétan napi 1 órát sem kell dolgoznom, annyira nincs semmi teendőm, csak a milliós fizut veszem fel havi szinten.
febr. 27. 10:51
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mégegyszer mindenkinek aki normális választ tudott adni, szuperek vagytok! :)

Innen már nem kell válaszolni, törlöm a kérdést, nem fogom figyelni, szóval hiába írtok tovabbi valaszokat.

Köszi mégegyszer!!!:)

febr. 27. 13:13
 13/14 anonim ***** válasza:

Én most szarul keresek, de heti 40 óra, és sokszor van üresjárat.

Keresem a kövi munkahelyem, szeretnék szintet lépni, de munka/mangánélet egyensúlyból nem engedek, szóval nem úgy akarok egy normális/jó fizut, hogy felborul a magánélet.

Két gyermekem van és a testmozgásra is figyelek.

febr. 27. 16:26
 14/14 anonim ***** válasza:

Ez cég ÉS cél függő. Egyébként egyetemen egy dologra koncentrálj, hogy a lehető leghamarabb el tudj menni a te neked szimpatikus területen gyakornoknak. Hiába leszel szín ötös mindenből, ha nincs tapasztalatod, akkor szívni fogsz juniorként. Na vissza a kérdésedre.

Szóval cégeken sok fog múlni, mert vannak ahol tényleg megfognak dolgoztatni és stresszelnek is rendesen, de vannak olyan helyek ahol napi 2-4 órában letudod a munkát és legrosszabb esetben egy hétig ténylegesen napi 8 órát kell dolgozni.

Cél függő pedig azért, mert vannak területek ahova muszáj az elején aktívan tanulni rengeteget szabadidődben és utána pedig lépést kell tartani az új dolgokkal. Én pl c# programozóként kezdtem és 4 év után váltottam application security fele, majd onnan egy még élesebb váltással sodródtam incident response fele. Ez időben azt jelentette, hogy az első több mint 2 évemben még nyaraláskor is valamit tanultam vagy csináltam laptopomon. Most már chillesebb a helyzetem, de ezen a területen van, hogy éjszakázunk és pár órákat alszunk. Nyílván azért átlagban már keveset kell dolgoznom és inkább csak emailezgetek meg meetingelek, viszont az se sokat szerencsére.

De ezt nem panasznak írom, csak mindenkinek más a célja, és lehet, hogy ezért kell majd pár évet minden egyes nap tanulni. Szerintem ez pedig nem gond, mert pár év szenvedés azért, hogy azt csináljam amit szeretek teljesen megérte és anyagilag meg pláne.

febr. 27. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!