Mi a baj velem?
Óriásit tévedtem anno 18 évesen. Nem ismertem se magamat, se a világot. Elég éretlen voltam, így elvégeztem egy szakot, amit első félév óta gyűlölök. Sose érdekelt, nem akartam benne dolgozni. Tévedés volt, ennyi. Sajnos nem hagyhattam anno abba, mert a szüleim nem engedték. Ráadásul fizetősön, nem is értem miért nem engedték abbahagyni, nekik se került volna ennyibe. Befejeztem szenvedve, depressziós is voltam teljesen. Azóta eltelt 7-8 év már, utálom az életemet. Mondanom sem kell, ezen az utált f*s területen dolgozom. Mindennapom egy kalapsz*r. Csak a pénz miatt muszáj. Az elmúlt években vegetáltam. A 30-at betöltöttem, de azt hiszem most jutottam el agyban és érettségben oda, ahol mások 20 évesen vannak. Olyan 10 éves csúszásban vagyok, és mintha nem az lennék aki voltam. Elkezdett èrdekelni valami komolyabb, valami èrtèkesre vàgyom. Hogy fontos dolgot tegyek, ne csak ilyen semmilyen f*s ember legyek a vilàgon, aki semmit se tesz hozzà a vilàghoz. Emlèkszem fiatalabb koromban is nagyon vàgytam volna egy igazi elismerèsre, hogy ùgy èrezzem büszkèk ràm. Ezt màr sose kapom meg, de az jutott eszembe, hogy megadom magamnak.
Az orvosi lenne az, amin agyalgatok mert igazàn szèp ès fontos, èrtèkes dolog, de teljesen lehetetlen helyzetben vagyok. Öreg vagyok màr hozzà, pènzen sincs, nem lenne, aki eltartana, ha mègis megteszem ès sikerülne a felvèteli.
Azonkívül a pàromnak más tervei vannak, szeretne már gyereket meg csalàdos èletet. Nem mondom, szeretnèk majd èn is gyereket azèrt. Bàr nem most mèg. Nem tudom mikor fogok igazàn akarni. Per pillanat, ha beletörődöm hogy nekem ennyi csak az életem, egy szar meló, egy utált területen, akkor legszívesebben meghalnék.
A gyerekemet se tudnám szeretni így, és őszintén támogatni ha mostanában születne, mert úgy érezném az én álmaimat sose sikerült teljesíteni. Így hogy tudnék a másikénak örülni, még ha az a gyerekem is.
Olyan mintha kicsúszott volna a lábam alól a talaj.
Néztem alternatívákat, de semmi. Nem akarok okj-s, lenézett egészségügyis lenni, akit az orvosok is csak csicskáztatnak. Ha màr váltok, akkor rendesen akarom csinálni. De sajnos úgy érzem vége az életemnek, nem lesz semmi semmi, amit felmutathatok. Egy nulla vagyok. És úgy érzem mindenz azért van mert anno senki nem ült le velem beszélgetni, segíteni a pályaválasztásnál. Hibáztam éretlen gyerekfejjel és most az egész életem romokban emiatt.
21
Te jöttél ide kérdezni, nem én. Konkrétan az a kérdés címe, hogy mi a baj VELED. Ja hogy nem tetszenek a válaszok? Hát mondjuk lehet nem is itt kéne kideríteni a kérdésre a választ, hanem felkeresni egy szakembert.
Szerinted mennyire hiteles pont tőled hogy az én életemet szarozod és engem nevezel lelki sérültnek? :D
(Még csak célom sem volt beléd rúgni, az nem így nézett volna ki. Örömöt meg pláne nem okozott, az amit leírtam. Konkrétan sajnáltalak, de ez már elmúlt.)
Az meg igen is az alapműveltség része, hogy 30 évesen tudja valaki mi az onkológia. Kardiológia, onkológia, ortopédia, stb. Ezeket szokták ismerni a teljesen laikus átlagemberek is. Aki meg érdeklődik is iránta, az pláne tudja.
Valami más pályát kell keresned magadnak, valami levelezőn is végezhető szakot kinézhetnél. Orvos már nem leszel, hacsak nem nyered meg az ötös lottót, utána tartod el magad belőle éveken át. Ez van...
Keress más utat. Az élet nem mese, hogy kemény munkával elérhetsz bármit... Az orvosiról lecsúsztál, megszívtad, az életben van ilyen... Keress más irányt.
"Olyan 10 éves csúszásban vagyok"
Legalább 15 éves csúszásban. Az, hogy orvos szeretnék lenni, az másnak a középiskola alatt jut eszébe. De te középiskola alatt nem foglalkoztál ezzel, akkor is álmodoztál, jól mondja a #23-as. És emiatt aztán a szüleidnek kellett dönteni, hogy mi legyen az, amivel az álmodozó egyáltalán meg tudja majd keresni a mindennapi betevőre valót. Az alapján választottak pályát neked, amit mutattál magadból. És a lehetőségekhez igazították.
"az én álmaimat sose sikerült teljesíteni. Így hogy tudnék a másikénak örülni, még ha az a gyerekem is."
Nagyon óvatosan ezzel, mert ha most kezdesz önismeret nélkül álmodozni, könnyen egyedül maradsz. Tökegyedül. Álmodozva az értékes munkáról. Besavanyodva, egyedül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!