Mi a baj velem?
Óriásit tévedtem anno 18 évesen. Nem ismertem se magamat, se a világot. Elég éretlen voltam, így elvégeztem egy szakot, amit első félév óta gyűlölök. Sose érdekelt, nem akartam benne dolgozni. Tévedés volt, ennyi. Sajnos nem hagyhattam anno abba, mert a szüleim nem engedték. Ráadásul fizetősön, nem is értem miért nem engedték abbahagyni, nekik se került volna ennyibe. Befejeztem szenvedve, depressziós is voltam teljesen. Azóta eltelt 7-8 év már, utálom az életemet. Mondanom sem kell, ezen az utált f*s területen dolgozom. Mindennapom egy kalapsz*r. Csak a pénz miatt muszáj. Az elmúlt években vegetáltam. A 30-at betöltöttem, de azt hiszem most jutottam el agyban és érettségben oda, ahol mások 20 évesen vannak. Olyan 10 éves csúszásban vagyok, és mintha nem az lennék aki voltam. Elkezdett èrdekelni valami komolyabb, valami èrtèkesre vàgyom. Hogy fontos dolgot tegyek, ne csak ilyen semmilyen f*s ember legyek a vilàgon, aki semmit se tesz hozzà a vilàghoz. Emlèkszem fiatalabb koromban is nagyon vàgytam volna egy igazi elismerèsre, hogy ùgy èrezzem büszkèk ràm. Ezt màr sose kapom meg, de az jutott eszembe, hogy megadom magamnak.
Az orvosi lenne az, amin agyalgatok mert igazàn szèp ès fontos, èrtèkes dolog, de teljesen lehetetlen helyzetben vagyok. Öreg vagyok màr hozzà, pènzen sincs, nem lenne, aki eltartana, ha mègis megteszem ès sikerülne a felvèteli.
Azonkívül a pàromnak más tervei vannak, szeretne már gyereket meg csalàdos èletet. Nem mondom, szeretnèk majd èn is gyereket azèrt. Bàr nem most mèg. Nem tudom mikor fogok igazàn akarni. Per pillanat, ha beletörődöm hogy nekem ennyi csak az életem, egy szar meló, egy utált területen, akkor legszívesebben meghalnék.
A gyerekemet se tudnám szeretni így, és őszintén támogatni ha mostanában születne, mert úgy érezném az én álmaimat sose sikerült teljesíteni. Így hogy tudnék a másikénak örülni, még ha az a gyerekem is.
Olyan mintha kicsúszott volna a lábam alól a talaj.
Néztem alternatívákat, de semmi. Nem akarok okj-s, lenézett egészségügyis lenni, akit az orvosok is csak csicskáztatnak. Ha màr váltok, akkor rendesen akarom csinálni. De sajnos úgy érzem vége az életemnek, nem lesz semmi semmi, amit felmutathatok. Egy nulla vagyok. És úgy érzem mindenz azért van mert anno senki nem ült le velem beszélgetni, segíteni a pályaválasztásnál. Hibáztam éretlen gyerekfejjel és most az egész életem romokban emiatt.
Én is ebben a helyzetben vagyok kb mint te, csak nekem van egy semmit nem érő okj-m meg egy semmit nem érő diplomám amikben nem tudok elhelyezkedni, 8 általánossal megpályázható droid munkákra hívnak csak be. Belefáradtam már a nulla eredménnyel járó tanulásba.
Esetleg nézz mentős gépkocsivezető vagy betegszállítós munkákat, PÁV vizsga kell csak hozzá meg vezetési gyakorlat általában.
Kérdező semmihez nincs késő, ha orvos akarsz lenni akkor ugyanúgy nekimehetsz. Én egyetemen kémián ismertem olyat aki 30 évesen kezdte el a bsct és mikor laboroztam vele akkor már a PhD ja végefele járt 39 évesen. Utánna még simán van 25 éve hogy a karrierjét végigvigye.
Viszont azzal nem fogsz segíteni magadon ha sajnáltatod magad és pörögsz egyhelyben, ha boldogtalan vagy ahogy most vannak a dolgok akkor lépj.
Az a probléma, hogy ebben az országban nincs levelezős orvosi.
Az USA-ban, Ausztráliában simán van.
16#
Nem tudom, miért nevetséges.
Pár évtizede így álltak a levelezős mérnökihez is.Aztán most meg minden egyetemen van levelezős gépészmérnök,villamosmérnök képzés.
Túlságosan szűk látókörű vagy.Miért ne lehetne levelezős orvosi?
Az előadások, elméleti rész online,távoktatásos formában.A vizsga jelenléti meg a gyakorlatok is jelenlétiek.
Más országban megtudják oldani.
Hát nem tudom, szerintem még mindig gyerekesen gondolkozol. Mindenképp konzultálnék egy pszichológussal, mert nem hiszem hogy az az igazi problémád, hogy nem mentél orvosira. Ez csak ilyen vágyálomnak tűnik nekem, mint mikor egy gyerek űrhajós, vagy tűzoltó akar lenni.
Apróságnak tűnik, de akit érdekel a terület és eleve 30 éves, az hogy nem tudja hogy a rákkal az onkológia foglalkozik?
Utolsó, te gondolom gyorsan kigugliztad hogy az onkológia. Köszi! Nem hinném hogy ezen múlik bármi, hogy nem tudom jelenleg az összes létező orvosi szakszót. Attól még érdekelhet.
Amúgy meg, miért baj ha vágyom valamire, ha vágyom valami többre? Ez hajt mindenkit igazából, még téged is a mindennapokban, hogy többre vágysz és mész érte. Mindenkinek más a terület, de a lényeg ugyanaz.
Ennyi legyen a legnagyobb bajom, hogy vannak álmaim, amikről lehet lecsúsztam már, de legalább vannak és tudom hogy érző lény vagyok. Nem egy tespedt, besanyavonyodott tipikus magyar ember, akinek kényelmes a langyos fosban. Más országokban simán vàltanak pályát ennyi idősen, vagy később is. Csak ez az ország ilyen elmaradott. A levelező részével egyet értek, bekellene járni x adott gyakorlati részre, de amit mondjuk meglehet könyvből is tanulni, miért ne lehetne akàr részben levelezőn csinálni? Több esélye lenne sok embernek, hogy vàltson.
Sajnos ebben az országban ahogy làtom csak az ellehetetlenítés megy, fizesd az adókat, ne képezd magad, elégedj meg a sz@rral. Vannak álmaid? Hogy mered?
Azon is elgondolkoztam, hogy lehet kéne pszichológus, kis önismeret. Lehet többről van szó, mint orvosi. Valóban szeretném ha elismernének, ebben az országban alapvetően az egész oktatasi rendszert kéne átalakítani. 7 éves korom óta nem éreztem, hogy értékes és megbecsült lennék, de azért azt kellően a fejembe verték anno a tanárnak nem való sz@r tanàrok, hogy ha valami jelentéktelen hülyeség nem az erősségem ebben az oktatási rendszerben, akkor senki se lesz belőlem.
19
Nem gugliztam ki. Szerintem ez az alapműveltség része valamilyen szinten. Ha máshol nem, kórházas sorozatokban, filmekben találkozik az ember vele.
"Ennyi legyen a legnagyobb bajom, hogy vannak álmaim, amikről lehet lecsúsztam már, de legalább vannak és tudom hogy érző lény vagyok. Nem egy tespedt, besanyavonyodott tipikus magyar ember, akinek kényelmes a langyos fosban."
Hahó, eddig pont te taglaltad azt hogy mennyire szar az életed. És igazából semmit nem csinálsz, csak panaszkodsz és sajnáltatod magad. Ugye érzed az iróniát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!