Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a jól ismert, unásig...

Ha a jól ismert, unásig hangoztatott szellemi munkakörökben (IT, mérnök) akkora baromi nagy hiány van, miért mégis ennyire borzalmasan lassú a cégek, legfőképpen a multik kiválasztási folyamata?

Figyelt kérdés

Vagy hazudnak és mégsincs akkora hiány, csak a pályaválasztókat próbálják befolyásolni, hogy mégtöbben menjenek ezekre a szakokra és lejjebb tudják nyomni itt is a béreket, vagy irtózatosan botcsinálta kutyaütő pancser az összes.

Rámírnak Linkedinen valami gagyi sablonszöveggel, aztán nyilván telefonszámot és/vagy CV-t akarnak kipréselni belőlem. Itt aztán következik 2-3 hét ghosting a részükről, de ha én jelentkezek hozzájuk, akkor is ugyanez.

Aztán nyomnak egy 20 perces időrabló telefont, ahol bemutatják a céget, nem mintha annyira kíváncsi lennék rá és nem tudnám, hogy minden multi egy kaptafára működik. Aztán a végén bérigény, itt vagy beleköt, hogy túl magas, vagy nem mond semmit és én kérdezek rá, mert nem akarom végigsz*pni az interjúköröket, ha utána feleannyit akarnak adni. Itt újabban az a taktika, hogy helyeselnek mindenre, aztán a legvégén mégis benyögik az alacsonyabb sávot, mert annyira patkányok, hogy gondolják, ha nem kapnak olcsó szakembert, legalább jól megszivatják az időrablással.

Ezután jön egy interjúegyeztetés, de természetesen egy kör már nem elég, mert az atyaúristen osztályvezető is meg akar hallgatni, természetesen mindegyiknek tele a naptárja, így az első kört 2 héttel későbbre, aztán a másodikat még 3 hét múlva sikerül leszervezni. Sokszor még ezt is ide-oda tologatják, mert olyan rohadt fontos ember ott mindenki. Tehát összesen vagy 2 hónap elmegy ezzel az egész majomkodással. Ezek a hülyék meg fel vannak háborodva utána, ha megmondom, hogy már rég kaptam egy ajánlatot máshonnan, és vagy adnak egy magasabbat, vagy elhúznak az anyjuk nemiszervébe.

Másnak is vannak hasonló tapasztalatai? És ezek a világ legnagyobb multicégei, nem a helyi kormányhivatal, ahol Mancika szortírozza a CV-ket.

Én értem, hogy megtehetik, mert úgyis lesz elég jelentkezőjük később is, de akkor mi a francot hisztiznek minden nap a médiában, hogy nincs munkaerő? Tenni is kéne érte valamit, nem csak a sült galambot várni.

2023. dec. 19. 00:04
1 2 3 4 5
 41/43 A kérdező kommentje:

Hagyjuk már ezeket az ócska dumákat. Rengetegszer előfordult már, hogy a szakmai vezető konkrétan lesz*pkodta magát és elmondta, hogy szeretné, ha azonnal csatlakoznék a "csapathoz" (a HR meg nyilván részt sem vesz az interjún, mert minek, de mondjuk igaz, nem is hiányzik senkinek).

Szak. vezető úgy búcsúzik el, hogy továbbítja az akaratát a HR felé, de ezután a HR kb. 10/9-szer 2-3 hetet elnyammog, mire felhívnak az ajánlattal. Na akkor áruljátok már el, hogy itt mi a hiba, miért nem tudnak 1-2 napon belül jelezni?

2023. dec. 27. 02:49
 42/43 anonim ***** válasza:
100%
Épìtőmérnök vagyok, épìtésvezető. Baromi nagy anyagi, munkabiztonsagi , műszaki felelősség és egy halom stressz. Ehhez képest kozel sem nagy szám a fizetés. Sztem egy versenykepesebb gazdasági szakkal kereshet ennyit az ember, mondjuk egy banknál klímás részlegen. Nem mínusz 10ben és nyáron 40 fokban is a terepen kínlódva.
2023. dec. 27. 08:32
 43/43 anonim ***** válasza:
Kérdező azért több hét mert ugyanezt eljátszák a többi jelentkezővel is.... ez nem pár nap.
2023. dec. 27. 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!