Miskolci Boschban és Joysonban milyen fizetések vannak szellemi munkakörökben?
Felsőfokú végzettséget igénylő pozíciókra gondolok, pl. mérnök (gyártásban és fejlesztésben is), beszerző, projektmenedzser, logisztikai tervező, pénzügyes, HR-es...stb. Nyilván az is jöhet mellé, hogy milyen diplomával, hány év tapasztalattal.
4-5 évvel ezelőtti infóim vannak, akkor olyan 220-250 körül lehetett kapni nettóban, ami ma már viccesen hangzik, de akkor ez volt a valóság, és így is rengeteg gyakornok ácsingózott főállásra. Akkoriban Budapesten is 300-400 között keresett egy átlagos medior mérnök.
Azóta mekkora elmozdulás lehetett?
A fővárosban most olyan 450-600-at adnak hasonló kaliberű cégek, a tippem kb. 300-400 lehet most Miskolcon.
Azért az megvan, hogy minden munkakör más más fizetés?
Más fizetése van egy HR-esnek, és más egy fejlesztő mérnöknek.
A két említett vállalat közül vagyok az egyikben fejlesztő és gyártás tervező mérnök, a fizetésem nettó 480 ezer.
Egyiktől 1,8 fölötti ajánlatot kaptam.
15 év tapasztalattal, mérnökinfó bsc, villamosmérnök msc.
És akkor mi van, ha mindegyik munkakörben más? Ez teljesen nyilvánvaló, de akkor le kell írni, hogy mondjuk beszerző vagyok 3 év tapasztalattal, nettó 350, aztán kész. Ez is egy hasznos infó, de itt az a divat, hogy azonnal bele kell kötni minden kérdésbe.
Az 1,8 fetti ajánlat az már valamilyen vezetői pozíció? Elég nehéz elképzelni ilyen összeget alkalmazottként bruttóban is. Ez még Budapesten is bőven átlag feletti, és csak speciálisabb területen lévő senior IT-soknak adnak ennyit.
Ha olyan nagy átlagot szeretnél tudni az olyan 350-450 nettó között van, de nyilván nem keres annyit egy HR-es, mint egy beágyazott szoftverfejlesztő, gépszmérnök, vagy quality mérnök.
Amúgy mindkét cég legendáson szarul fizet, legalább is kezdőbérnek nem régen kaptam az egyiktől egy nettó 300 ezres ajánlatot IT pozira.
A Joyson rosszabbul fizet és sokszor nagy a fejetlenség. Én most számoltam le a Joysonból szellemi poziból.
Ha valamilyen fejlesztési ötlet kell akkor azt a Bosch-ból és a Jabil-ből lopják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!