Ha a jól ismert, unásig hangoztatott szellemi munkakörökben (IT, mérnök) akkora baromi nagy hiány van, miért mégis ennyire borzalmasan lassú a cégek, legfőképpen a multik kiválasztási folyamata?
Vagy hazudnak és mégsincs akkora hiány, csak a pályaválasztókat próbálják befolyásolni, hogy mégtöbben menjenek ezekre a szakokra és lejjebb tudják nyomni itt is a béreket, vagy irtózatosan botcsinálta kutyaütő pancser az összes.
Rámírnak Linkedinen valami gagyi sablonszöveggel, aztán nyilván telefonszámot és/vagy CV-t akarnak kipréselni belőlem. Itt aztán következik 2-3 hét ghosting a részükről, de ha én jelentkezek hozzájuk, akkor is ugyanez.
Aztán nyomnak egy 20 perces időrabló telefont, ahol bemutatják a céget, nem mintha annyira kíváncsi lennék rá és nem tudnám, hogy minden multi egy kaptafára működik. Aztán a végén bérigény, itt vagy beleköt, hogy túl magas, vagy nem mond semmit és én kérdezek rá, mert nem akarom végigsz*pni az interjúköröket, ha utána feleannyit akarnak adni. Itt újabban az a taktika, hogy helyeselnek mindenre, aztán a legvégén mégis benyögik az alacsonyabb sávot, mert annyira patkányok, hogy gondolják, ha nem kapnak olcsó szakembert, legalább jól megszivatják az időrablással.
Ezután jön egy interjúegyeztetés, de természetesen egy kör már nem elég, mert az atyaúristen osztályvezető is meg akar hallgatni, természetesen mindegyiknek tele a naptárja, így az első kört 2 héttel későbbre, aztán a másodikat még 3 hét múlva sikerül leszervezni. Sokszor még ezt is ide-oda tologatják, mert olyan rohadt fontos ember ott mindenki. Tehát összesen vagy 2 hónap elmegy ezzel az egész majomkodással. Ezek a hülyék meg fel vannak háborodva utána, ha megmondom, hogy már rég kaptam egy ajánlatot máshonnan, és vagy adnak egy magasabbat, vagy elhúznak az anyjuk nemiszervébe.
Másnak is vannak hasonló tapasztalatai? És ezek a világ legnagyobb multicégei, nem a helyi kormányhivatal, ahol Mancika szortírozza a CV-ket.
Én értem, hogy megtehetik, mert úgyis lesz elég jelentkezőjük később is, de akkor mi a francot hisztiznek minden nap a médiában, hogy nincs munkaerő? Tenni is kéne érte valamit, nem csak a sült galambot várni.
Cost cut-ban tud csak gondolkozni az itteniek többsége, azt hiszik akkor szereznek jónpontot a Fényességes Kintiéknél (akiket aztán orrba-szájba pocskondiáznak az első adandó mítingen ahol csak magyarok vannak), ha mindent ócsítanak. Alacsony fizetésért, alacsony színvonalú embereket akarnak bikacsökkel verni hogy HOZZUK A SZÁMOKAT. Aztán ha nem jön össze, mert nem csak sz *rból nem hanek hülyékkel sem lehet várat építeni, akkor jön a rácsodálkozás. Majd a felmondólevél átvétele. Kb. ennyire alkalmasak a mi vezetőink.
Tisztelet a kivételnek, mint például a mostani cégem, vagy az első 1-2 munkahelyem. A kettő között eltelt 8 évben sajnos az előbb leírt fos kkv mentalitást tapasztaltam csak, 10-2 munkahelyen is. Ezért sem szabad ugrálni, kedves kérdező.
Kérdező 2021 ben amikor nagyon sok embert vettek fel a cégek akkor is hosszú volt az interjúprocedúra.
Nekem a multis állásom akkor 4 körös volt és jópár hét volt mire meglett.
A 21-es leírta a valóságot, igen, ezek a magyar "vezetők".
A multik is akkor b*szódnak el, mikor a magyar patkány ráteszi a kezét. Akkor jön a munkaerőkölcsönzős lehúzás a fizikai munkások területén, a szellemi munkakörökben meg az állandó cserebere, interjús bohócjáték, mert nem képesek még az inflációt sem lekövetni. A magyar vezető itt is csak azt nézi, hogy tudná jól megszedni magát 0 munkával, közben taposni lefelé, aztán ha nem úgy táncol a munkaerő, ahogy ő fütyül, megy a kislányos hiszti a "munkaerőhiányról".
Látjuk, hogy lószart nem csinálnak, hiszen arra is van idejük, hogy rendszeresen minden karrieres kérdésnél ide járjanak kérdezőket rugdosni.
21, nem mondok, mert úriember vagyok. Főleg SSC szektor, FMCG-től távközlésen át az energetikáig sok helyen megfordultam. Volt, ahol menet közben csesződtek el a dolgok. Ahhoz még nem volt elég cérnám, hogy a górik leépítését is megvárjam. Mindig én jöttem el hamarabb.
Egyébként, a tapasztalataim szerint, a HR tud támogató is lenni, sőt, egyre támogatóbb, szóval van azért fejlődés is.
A suk-sükölős vezetők ezt még nem követték le a legtöbb helyen, de azért optimista vagyok.
Az IT nem csak kòdolàsbòl àll.
Vannak màs területek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!