Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bge pénzügy és számvitel?

Bge pénzügy és számvitel?

Figyelt kérdés

Bge-re szeretnék majd jelentkezni pénzügy és számvitel szakra, viszont engem a számviteli része rohadtul nem érdekel,a pénzügy része (tőzsde,befektetések,üzleti dolgok)ez érdekel engem nagyon.

Az a baj hogy rengeteg helyen hallotam hogy a Bge-en a pénzügy katasztrófa.

A Corvinusra pedig sajnos nem fognak felvenni max fizetősre de azt meg inkább mellőzném.

Az lenne a kérdésem,hogy ìgy is jelöljem meg a Bge pénzügy és számviteli szakot vagy inkább gazdálkodás és menedzsmentet jelöljek és majd mesteren a pénzügyet?

Nagyon kétségbe vagyok esve,minden hasznos tanácsot szívesen fogadnék.

2023. dec. 4. 20:10
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

A BGE-PSZK (korábban: PSZF, Pénzügyi és Számviteli Főiskola) mindig is Magyarország #1 számú pénzügyes képzése volt, a fél gazdasági elit itt végzett. Olvasgass vezetői híreket, a BGE és elődintézményei toronymagasan felülreprezentáltak a nagyvállalati közép- és felsővezetők körében.

A Corvinusnak magasabb a presztízse a Corvinusos diákok és a jövőre érettségizők körében. A valós üzleti életben a Corvinusos diákok nem jobbak (igaz, nem is rosszabbak nagy átlagban), mint a BGE-s diákok.

Menj bátran, jó képzés! Mesterszakra meg kimehetsz külföldre, vagy bármely erősebb hazai egyetemre.

2023. dec. 25. 18:59
 22/23 anonim ***** válasza:
0%
Jók ezek a titkárnő/kávéfőző szakok amúgy.
2023. dec. 26. 06:39
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Inkább pénzügy és számvitel mint gazdmen. Én megbántam, hogy gazdmenre mentem. Az alap számviteli tárgyak mindkét szakon azonosak. A pénzügy és számvitellel meg lesz hogy mihez értesz, a gazdálkodási és menedzsmentnél meg több mindenbe belekóstolsz egy kicsit, de felületesebben. Én magam is vállalatértékeléseket csinálok, de lényegében semmi olyan tárgyam nem volt ami konkrétan felkészített volna erre. Makro, mikro, nemzetközi gazdaságtan, vállalati pénzügyek, számvitel ami valamilyen szinten alapokat adott ehhez, de inkább csak szemléletmódban és nem a konkrét módszerekben. Ezek mind alapozó tárgyak, és mindkét szakon azonosak.
febr. 23. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!