Bge pénzügy és számvitel?
Bge-re szeretnék majd jelentkezni pénzügy és számvitel szakra, viszont engem a számviteli része rohadtul nem érdekel,a pénzügy része (tőzsde,befektetések,üzleti dolgok)ez érdekel engem nagyon.
Az a baj hogy rengeteg helyen hallotam hogy a Bge-en a pénzügy katasztrófa.
A Corvinusra pedig sajnos nem fognak felvenni max fizetősre de azt meg inkább mellőzném.
Az lenne a kérdésem,hogy ìgy is jelöljem meg a Bge pénzügy és számviteli szakot vagy inkább gazdálkodás és menedzsmentet jelöljek és majd mesteren a pénzügyet?
Nagyon kétségbe vagyok esve,minden hasznos tanácsot szívesen fogadnék.
BGE-re járok Pénzügy és számvitelre. Szeretem nagyon a sulit, anno a Corvinus miatt bánkódtam hogy nem sikerült, de most már nagyon örülök neki hogy itt vagyok. Nagyon mennek itt a gyakorlati számviteles vonalra, bár még csak az első félévemet töltöm, de a közgáz 2. zh-nál is visszaköszön a számvitel alapja. Én sem akarok könyvelő lenni, a vállalatok érdekelnek. Szakkoli keretén belül voltam tőzsdés előadáson, hát nem dobtam el az agyam tőle...
A számvitel tényleg mindennek az alapja. Van egy gazdmen-es évfolyamtársam, én küldöm neki a zh jegyzeteket és felkészítőket, mert semmit sem mondanak nekik ezekről a lehetőségekről.
A többiek jókat írtak, ha nem érdekel a számvitel, nézz valami más után inkább, mert nagyon sok számvitel van, és a BGE-n ezeket nagyon számon is kérik. Ezekre kell majd a legtöbbet tanulnod. Tudom, mert én is itt tanulok (másodév). Olyan nyalánkságok vannak, hogy pl. 3 félév számvitel anyagából kell szóbelizni pénzügyi számvitel 2-n. De a számvitel pl. egy vállalati pénzügyek órán is előjön. Látom, hogy akiket abszolút hidegen hagy a számvitel, azok pénzügyből is kínlódnak. A tanárokat jól meg kell válogatni, hogy kihez veszed fel, de ez minden egyetemen így van. És a szorgalmon is sok múlik.
Én jártam Corvinusra is, ugyanerre a szakra, szóval azon kevesek közé tartozom, akiknek mindkettőről van tapasztalata. Iszonyatosan túl van hypeolva, nekem csalódás volt.
Sztem manapság lefossák, hogy hol végeztél.
Videken PSZ-en vegeztem, kontroller vagyok, de kb 2naponta írnak linkedinen pesti cégek, szóval a hirdetés feladásnál a szűrőben nem csak bge,bce létezik.
Szóval lehetsz szar CEUn is, meg jampi a Pécsi egyetemen is. Lényeg h tudd, szeresd es ertsd q szakmat. Mckinseyhez valszeg ugysem fogsz menni, ott lehet nem állnak veled szóba Pécsi egyetemi diplomaddal xd
#19: amúgy azt fel se fogod, ha mindenki IT-snak meg mérnöknek menne, akkor néhány éven belül akkora túlkínálat lenne belőlük, hogy bruttó 350 lenne a kezdőbérük 🤭 tudod.. Kereslet-kínalat
Én amúgy még a PSZ-nél is lenézettebb gazdasági szakon kezdtem és 29 évesen nettó 850 ezer az alapbérem budapesti multinál. Es nem, ez még nem a teteje a karrieremnek. 🤭 Ha még lenne 2 év tapasztalatom + egy technikai skillem (aminek a megszerzése már folyamatban van), akkor nettó 1 millió, 1 millió 100 ezer között lenne a bérem BEOSZTOTTként és nem vezetőként. És mindezt sokkal kevesebb vérrel, verejtékkel és könnyel értem el mint egy villmérnök. Ja és nem vagyok se NERes, se protekciós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!