Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pénzügy és számvitel szakon...

Pénzügy és számvitel szakon mikortól érdemes gyakornoki munkát keresni? Valakinek tapasztalat?

Figyelt kérdés

Most leszek másodéves nappali képzésen. Meg tudom oldani, hogy 2-3 napot tudjak dolgozni hétköznap. Csak attól tartok, hogy 2 teljesített félév után kb. semmit nem tudok még. De olyan tinglitangli munkát nem szeretnék csinálni, ami nem sokat adna hozzá a tanulmányaimhoz. Kicsit aggódom, hogy a tanulás rovására menne, és lerontanám vele az átlagomat, és még profitálni sem tudnék belőle. Közben sok helyen ezt olvasom, hogy a tapasztalat a legfontosabb, meg az egyetemen leadott anyagnak egyébként is a nagyon kis részét használnám.

Várjak még egy félévet? Vagy inkább az egyetemen belül próbálkozzak plusz dolgokkal, szakkoli, diákszervezet, TDK? Vagy próbálkozzak cégeknél? Mit gondoltok erről?

2023. júl. 18. 22:44
 1/4 anonim ***** válasza:
48%
Lesz 1 gyakorlati féléved (utolsó ) amikor egy egyetemi féléven át egy cegnél leszel kint. Most végzettség nélkül és úgy hogy a tananyagaid felét nem is vetted még nem igazán hiszem hogy találni fogsz a szakmában diákmunkát. Főleg hogy a frissen végzettek már diplomával a kezükben keresnek munkát hasonló területen.
2023. júl. 18. 22:52
 2/4 anonim ***** válasza:
86%
Minél hamarabb keress. Akár csak gombokért is. Úgysem az iskolában tanulod meg a szakmát, hanem egy cégnél. Mire eljutsz a diplomáig, lesz releváns tapasztalatod. Ami nagy előny. Szóval ha akár csak papírlefűzésre is felvesznek, kezdetnek az jó. Én másodévesen (igaz a vége felé) kezdtem el dolgozni egy könyvelőirodában, diploma után is maradtam ott. De az első fél évben a cégnél többet tanultam mint 3 év egyetem alatt.
2023. júl. 18. 23:09
 3/4 anonim ***** válasza:
84%

#1 cégeknek így is megéri a gyakornokok foglalkoztatása, mert sokszor feleannyiba kerülnek mint a frissdiplomások és az esetek egy nagy részében nem tudnak sokkal többet.

Én azt ajánlom hogy mindenképp próbálkozz az első éved után, legrosszabb esetben nem vesznek fel. Ha viszont felvesznek, simán lehet 1+ év tapasztalatod diplomádig, ami nagyon sokat fog számítani az első pár évedben.

2023. júl. 19. 00:25
 4/4 anonim ***** válasza:
57%
Minél hamarabb keress, már most, a második évtől. Minél nagyobb cégnél / ismertebb multinál.
2023. júl. 19. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!