Nappali tagozatos egyetemistáknak szóló állásoknál szerintetek reális elvárás a "hetente minimum 20-25" munkaidőnek? Aki így dolgozott esetleg anyagi okokból kellett munkát vállalnia, vagy tapasztalat miatt választotta?
Abszolút reális. Én BME Mérnökinfós voltam.
Nekünk elmondták egyetem elején, hogy nagy lesz az iparból a csábítás, hogy kezdjünk hamarabb dolgozni, mint befejeznénk az egyetemet, de ezt nem éri meglépni. Ebben van is egy kis igazság ha maximálisan tanterv szerint haladsz és időben befejezed a képzést.
Viszont a legtöbb diák csúszik, vannak olyanok akik éveket.
Ilyenkor van, hogy 1-1 félévben csak 15-20 kredited van, így betudod vállalkni a heti 20-25 órát.
Meg persze ezt úgy kell elképzelni, hogy a munkahelyek szoktak annyira rugalmasak lenni, hogy ha el kell menned egy 3 hetes szabadságra, mert éppen a szorgalmi időszak végén nagy sz-rban vagy akkor kérdés nélkül engednek.
Viszont 30 kredit mellett abszolút lehetetlen a munka. Biztos vagyok benne, hogy van 1-2 ember, aki képes még mellette használható 20 órát beleőlni egy munkahelybe, de ez olyan ritka, hogy ilyet még nem láttam.
"Illetve akik dolgoztak így, hogy jött ki napokra lebontva ennyi óra?"
Én 3x 8 órát dolgoztam többnyire. Volt, hogy időnként csak 2x 8 óra + 1x 4 óra.
Azt vettem észre, hogy a cégek nem szeretik ha valaki mindennap ledolgozni 4 órát vagy egyéb módon szétszabdalná a 8 órás blokkokat. Ez is többnire produktivitás miatt van.
Diákként én is picit butaságnak tartottam, de amúgy most hogy őszintébben visszatudok tekinteni rá tényleg a produktivitásom rovására ment volna.
4: És rá voltál szorulva erre?
Mert én azt a 20 órát különórára szántam és más szakokra, rengeteg dologra jogosít fel ingyenesen a hallgatói státusz, ez a lehetőség megszűnik azzal, hogy visszaadod a diákigazolványodat diploma után.
Diákjegyeket is lehet így kapni, így voltam 300 Ft-ért újévi Strauss-koncerten a MüPá-ban például.
6# Nem, de rengeteg szakmai tapasztalatot szereztem, ami fizetésben bőven visszajött és sokkal egyszerűbben találtam munkát.
ITn kívül nem tudom mennyire jó tanács, de ITban a junior bér megy kb br 300.000től br 1.000.000ig. Abszolút nem mindegy melyik oldalán vagy a dolognak.
Hozzánk általában olyan gyakornokok jönnek (SSC), akik a képzésük vége felé járnak és már csak kevés tárgyuk van. Előfordul, hogy valaki napokig nem tud jönni, aztán következő héten minden nap dolgozik 8 órát.
Rá kell kérdezni, mennyire rugalmasak.
9# Ja, lehet ha mondjuk ELTE TÁTK Szociálismunkás szakra jársz.
Mérnökinfón és proginfó lehetetlen első félévtől dolgozni. Az emberek 1/3 része munka nélkül is kibukik első félévben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!