Mennyire reális HAYS HUNGARY SALARY GUIDE 2023-as felmérése a fizetések terén a pénzügy és számvitel területén?
A HAYS HUNGARY SALARY GUIDE 2023-as felmérésében az alábbi fizetési sávokat adta meg a pénzügyi- számviteli területen:
Ezen területen dolgozóktól kérdezem mennyire fedi a valóságot?
(Tudom, hogy sok hasonló kérdés van, de sok már elég régi kérdés és nem is feltétlen vannak konkrétumok.)
Maximalisan realis, ha tisztaban vagy vele, hogy mit mutat:
"A kutatásunkhoz felhasználtuk a Hays Hungary több száz toborzó projektjéből származó adatot, amelyeket a tavalyi évben meglévő multinacionális, illetve közép- és kisvállalati partnereink szolgáltattak"
Sokan azt hiszik, hogy a teljes munkaeropiacot reprezentalja a felmeres, holott csak a Hays partnereket fedi le. Penzugy teruletrol sajnos nincs tapasztalatom, de IT-ban pl. a komolyabb cegek kozul senki nem toboroz Hays-en keresztul, ezert alacsonyabbak joval a szamaik a tenylegesen elerhetoknel, ahogy irtak mar tobben.
Illetve csak alapbert tartalmaz a statisztikajuk, aminek egyre kisebb az aranya a teljes kompenzacioban a szenioritas emelkedesevel.
5:
Melyek ezek a komoly cégek. Én azt tapasztaltam, hogy IT vonalon a nagy multik, pl. Morgan Stanley, MSCI, Nokia, Epam, stb. kevesebbet fizetnek a Hays számainál.
6-os nem 5-ös vagyok, de amiket felsoroltál azok tipikusan gyengén fizető gyűjtőmultik. Ezeknél már egy Wise, HBO, Revolut, Vacuumlabs, Interactive Brokers, SAP, NDVR, WorldQuant stb. szintű cégek is jobban fizetnek, nem beszélve a Google, Nvidia, Snap, Microsoft, Apple (és mostmár Amazon) szintről.
Én pl. Oracle-nél keresek a Hays maximumok fölött.
7:
Hát mondjuk amit a budapesti Oracle irodáról hallottam, ott sem combosak a fizetések, IBKR-nél meg volt bértárgyalásom, sehol nem voltak a Hays számaitól, amennyit hajlandóak lettek volna megadni.
Wise-ról mondjuk hallottam, hogy megadják. Google viszont alig van jelen Magyarországon, Microsoft sem túl nagy itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!