Levelező jogász végzettséggel elérhetőbb lenne magasabb bér mint pénzügy és számvitel végzettséggel?
Semennyivel, sokkal alacsonyabb lenne. Jogászok többségének kezdőként a szakvizsgáig ugyanúgy minimálbért fizetnek, és nagyon túl vannak hajtva.
Ha nincs kapcsolatod, akkor teljesen felesleges lenne jogra menned, csak rosszabb lenne a helyzet anyagiak szempontjából.
Nem feltétlen kell Bpre költözni, azért nem csak Budapest van és minden egyéb "vidék" munka nélkül. Én Szfehérváron dolgozok, szintén PSZ végzettséggel br. 650-ért 3 év gyakorlattal, de viszont angol megy felsőfokon. Ha "feléd vidéken" ennyire nincs munka akkor költözz másik nagyobb városba ahol több a lehetőség vagy keress olyan állásokat amik full HO-k, esetleg csak heti 1-2szer kell bemenni és akkor bevállalod hogy azokon a napokon messzebbről mész dolgozni.
Amúgy a jogász egy gazdasági végzettséggel nem rossz párosítás ha vki ilyen irányba specializálódna, de akkor ott van hogy még 5 évig tanulsz utána, aljáról kezdesz egy új területet, általában ezért a joggal szokás kezdeni ha vkinek ilyen terve van. Meghát ha a jelenlegi lakhelyeden ennyire nincs lehetőség PSz-el akkor joggal még rosszabb lehet a helyzet, jobban behatárolja mit tudsz ezzel dolgozni mint egy gazdasági diplomával.
Szerintem jobban jársz ha ráfekszel az angolra és helyileg máshol keresel melót, azért 5 év tapasztalattal medior/senior szint környékén még a br. 600 ezer is kevés.
Semmennyire.
A kezdő jogász minimálbéren (garantált béren) van tartva...
Mondjuk a jogi szakvizsgás se keres sokkal többet, bár neki már vannak lehetőségei... matematikailag.
A PSZF diplomáddal mérlegképes vagy, így abból kellene profitálni.
Könyvelőként vagy a NAV - nál revizorként jobban keresnél...
Én a NAV - nál, társas vállakozások ellenőrzésén, két évet töltöttem jogi szakvizsgás jogászként....
a legkevesebbet én kerestem (nettó 270 körül), mert más a bértáblánk és az előmeneteli rendszerünk, mint a revizoroknak, akik kezdőként megkeresték 380 - 420 ezret + ők kaptak bérkiegészítést is, míg én nem kaptam semmit... csak éreztették, hogy elviselnek...
miközben a revizorok összes jogi f@szságaikat nekem kellett helyrehoznom, pedig közig. szakvizsgával kellett volna tudniuk...de nem tudták.
Hagyd a jogot.... nagyon sok kínlódás és lehet, nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!