Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Levelező jogász végzettséggel...

Levelező jogász végzettséggel elérhetőbb lenne magasabb bér mint pénzügy és számvitel végzettséggel?

Figyelt kérdés
Pénzügy és számvitel végzettségem van az excel haladó szinten megy, viszont a nyelvek nem mennek túl jól. 5 éve dolgozom és igazából semmit nem léptem előre sem karrier sem fizetés szempontjából. Persze sokat tanultam, de a munkahelyen nem kapok semmi komolyabb melót, pedig már jeleztem. Minimálbért fizetnek 5 éve, igaz videken vagyok ahol a nullával egyenlőek a munkalehetőségek. Budapestre kellene költöznöm ahhoz, hohy valami komolyabb melót kapjak. Arra gondoltam, hogy elvégeznék levelező szakon jogász képzést. Mennyire elérhetőbben ezzel a végzettséggel br. 600 e Ft kezdőbér ? (ismeretség stb nélkül.)

2023. júl. 17. 18:01
 1/7 anonim ***** válasza:
67%

Semennyivel, sokkal alacsonyabb lenne. Jogászok többségének kezdőként a szakvizsgáig ugyanúgy minimálbért fizetnek, és nagyon túl vannak hajtva.

Ha nincs kapcsolatod, akkor teljesen felesleges lenne jogra menned, csak rosszabb lenne a helyzet anyagiak szempontjából.

2023. júl. 17. 18:13
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
A potenciál megvan benne, de semmivel se jobban vagy kevésbé, mint egy PSZ diplomával (ha az van, a kérdésből nem derül ki egyértelműen, hogy szakma vagy diploma). Nem tudom, hol laksz, de őszintén szólva nehezen tudom elképzelni azt a várost, ahol PSZ végzettséggel, 5 éves tapasztalattal minimálbért keres az ember, de egy pályakezdő jogásznak br. 600-at fizetnek. Kezdjük ott, hogy a jogi szakvizsgáig ideális esetben a garantált bérminimumot fogod megkapni bárhol, feltéve, hogy nem neked kell havi súlyos százezreket, milliókat fizetned egy ügyvédi irodának, hogy bojtárkodhass náluk. És azért a jogász diploma messze nem az a kategória, ami pénzt keres helyetted befektetett munka és ambíciók nélkül. Ha pedig ezek meglennének, akkor most nem minimálbért keresnél 5 év tapasztalattal.
2023. júl. 17. 18:25
 3/7 anonim ***** válasza:
20%
Ha 5 év után minimálbért keresel pénzügy számvitel végzettséggel akkor teljesen mindegy minek tanulsz belőled sosem lesz kompetens szakember 1 területen sem.
2023. júl. 17. 18:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Pénzügy és számvitel végzettségem van. Sajnos vidéken nulla lehetőség van, ahol pedig lenne ott ismeretség alapján választanak embert.
2023. júl. 17. 19:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Jogászoknak vidéken ugyanúgy 0 lehetőség van
2023. júl. 17. 20:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen kell Bpre költözni, azért nem csak Budapest van és minden egyéb "vidék" munka nélkül. Én Szfehérváron dolgozok, szintén PSZ végzettséggel br. 650-ért 3 év gyakorlattal, de viszont angol megy felsőfokon. Ha "feléd vidéken" ennyire nincs munka akkor költözz másik nagyobb városba ahol több a lehetőség vagy keress olyan állásokat amik full HO-k, esetleg csak heti 1-2szer kell bemenni és akkor bevállalod hogy azokon a napokon messzebbről mész dolgozni.

Amúgy a jogász egy gazdasági végzettséggel nem rossz párosítás ha vki ilyen irányba specializálódna, de akkor ott van hogy még 5 évig tanulsz utána, aljáról kezdesz egy új területet, általában ezért a joggal szokás kezdeni ha vkinek ilyen terve van. Meghát ha a jelenlegi lakhelyeden ennyire nincs lehetőség PSz-el akkor joggal még rosszabb lehet a helyzet, jobban behatárolja mit tudsz ezzel dolgozni mint egy gazdasági diplomával.

Szerintem jobban jársz ha ráfekszel az angolra és helyileg máshol keresel melót, azért 5 év tapasztalattal medior/senior szint környékén még a br. 600 ezer is kevés.

2023. júl. 18. 17:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Semmennyire.

A kezdő jogász minimálbéren (garantált béren) van tartva...

Mondjuk a jogi szakvizsgás se keres sokkal többet, bár neki már vannak lehetőségei... matematikailag.

A PSZF diplomáddal mérlegképes vagy, így abból kellene profitálni.

Könyvelőként vagy a NAV - nál revizorként jobban keresnél...

Én a NAV - nál, társas vállakozások ellenőrzésén, két évet töltöttem jogi szakvizsgás jogászként....

a legkevesebbet én kerestem (nettó 270 körül), mert más a bértáblánk és az előmeneteli rendszerünk, mint a revizoroknak, akik kezdőként megkeresték 380 - 420 ezret + ők kaptak bérkiegészítést is, míg én nem kaptam semmit... csak éreztették, hogy elviselnek...

miközben a revizorok összes jogi f@szságaikat nekem kellett helyrehoznom, pedig közig. szakvizsgával kellett volna tudniuk...de nem tudták.

Hagyd a jogot.... nagyon sok kínlódás és lehet, nem éri meg.

2023. aug. 10. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!