Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Manapság csak az elégedetlen...

Manapság csak az elégedetlen itthon aki nem akar keményen melózni?

Figyelt kérdés

Haverjaim mind dolgoznak építőipar vagy szolgáltatás néha napi 10-12 óra vagy hétvégén is.

Heti 100-150 ezer a fizu alsó hangon.

majdnem ennyi külföldön is.

Akkor mi a fenéért akar külföldre menni mikor sokan még a nyelvet se beszélik csak azt hiszik majd ők megmutatják azt egy hónap múlva csendben hazakullognak.

2023. nov. 27. 00:23
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
48%

A haverok nálad ilyen kemények? Azta nagyon durva!!! Én mennyit is dolgozok egy hónapba, átlagosan csak 300-350 órát, illetve nehéz fizikai munka ez…. Az nem olyan sok mint a “haveroknak”, bár több mint valószínű hogy felfordulnának ők/ahogy te is…..

illetve a kérdés jelentve, mert provokáló.

2023. nov. 27. 00:42
 2/24 A kérdező kommentje:

2-es!

Te hozzászólásod a provokáló.

Én azt szeretném megtudni hogy miért akar sok ember kimenni külföldre melózni mikor nyelvet se beszélnek meg közel ugyanennyit keresnek mint itthon ha dolgozni akarna.

2023. nov. 27. 00:43
 3/24 anonim ***** válasza:
75%

Ez pont jó példa arra, hogy mekkora szegénység van. A kérdező teljesen el van tájolva a külföldi bérekkel.

Nem kérdező, külföldön nem 3 Euro-s órabér van kemény fizikai munkára.

Ez olyan mint amikor minden tavasszal lehozza a portfolio, hogy milliós fizetésért se találnak munkaerőt a balatonra a vállalkozók. De ha jobban elolvassuk a cikk apró betűs részeit akkor kiderül hogy jaaa... az összesen 1 millió a 3 hónapra és jaaa... napi 16 órát kell dolgozni, hétvégén is. És meg lehet keresni egy idény alatt kemény egymillát.

2023. nov. 27. 00:49
 4/24 anonim ***** válasza:
68%

Oké, de kérdezem: ez zsebre megy ez a pénz? Van fizetve TB-, adó utána?

Érdekes, hogy Viktorta óta ez a "munkaalapú" pofázás megy, de nagy eredménye nincsen. Az építőiparra jellemző még ma is a körbetartozás, a gagyi szerelési minőség biztosítása:). Megéri?

2023. nov. 27. 05:33
 5/24 anonim ***** válasza:
91%
kérdező, a te haverjaid inkább balekok. napi 12 óra kemény munka ennyi bagóért... csak egy összehasonlítás: én a német postánál kapok 2100 euró nettót. 1 műszak, 8 óra, heti 5 nap. és még ezzel mondjuk alul is vagyok fizetve a többi munkákhoz képest. plusz most kaptunk 1 havi karácsonyi pénzt. a nejem nővérként majdnem a dupláját keresi, mint én. otthon ez hogy is van?
2023. nov. 27. 06:20
 6/24 anonim ***** válasza:
86%

Van néhány ilyen eset is, amit a kérdés említ. Ezek általában a lehúzós közvetítőkön keresztül mennek, mint a nyelvtudás nélküliek többsége. Euwork, usawork és társai. A fizetés harmadát-felét elszedik, több embert zsúfolnak egy szállásra. Persze, hogy visszatér a delikvens.

Meg lett mondva ezerszer, hogy ilyen közvetítőkön keresztül nem szabad menni, akkor sem, ha minden jót megígérnek. Ezek a szorult helyzetű emberek kihasználásából élnek.

Közvetítős=felejtős.

Meg kell tanulni az adott nyelvet legalább annyira, hogy az ügyeit el tudja intézni és tudjon kommunikálni a munkaadójával. Alapfokon. Rá kell szánní az időt. Be kell iratkozni egy intenzív alap fokú nyelvtanfolyamra. Sokkal olcsóbb, mint amennyit a munkaközvetítő lenyúl majd a havi bérből.

2023. nov. 27. 06:31
 7/24 anonim ***** válasza:
72%

Erős provokáció a kérdés.

És nem normális, hogy egy ember élete a munkából álljon, még Nagy Feró is megénekelte, hogy 8 óra munka, 8 óra pihenés...

Nekem a tüdőnlőtt nyugatra kellett jönnöm, hogy ne legyek elégedetlen. Itt nem kell a beledet is kidolgoznod, hogy előrébb juss.

2023. nov. 27. 07:21
 8/24 anonim ***** válasza:
78%

Mert külföldön nek heti 6-7 nap és napi 10-12 óra kell ehhez a pénzhez, hanem normál munkaidő.

Plusz ott ez a bejelentett bére, itthon a minimálbér, a többit meg zsebbe kapja.

Ha beteg lesz, elfelejtheti a borítékos lóvét, tp, nyugdíj a minimum után jár.

Kint megkapja a védőfelszerelést, itthon kirúgják, ha szólni mer, hogy nincs.

2023. nov. 27. 07:31
 9/24 anonim válasza:
37%

Dolgoztam külföldöm, és egyáltalán nem az várt kint, mint amit sokan összehazudoznak. Oké, jó a fizetés, de mint külföldi munkavállalót, lenéznek. Mindegy, hogy mennyire alkalmazkodsz, lenéznek. Hollandia, Németország: normális albérletet találni egy rémálom: egyrészt horror árak vannak, másrészt jobb környéken szinte esélytelen.

A magyar egészségügy sem egy sétagalopp, de, hogy Hollandiában 2 bölcsességfog kihúzása (az egyik gyökérkezelve) átszámolva kb 1 millió forintra jött ki, ott azért elpattant bennem az ütő. Iparban dolgoztam kint gépkezelőként, de ez még így is sokba került.

Óriási tévedés az a duma, hogy aki Nyugatra megy dolgozni, az pár hónap alatt betegre keresi magát. Aki ilyet állít, azt bírságolnám félrevezezésért. Rengetegen kimennek, mert azt hiszik, hogy könnyű kint egyenesbe jönni.

2023. nov. 27. 07:32
 10/24 anonim válasza:
0%

8

Most hazudtál egy nagyot.

2023. nov. 27. 07:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!