Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Se közgazdászként, se informat...

Se közgazdászként, se informatikusként, se mérnökként nem lehet jó állást kapni? Akkor mivel lehet?

Figyelt kérdés

Olvasom a GYIK-es hozzászólásokat, és a következőket sokan írják:

1. A Covid óta nem megy jól az IT-soknak, ha nem vagy senior, nem kaphatsz jó állást.

2. Magyarországon nem lehet mérnökként jól elhelyezkedni, nincs rájuk igény.

3. A GPME-n, és az alk. közgázon kívül egyik gazdasági szakon sincs sok matek, szinte annyit érnek, mint a bölcsészvégzettség.

Ez elég lelombozó. De ha már kb. semmivel se lehet jól keresni, akkor mire érdemes menni erős matekkal?

ma 17:22
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Nem a gyk-ról kellene informálódni.
ma 17:33
 2/7 anonim ***** válasza:
23%

Ugyanaz igaz most is mint 20 éve. Kezdőként nem pattogunk és e, várunk egetrengető fizetést. Keményen kell dolgozni és akkor lehet feljebb lépni, jobb állást találni, több pénzért.

A "mai fiatalok" valamiért azonnal akarnak mindent. Ez nem így működik.

Ugyanez van a vállalkozásokkal is, ott is hónapokig de 1 évig biztos, hogy veszteséges, mire be tud indulni és akkor se azonnal lesz az ember milliárdos.

Ha van olyan szakma amit szívesen tanulsz és van rá kereslet, akkor azt kell csinálni. Juniorként is több esély van munkát találni ha van tapasztalatod mert képzed magadat folyamatosan.

ma 17:33
 3/7 anonim ***** válasza:
23%
A felsoroltak közül mindegyikkel lehet, csak ne legyél lúzer, helyette legyél proaktiv, szerezz külföldi tapasztalatot, fejleszd a szoft skilljeid, és vedd komolyan a szakmát, ne csak melegedni járj be.
ma 17:34
 4/7 anonim ***** válasza:
39%
Az, hogy nehezebb pályakezdőként jelenleg elhelyezkedni, nem azt jelenti, hogy ezekkel a szakmákkal nem lehet jól keresni.
ma 17:34
 5/7 anonim ***** válasza:

"A GPME-n, és az alk. közgázon kívül egyik gazdasági szakon sincs sok matek, szinte annyit érnek, mint a bölcsészvégzettség"

Hát...én már vagy 20 éve vége végeztem, de a legnagyobb vidéki egyetemen volt 2 félév matek, 3 félév valószínűségszámítás, 4 félév statisztika, volt módszertan szigorlat, amit a matekszakosokkal együtt csináltunk...

ma 17:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Mindhárom felsorolt területen vannak jól fizető pozíciók, ne higyj el mindent amit olvasol, mert rengeteg csalódásod lesz az életben!
ma 19:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az IT már pörög és a rosszabb időszakokban is tudod az érvényesülni, aki jó.

Szerintem egy egész területet nem kell leírni csak azért, mert a kezdőknek nem adnak szinte 0 tapasztalattal itthoni medián bér majdnem kétszeresét kezdő fizetésnek. Pár év tapasztalat után ráér az ember sokat keresni.

A közgazdászokról nem tudok semmit, de annak szerintem soha sem volt annyira jó lenni.

Az meg mi, hogy "mérnökként" nem lehet elhelyezkedni. Van vagy 50 fajta mérnök.

ma 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!