Pályakezdő informatikusként bruttó 500e jónak számít?
Junior fejlesztőként egy normális cégnél kevés.
"Mindenes" rendszergizdának egy noname KKV-nél jó.
"Informatikus" elég tág fogalom. IT helpdesk? Rendszergazda? Programozó?
Plusz hol? Budapest? Megyeszékhely? Mucsuga röcsöge alsó?
500 bruttó szerintem nem infós körökben sem számít jónak, főleg nagyobb városokban nem.
Attól függ milyen informatikus vagy, illetve oké, hogy junior, de mennyi tapasztalatod van? (Gyakornokival együtt)
Én is "junior informatikus" vagyok és ennek majdnem duplája a bruttóm. Páromnak ugyanígy. Baráti körben van akinek nem sokkal van 500 felett (talán 600?), de ő már interjúzik máshova. Mi mind mostanában végeztünk és kb 2 év gyakornoki tapasztalatunk volt.
Ismerek gyakornokokat akik jobban keresnek. 3000 feletti órabér (diákszövetkezettel, szóval nem kell tb-t fizetni, meg ugye 25 alattiak is, szóval bizonyos mértékig SZJA-t se).
Ja és ezek közül egyik sem Budapest.
Szóval nem, nem számít jónak. Feltétlezem hogy teljes állásra gondolsz, mert ismerek olyat (junior informatikus) aki br. 700k-t keres és nem full time dolgozik (hanem olyan 30 órában vagy csak heti 4 napon)
Ezek fejlesztők, illetve Data területen dolgozók (AI/ML Engineer, Data Scientist stb)
Nem mindegyik multi. Van közte multi is meg kis startup is.
Persze nem tudom mennyire vagy pályakezdő. Én anno (3éve) potom pénzekért vagy ingyen is dolgoztam projekteken egyetemközeli kutatócsoportban. Nekem ez ért ennyit, hiszen most jó a fizetésem és könnyen bekerültem oda, ahova szerettem volna.
Pozíció szerint alkalmazás üzemeltető vagyok egy kb 110 fős cégnél vas megyében. A feladatköröm lényegében java alkalmazások üzemeltetése docker alapokon. Amiket még szoktunk használni az a zabbix, gitlab, haproxy, oracle/postgre adatbázisok stb…
Mindenesnek meg nem mondanám magam mert a az internet hálózat üzemeltetést egy másik csapat csinálja például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!