OKJ-s gazdasági informatikusként milyen kilátásaim vannak a munkaerő piacon?
Röviden: Szakgimnáziumban informatika szakon végeztem, majd még egy évre maradtam az OKJ-n, amit idén végeztem el. Munkatapasztalatom nincsen, van egy közepes angol nyelvtudásom (szeretném majd a felsőfokú angolt is letenni, illetve megtanulni más nyelvet is pl.: német vagy olasz).
Elegendő lenne kezdőként (akár gyakornoki állásra), vagy érdemesebb infó szakon tovább tanulni egyetemen?
Jelentkezz, ha nagyon nem kapsz állást akkor tanulj tovább.
Ha egy pozicióra van rengeteg jelentkezző, akkor első körben a diplomásokat szokták behívni. Pályakezdő poziciókra jellemzően túljelentkezés van.
"Elegendő lenne kezdőként (akár gyakornoki állásra), vagy érdemesebb infó szakon tovább tanulni egyetemen?"
Gyakornoknak nem mehetsz csak akkor ha van aktív hallgatói jogviszonyod. Tekintve, hogy nincs tapasztalatod és a létező egyik leggyengébb IT végzettséggel rendelkezel, valamint jelenleg rengeteg cégnél van hiring freeze illetve 1-1 junior állásra érkezik 400-500 önéletrajz, olyan jelentkezőktől akik IT diplomával rendelkeznek + szakmai gyakornoki tapasztalatuk van neves cégeknél + több nyelven beszélnek felsőfokon én ezek alapján azt mondom hogy semmi esélyed nincs.
Persze ez ne tántorítson vissza, add be a jelentkezésedet, de ne lepődj meg ha nem kapsz visszajelzést 1 cégtől sem a jelentkezésedre. Viszont abban az esetben gondolkozz el erősen a továbbtanuláson. Attól hogy felsőfokú angolod lenne még az IT papírod továbbra is értéktelen, emiatt nem leszel vonzóbb a munkáltatók számára.
@16:44
Akkor jól éreztem, hogy amit ott tanultam OKJ-n kutyapiszkot sem ér a valóságban. Nem voltam benne biztos, hogy ilyen papír mennyit is ér a valóságban, mert a tanárok
sose mondták, hogy ezzel mit lehetne kezdeni (értsd nem mondták, hogy milyen állásokat tudnék csinálni), de mondták, hogy nagyon megéri elvégezni az OKJ-t. Ebből kiindulva biztos, hogy továbbtanulok ha ennyire semmit sem ér a papír. Mindegy, legalább lett egy jó kis söralátétem :).
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!