Diplomázás után mennyi ideig érdemes diplomás/irodai állást keresni? Mikor jön el az a pont, hogy jobb feladni és elmenni egy gyárba három műszakba?
9 hónap telt el, mióta megszereztem a diplomámat, gazdasági területen. Azóta semmi. Nem tudom meddig keressek még, a végtelenségig csak nem ülhetek itthon, kezdenem kell valamit magammal.
Azt tapasztalom, hogy van sok irodai munka, de ezek többnyire ilyen titkárnői jellegű állások, ahova érettségi is elég. Ide túlképzettnek tartanak, nem kellek. Felvesznek olyat, akinek érettségije van. Ami meg komolyabb állás pl. pénzügyi kontroller vagy ilyesmi, oda meg elvárnak 5 éves szakmai tapasztalatot, nekem esélyem sincs bekerülni.

"Ide túlképzettnek tartanak, nem kellek. Felvesznek olyat, akinek érettségije van"
Ezt ne te döntsd el előre.
#1 Volt, hogy konkrétan megírták üzenetben, hogy "Ez csak egy könyvelés-előkészítő állás, önnek ez nem jelentene elég kihívást."
Más helyről meg volt, hogy telefonon is felhívtak, megkérdezték, hogy miért jelentkeztem ide, mert "messze túlkvalifikált" vagyok. Valami irodai adatrögzítő állás volt.

Szakmai tapasztalat nélkül diplomázás után nagyon nehéz munkahelyet találni, pláne most, amikor a legtöbb cég meghúzta a nadrágszíjat a recessziótól való félelem miatt.
Mindenkinek azt javaslom, hogy ne diploma megszerzését követően kezdjen állást/releváns tapasztalatot keresni, hanem már alapképzésen, diákmunkaként, még úgy is ha nagyon keveset fizet.
Ennek köszönhetően minden ismerősömnek aki így tett és meg voltak vele elégedve, már végzés előtt legalább egy állásajánlata volt.
Mit tehetsz? Élni valamiből mindenkinek kell, így ha szakmában nem tudsz elhelyezkedni, átmenetileg muszáj más munkát elvállalni. Mellette ezerrel nyomni az álláskeresést, interjúzást illetve a tanulást, hiszen sok mindent munkahely nélkül is meg lehet tanulni, ami jól jön interjún.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!