Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Országosan ilyen kevés a...

Országosan ilyen kevés a munkalehetőség mérnöki pozícióra mostanában az építőiparban?

Figyelt kérdés
Kb. 4 hónapja keresek állást eddig sajnos sikertelenül. 2 év tervezői tapasztalatom van, tervezés előtt 3 évet dolgoztam szintén mérnökként a közigazgatásban. Én vagyok ennyire szerencsétlen, vagy más is így járt? Hogyan lehet ezt túlélni? Ezenkívül az önéletrajzban keletkezett űrt hogyan magyaráznátok ki, ha véletlen állásinterjúra kerülnétek?

jan. 6. 11:10
 1/8 anonim ***** válasza:
39%
Nektek nem tanitanak valamit arrol hogy telen uborkaszezon van?
jan. 6. 11:17
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Az hagyjan hogy uborkaszezon van, de az egyik ha nem a legjobban hanyatlo terulet jelenleg a gazdasagban az epitoipar..
jan. 6. 13:09
 3/8 anonim ***** válasza:
24%
Épìtő , epitesz mérnöki szak? Sajnos valami keresettebb és megbecsültebb mérnöki szakot kellett volna választanod. Egyebkent olyan helyszíni munkára ami hetelős, szállasos oda gyakrabban vesznek fel embert mivel keven bírják azt az életmódot. Munkásokat irányítani egész nap művezetőként például. Később epitesvezető vagy projekt vezető. Csak hát ez sok esetben nem 8 órás állás, és hát ingazni vagy költözni kell a projektekhez. De ezt inkább megfizetik. Alkalmazott tervezokent és közigazgatásban jó eséllyel pangó vízben leszel itt mindig. Sajnálom.
jan. 8. 06:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha tényleg ilyenek a kilátások és lesz valami munka akkor én levelezon nagyon gondolkoznek valami eletkepesebb és keresettebb szak elvégzésén levelezon. Ha nem akarsz életed végéig ezen görcsölni. Ha matekokat meg pár tárgyat el tudsz fogadtatni és nem nulláról indulsz akkor azért egyszerűbb a helyzet.
jan. 8. 06:18
 5/8 anonim ***** válasza:
52%

Semmilyen téren nem jó jelenleg munkát keresni. Én gépészmérnök vagyok, nagyon jól fizető munkám van, de már érzem ideje váltani, mert csak stagnálok, karriert is építenék. Kiégés közeli állapotban vagyok.

Az elmúlt egy évben nézelődtem, de olyan vicces összegeket ajánlottak céges autóval, hogy a saját autóm lízingje és fenntartási költségeit figyelembe véve még így is jelenleg sokkal többet keresek.

Ez a céges autó is kényes téma, nekem nem kell alsó kategóriás autó, most is van, csak bedobtam a közösbe. Így céges futkozós autó lett, klímával nem lehet vele előzni..., 200 km/hó privát használat jár mellé.

Amit elfogadok Golf, Octavia, Focus, és hasonlók. Fontos szempont kiválthatom-e vele a privát autómat, azaz adnak-e havi 1200 km-et magán célra, mert ennyire szükségem van + ingázási km. Az ilyen 2-500 km-el nem sokat érek, mert kell mellé egy másik kocsi is.

Nyár vége óta, még kevesebb lett a számomra érdekesnek tűnő munka lehetőség, gondolom összefügg az autóipari problémákkal. Nagyon úgy néz ki idén sem fogok váltani :((

Szerintem keress valami segéd munkát, vagy futárkodj, és mellette keress munkát, mert nagyon gyalázatos jelenleg a munkaerőpiac. A semmihez képest a 300000 sokkal jobb.

jan. 10. 09:51
 6/8 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszokat. Jelenleg ez a helyzet valójában, nem csak én látom így a helyzetet.

Állásinterjún (ha lesz közeljövőben munkalehetőség) hogyan adnátok elő magatokat, ha megkérdeznék tőletek a pár hónap munkanélküliséget?

jan. 13. 23:56
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én hasonló okok miatt a villamosmernoki képzésnek fogom jó eséllyel neki vetni magam munka mellett. Csak hát basszus megint tanulni, pedig tanultam eleget már azt hittem. Egy epitos kolléga.
jan. 14. 05:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Raktáros kollégám Németországban frissen végzett építőmérnök volt (magyar), hasonló dolgokról számolt be mint te most. Ha már interjúra kerül a sor, szerintem nem kell túl sokat cifrázni a magyarázatot. Egyszerűen elmondod, hogy kerestél állást de nem találtál megfelelőt.
tegnapelőtt 20:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!