Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik szakma 2023-24 ben...

Melyik szakma 2023-24 ben amit érdemes lenne kitanulni és végezni?

Figyelt kérdés

Általános iskolai végzetségem van és 35 éves vagyok.

Angliában dolgozok jelenleg(még 1 hétig) így az angol nyelvtudásom c1

Gyerek miatt költözök haza és szeretnék papirosan is elvégezni egy szakmát amiben késöbb dolgozok.

Nyilvánvalóan a fizetés nagyon sokat számít, de számomra nem büdös a munka így kiváncsi lennék hogy melyik szakma az amit hosszútávon tud az ember csinálni és rendesen meg is fizetik.

Jelenleg a szakács szakmán gondolkozok (főzni amúgy is szeretek) :)

2023. nov. 19. 14:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
36%
Sokáig lehettél kint Angliában, nem ismered még a hazai kényszermegélhetési-oktatási rendszert...
2023. nov. 19. 17:29
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha a BIX-ben dolgoztál még most is elmehetsz CISCO irányba, az angol, meg a kinti tapasztalatod, meg a korod alapján megpályázhatnál kb. bármilyen belépő szintű melót mondjuk a BT-nél. Ismered az iparágat, a többibe meg beletanulsz. Ha nagyon biztosra akarsz menni akkor végezz el valamilyen online excel kurzust (ne csak videózgass, tényleg csináld végig amit mondanak.)
2023. nov. 19. 19:11
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg azt is most mi az aktuális kínálat CCNA és egyéb szinteken, nézd meg melyikre milyen állasok vannak kiírva, és ahhoz célzottan lődd be magadnak az egyiket. Többre mennél vele mint a szakácskodással, vagy a vállalkozósdival. Senki se tudja, mi lesz itt jövő ilyenkor, mi az a 'szakma' ami lehúzhatja a rolót, CISCO meg még akkor is lesz.
2023. nov. 19. 19:13
 14/19 anonim ***** válasza:
75%
Hat szakácsként most jól meg lehet lenni, persze azt azért nem mondanám hogy hosszu távon is egy álom melo marad.
2023. nov. 20. 23:07
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Építőipari szakemberek is keresettek. Főleg most, mivel 2024-ben jönni fog az új CSOK, visszahozzák a lakásfelújítási támogatást. Ergo lesz munka bőven....szakember meg ugyanúgy rohadt kevés.
2023. dec. 27. 14:50
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"6/

Villanyszerelő képzés

Képzési időtartam: 10 hónap

Az OKJ-t váltó SZAKMA, mely államilag elismert"

Tudom, tavaly csináltam meg a villanyszerelő OKJ-t (visszadátumozott képzési szerződés, csúsztatott rendszerű oktatás)

Szerintema mai napig van megoldás a problémádra jópénzért!

Nekem 500 ezerbe került, de megvan az ÁLLAMILAG ELISMERT SZAKMAI VIZSGABIZONYÍTVÁNY.

Még az Ötvös Aranyművest is meg akartam csinálni a nyáron, de békéscsabára kellett volna költözni, ott indult volna csak a szaklmai.

Ez azért már teljes élethelyzet változást okozott volna...

2023. dec. 29. 22:22
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"szakember meg ugyanúgy rohadt kevés."

Ez azért van mert nem 10 hónap "képzés" után leszel szakember!

Én közepes bizonyítványt szereztem (kék, keményfedeles, sorszámos), de konkrétan még a mai kornak megfelelő anyagismeretem sincs.

Gykaorlatilag ugyanazt tudom (amit sose iskolában tanultam) mint a képzés előtt...

Eph, földelés, konektorszerelés, csillárkapcsolás, kötések stb.

Viszont életembe nem szereltem falon belül semmit :D

Sose véstem még falat, mivel magamnak nem volt erre szükség.

2023. dec. 29. 22:29
 18/19 anonim ***** válasza:
50%
Gázszerelő
jan. 7. 23:17
 19/19 anonim ***** válasza:
31%

Haza ne gyere angliából, ha már kint élsz..

Magyarország munkavállaló alkalmazottként a biztos halál, csak vállalkozni érdemes, már amire, meg ahogyan.

Kerülőutakat kiismerve, sok pénzzel.

Mivel ahogy egy bolgár haverom mondaná "ha bajod van és nem tudod megoldani pénzzel, oldd meg sok pénzzel ..."

jan. 8. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!