Melyik szakma 2023-24 ben amit érdemes lenne kitanulni és végezni?
Általános iskolai végzetségem van és 35 éves vagyok.
Angliában dolgozok jelenleg(még 1 hétig) így az angol nyelvtudásom c1
Gyerek miatt költözök haza és szeretnék papirosan is elvégezni egy szakmát amiben késöbb dolgozok.
Nyilvánvalóan a fizetés nagyon sokat számít, de számomra nem büdös a munka így kiváncsi lennék hogy melyik szakma az amit hosszútávon tud az ember csinálni és rendesen meg is fizetik.
Jelenleg a szakács szakmán gondolkozok (főzni amúgy is szeretek) :)
"6/
Villanyszerelő képzés
Képzési időtartam: 10 hónap
Az OKJ-t váltó SZAKMA, mely államilag elismert"
Tudom, tavaly csináltam meg a villanyszerelő OKJ-t (visszadátumozott képzési szerződés, csúsztatott rendszerű oktatás)
Szerintema mai napig van megoldás a problémádra jópénzért!
Nekem 500 ezerbe került, de megvan az ÁLLAMILAG ELISMERT SZAKMAI VIZSGABIZONYÍTVÁNY.
Még az Ötvös Aranyművest is meg akartam csinálni a nyáron, de békéscsabára kellett volna költözni, ott indult volna csak a szaklmai.
Ez azért már teljes élethelyzet változást okozott volna...
"szakember meg ugyanúgy rohadt kevés."
Ez azért van mert nem 10 hónap "képzés" után leszel szakember!
Én közepes bizonyítványt szereztem (kék, keményfedeles, sorszámos), de konkrétan még a mai kornak megfelelő anyagismeretem sincs.
Gykaorlatilag ugyanazt tudom (amit sose iskolában tanultam) mint a képzés előtt...
Eph, földelés, konektorszerelés, csillárkapcsolás, kötések stb.
Viszont életembe nem szereltem falon belül semmit :D
Sose véstem még falat, mivel magamnak nem volt erre szükség.
Haza ne gyere angliából, ha már kint élsz..
Magyarország munkavállaló alkalmazottként a biztos halál, csak vállalkozni érdemes, már amire, meg ahogyan.
Kerülőutakat kiismerve, sok pénzzel.
Mivel ahogy egy bolgár haverom mondaná "ha bajod van és nem tudod megoldani pénzzel, oldd meg sok pénzzel ..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!