Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki elmúlt 40 éves annak...

Aki elmúlt 40 éves annak érdemes még valami piacképes szakmát kitanulnia és nyugaton szerencsét próbálnia vagy a kora miatt már nem fogják alkalmazni ott sem?

Figyelt kérdés
2022. aug. 27. 12:58
 1/10 anonim ***** válasza:
67%

A 40. év, nem a világvége, mikor 72-75 éves korodig (nyugdíjkorhatár) dolgozhatsz Európában, mert a nyugdíjrendszer fenntarthatalan lesz az elöregedő társadalom miatt.

Illetve folyamatosan kell a képzett munkaerő, ugyancsak az elöregedő társadalom (szakik) miatt.

2022. aug. 27. 13:04
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
azért nem légbőlkapott a kérdés, mert Magyarországon valóban ha elmúltál 35-40 éves akkor a legtöbb munkaadó leír. a helyzet most az elvándorlás miatt kicsit javult, de normális helyre igen nehéz 35+osan bekerülni
2022. aug. 27. 13:08
 3/10 anonim ***** válasza:
77%

40 év nem a világ vége, de kezdőként alapból nehéz az elhelyezkedés még keresett szakterületeken is, a kor pedig rátesz egy lapáttal.

Ha sikerül kitanulnod egy szakmát és van 2-3 év munkatapasztlatod itthon, beszéled a helyi nyelvet, akkor viszont ki tudsz jutni külföldre.

Egyértelműen addigra már nem 40 éves leszel

2022. aug. 27. 13:17
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
Igen ebben a redvás országban 25 év alatt 35 felett eláshatja magát az ember.
2022. aug. 27. 13:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Még 30 év munkaviszony van előtted úgyhogy vágj bele nyugodtan.
2022. aug. 27. 14:48
 6/10 anonim ***** válasza:
72%

40 felett nőként, 50 felett férfiként multihoz (SSC) bekerülni nem fogsz. Marad a közszféra éhbérérét, vagy elmész vállalkozónak, bár az most csőd lesz sok embernek a gazdasági szitu miatt.

Én újabban egy csomó céghez járok, plusz fogászat, hát az összes recepciós, adminisztrátor, jogász, könyvelő, mindenhol 35 alatti...jó fizetéssel, csak nem tudom, utána pincébe zárják őket? Mert öreget sehol sem láttam.

2022. aug. 27. 15:14
 7/10 anonim ***** válasza:
91%
Utolsó részben van igazad. Multihoz be lehet szerintem kerülni szellemi betanított munkára minimális berert. A közszfera legalább biztosa(bb).
2022. aug. 28. 15:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Én 41 éves vagyok. Kb. 3-4 év múlva tervezem, hogy lepattanok ebből az országból. Addig nyelvet tanulok, meg tudatosan lezárom az itteni dolgaimat. Nem érzem, úgy hogy kiöregedett, vagy belefáradt lennék. A jelenlegi munkáltatóm sem gondolja így rólam. Pl. nagyon forszírozzák, hogy kezdjek bele egy PhD-be. Csak én meg nem indokolhatom meg, azzal, hogy nem tervezek hosszú távon ott maradni.

Ismerősömék is pár éve mentek ki 35+-osan. Itthon mérnök házaspár voltak két gyerekkel. Családostól kimentek diplomával kézdesítőnek meg takartónak. Nem magasan kvalifikált munka az igaz, de azt mondják, hogy sokkal jobban megélnek belőle, mint itthon két mérnöki fizetésből és a legjobb döntés volt, hogy elhúztak innen.

júl. 27. 17:27
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem az életkorral van a gond (szellemi munka esetén, de úgyis abban van a jövő, előbb-utóbb a szakmunka is abból fog állni, hogy robotokat kalibrálsz és a szellemi részét végzed), hanem ami azzal jár.

Van mögötted 20+ év, amit nem hibernálva vagy kómában töltöttél és valamit addig is csináltál, valahogyan addig is élted az életedet.

Viszonylag ritka az, amikor ennyi idős korára világosodik meg az ember.

Az meg még ritkább, hogy ezt követően az internet népétől szeretne megerősítést.

Pl. eljutsz Ausztráliába és ott jössz rá, hogy te mindig is kengurutenyésztő akartál lenni, csak eddig nem jött szembe a lehetőség. De olyankor nem a gyakorira fogod kiírni, hogy ez túl késő-e már, hanem követed a szenvedélyedet.

Csak amint fentebb mondtam, az emberek 40 felé már inkább kiégnek akkor is, ha még fiatalon buzgott bennük a tettvágy és ez minden szakmára igaz kivétel nélkül. A CEO-k se véletlenül lépnek le és lesznek csendesrészvényesek, meg az orvosok se véletlenül mennek egyre inkább a koordinátori, oktatói, akármilyen irányba és ha foglalkoznak is emberekkel, már csak VIP meg törzsbetegekkel. Vagy fordítva, a kutatók, tudósok se véletlenül írnak könyveket, abból remélve a passzív jövedelmet és nem kezdenek el újabb etapokat az egyetemeken.

aug. 18. 13:35
 10/10 anonim ***** válasza:

"Magyarországon valóban ha elmúltál 35-40 éves akkor a legtöbb munkaadó leír. a helyzet most az elvándorlás miatt kicsit javult, de normális helyre igen nehéz 35+osan bekerülni"

Ez inkább amiatt van, mert

1. Ennyi idősen általában már kellene lenned referenciádnak a szakmában, a szakmaváltókkal és az extrán későn érőkkel mindenhol fenntartással vannak. MINDENHOL.

2. A túlzott bürokrácia és a magas adóterhek az egész fejlett világban nagy problémát jelentenek, mert a multik sem azért gazdagok, hogy az állam léhűtőit meg a szociális ellátórendszert pénzeljék a végtelenségig, de ugyebár a 4x nagyobb GDP-ből 4x kevésbé fáj, főleg ha nem a felszínen maradás a cél, hanem az, hogy csak jövőre jön össze Bali vagy a Q7-es...

Annyira könnyen vesz fel embert valaki, amennyire könnyen ki is tudja rúgni. Ezért dolgozhatsz már holnaptól a JóskaPista 2024 kft-nél bejelentve amúgy xy multinál Jánosik Takarító-s pólóban vagy CFM Kontroll-os mellényben metrós ogreként és ezért van 3 körös interjú és kérdeznek utána még annak is, hogy az oviban mi volt a jeled és kiegyensúlyozott volt-e a viszonyod az óvónénivel, ha direktbe alkalmaz téged egy Telekom vagy egy akármilyen olyan cég, ami nem arra szolgál, hogy csődeljárással megszűnjön egy hajléktalan nevén és az összes (mind a 16, mert a többi más cég nevén van) kolléga át legyen másnaptól jelentve a JóskaPityu 2024 kft-be.

"csak nem tudom, utána pincébe zárják őket? Mert öreget sehol sem láttam."

Nyilván egy része feljebb bukik, egy másik része meg felhalmoz az idő alatt annyi pénzt, hogy már nem szorul rá a multis, stresszes hajtásra. Mert te csak a felszínt látod, azt nem, hogy éjjel 2-kor is nem kötelező, de ajánlott felvenni a telefont. Meg hogy éjszakáig bent rohadni az irodában bizonyos időszakokban sem kötelező, de ajánlott. Nem teheted meg az óbégatást, mint a SPAR-os boltos, hogy "Há' de én leléptem, mert nem fizetik a túlórát!" Sőt, ha fáradt vagy és elcseszel valamit, akkor az egészet kezded elölről és reggel 4-re végzel, viszont 7-kor meg jön valami külföldi főköcsög, akivel meetinged van és jó lenne nem táskás szemekkel és elbóbiskolva elétárni a negyedéves jelentést meg ilyen-olyan kimutatást.

Persze nem sajnálni kell őket, nem erről van szó. Plusz ugyebár ilyen területen ilyen fiatalon azok dolgoznak, akiknek a családi háttér is adott. 35 fölött már ha a szülők nem is, a nagyik meg a dédik, ha voltak is halnak szépen ki sorban, ezért többszörösen multiplikálódik a vagyonnövekmény.

Személy szerint én sokkal jobban szeretem azt a típust, aki tudja, hogy mikor kell abbahagyni vagy legalább lassítani a mókuskeréken, mint az ilyen Warren Buffett, Charlie Munger, Ingvar Kamprad típusú kripsztaszökevényeket, akik már fiatalon is ilyen kocka csinovnyikok voltak, kávét is akkor ittak, mikor a cég fizette és autó is akkor volt a seggük alatt, mikor el tudták számolni a benzint, amortizációt meg mindent, még a garázsbérlést és a parkolási cetliket is, aztán ha van is családjuk, az is gyűlöli őket és alig várja, hogy kimúljanak és életük végéig úgy élnek, hogy nem fogják fel, a természetük és személyiségük miatt gyűlölik őket sokan, beleértve még a saját családjukat is és, hogy ennyire nem kéne a pénz rabjának lenni, hogy még öregen, betegen sem tudják elengedni. Olyan ráncosak, mint a Gyűrűk urában a kis dög és úgy ragaszkodnak minden apró forinthoz.

A másik véglet, amikor valaki mindig a jövedelmével együtt növeli a luxust és nincs az a pénz, amit ne tudna elkölteni, ezért 40 fölött már kokaint reggelizik, hogy bírja a nyomást, aztán álmából felkeltve is fújja Szabó Pétert meg Bryan Tracyt amíg egy nap be nem jelenti a HR-es, hogy sajnos reggel már nem kelt fel vagy összeesett az edzőteremben, miközben gyúrt, vazze...

aug. 18. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!