Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem tudok elhelyezkedni és...

Nem tudok elhelyezkedni és fogalmam sincs, hogy miért ??

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nyáron diplomáztam, nyelvi szakon.

Azóta volt egy munkahelyem, ahonnan betegség miatt a próbaidő alatt elküldtek (de onnan egyébként is menekültem volna). Azóta persze folyamatosan állást keresek, már egy hónapja, de semmi, se visszajelzés, sem pedig interjú.

Angolul és japánul beszélek közel felsőfokon, bérszámfejtő OKJ-m van, plusz nyelvi szakon diplomám.

Dolgoztam bérszámfejtőként, dolgoztam pénzügy asszisztensként, de ezek mind diakmunkak voltak, ahol nem akartak átvenni teljes munkaidobe, mert olcsóbb volt valakit helyettem alkalmazni, mint engem felvenni teljes munkaidőben.

25 éves vagyok, lassan már depressziós, hogy ennyire sehova nem hívnak be, amikor rémisztő, milyen embereknek van milyen komoly beosztása.

Bármit meg tudnék tanulni, de senki semmire nem akar betanítani, holott olyan az agyam, mint a szivacs.

Interjú alatt magabiztos vagyok, de tisztelettudó, nem szoktam izgulni, a megjelenésemmel sincs probléma, dekoratív, csinos no vagyok, elegánsan és nem rbancosan oltozom.

Egyszerűen nem tudom, mi lehet a probléma :(

2023. nov. 8. 18:15
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem bármelyik SSC-vár szeretettel BP-n ilyen nyelvi kombóval.
2023. nov. 8. 20:41
 32/39 anonim ***** válasza:
76%
Budapest ssc terèn keresgélni nem rossz tanacs
2023. nov. 8. 21:17
 33/39 anonim ***** válasza:
69%

Tényleg nem akarlak bántani, de amikor elvégezted ezt a két szakot, akkor milyen munkahely lebegett a szemed előtt? Mert a nyelvtudás valóban kevés önmagában. Minden normális munkáltató külföldi nálunk, ezért az összes mérnöknek, IT-snak, pénzügyesnek, mindenkinek alap a tárgyalási szintű nyelvtudás a szakmai ismeretek mellett.

Legalább a tanárszakot felvehetted volna az egyetemen, ha már nyelvszakos vagy. A nyelvtanárok azt szokták, hogy tanítanak egy iskolában délelőtt meg délután nyelviskolában meg fogadnak magántanítványokat. Szerintem hosszú távon nem igazán nyerő, mert egész nap dolgoznak, és így sem kapnak annyit, mint egy multiban egy középvezető. De vannak azért kivételek, állítólag cégekhez kihelyezett nyelvtanárok jól keresnek. De angoltanárból is most már Dunát lehet rekeszteni, nehéz kitűnni a tömegből. Mondanám, hogy ülj vissza pedagógia órákra, de azt hiszem, ha alapban nem csináltad meg a nyelv mellé, most még plusz két év. Bár úgy tudom a rövid ciklusú tanárképzés ingyenes. Esetleg nézz utána, ha van kedved ilyesmivel foglalkozni.

És nincs igazatok, elvileg kötelező a tanári diploma mindenhol.

Fordítóirodákat próbáltad? Bár az is nagyon rosszul fizet, de azért a semminél jobb.

2023. nov. 8. 23:50
 34/39 anonim ***** válasza:
0%

Szóval tl.dr semmi képesítésed nincs(angol tudás az 0, gyakorlatilag alap manapság) és panaszkodsz hogy sehova se vesznek fel? Hát ez nem túl meglepő, próbálj meg bárki által elvégezhető munkákra jelentkezni, meki/kfc/burger/árufeltöltő/elado stb.

Vagy ha már említetted hogy megvannak a paramétereid of meg a hasonlok valószínű jövedelmezőbb lenne.

De ha nagyon ragaszkodsz a tucat szakmádhoz akkor pl. próbálj meg jelentősen kisebb bérigényt kérni. Nyilván ha tényleg van eszed és nem csak fényezed magad belátod, hogy te csak 1db vagy a sok százból aki jelentkezik, kell valami paraméter ami miatt téged választanak, szal hacsak nem ismersz valakit aki berak valahova vagy nem nyalod be valahova magad akkor kb. csak az olcsóság marad amivel kitűnsz a tömegből. Nyilván pár év tapasztalattal már könnyebb lesz állást találnod, bár ez a munka tipikusan egy betanított csicska munka, amit max 10-20 éven belül ki fognak automatizálni, addigra meg nem fogod megszedni vele magad úgyse szal jobb lenne átgondolnod az életcéljaidat...

2023. nov. 9. 00:37
 35/39 anonim válasza:
75%

Cabin Crew munka nem érdekel?

[link]

2023. nov. 9. 10:03
 36/39 anonim ***** válasza:
43%

Valami hiba van veled. Engem július 15 kirúgtak a munkahelyemről idén, július 18 már megvolt az új helyem, igaz szeptemberben kezdtem csak mert 2 hónap felmondási idő járt. Nincs protekcióm sehova, 29 éves vagyok, egy átlag diplomával, középfokú angollal, igaz 21 éves korom óta irodában dolgozok, ovis gyerekem van, nem vagyok a munkáltatók álma alapvetően mégis 3 nap alatt találtam..

Férjem szintén, most akart váltani, 1 hét alatt 3 interjún volt, abból 2-re felvették, választania kellett; diplomája sincs és angolja sem, OKJ 2 éves szakmája van meg igaz 15 év tapasztalata..

De azt írod neked is van valamennyi tapasztalat.

Mi is Budapest, aki itt nem talál ott valami baj van. Önéletrajzod jó?

2023. nov. 9. 10:45
 37/39 anonim ***** válasza:
50%
A munkaltakok egybol leveszik hogy tul nagyravagy magaddal, kicsit lehet erdemes visszabb venni arcbol
2023. nov. 9. 11:00
 38/39 anonim ***** válasza:
81%
36: a különbség az, hogy a kérdezőnek 0 a tapasztalata nektek meg már sokéves....
2023. nov. 9. 14:15
 39/39 anonim ***** válasza:
81%
36-os, azért ez nem általános. A fővárosban több az állás, de vidéken nehezebb találni.
2023. nov. 9. 18:25
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!