Nem tudok elhelyezkedni és fogalmam sincs, hogy miért ??
Sziasztok!
Nyáron diplomáztam, nyelvi szakon.
Azóta volt egy munkahelyem, ahonnan betegség miatt a próbaidő alatt elküldtek (de onnan egyébként is menekültem volna). Azóta persze folyamatosan állást keresek, már egy hónapja, de semmi, se visszajelzés, sem pedig interjú.
Angolul és japánul beszélek közel felsőfokon, bérszámfejtő OKJ-m van, plusz nyelvi szakon diplomám.
Dolgoztam bérszámfejtőként, dolgoztam pénzügy asszisztensként, de ezek mind diakmunkak voltak, ahol nem akartak átvenni teljes munkaidobe, mert olcsóbb volt valakit helyettem alkalmazni, mint engem felvenni teljes munkaidőben.
25 éves vagyok, lassan már depressziós, hogy ennyire sehova nem hívnak be, amikor rémisztő, milyen embereknek van milyen komoly beosztása.
Bármit meg tudnék tanulni, de senki semmire nem akar betanítani, holott olyan az agyam, mint a szivacs.
Interjú alatt magabiztos vagyok, de tisztelettudó, nem szoktam izgulni, a megjelenésemmel sincs probléma, dekoratív, csinos no vagyok, elegánsan és nem rbancosan oltozom.
Egyszerűen nem tudom, mi lehet a probléma :(
Köszönöm, 20-as, megnezem ezeket az oldalakat.
Igen, már volt két fiokom az elmúlt néhány évben, mindkettot töröltem a sok gyökér miatt :D
persze hogy protekcio, egyertelmu. Szar vagy abban a bufe szakmaban is amid van aztan meg sir a szad. Visszabb kene venni arcbol kislany, nem en vagyok az aki depis mert nem kap munkat...
Tanulj valami epkezlab szakmat ahol az eszed kell hasznald nem kirakatbabanak vesznek fel, vagy ha mar az vagy akkor tedd szet a labad fogd be a szad es nyeld le szepen...
Nem a 3-as vagyok, de:
A helyesírásba kár belekötni, én is sokszor telefonról írok és hajlamos vagyok félregépelni. Előfordul, és nem ér annyit az adott komment, hogy visszaolvassam, főleg ha sokat írok.
A nyelv mint skill, tök jó dolog, de alapvetően másodlagos, hacsak nem tolmács vagy, de még ott se biztos, hogy önmagában a nyelv elég.
Én 38 éves fejlesztő vagyok és a mai napig bajban vagyok az angollal. Nagyon szégyenlem, de egyszerűen nem jutottam el addig, hogy rendesen megtanuljam a nyelvet, valszeg a program nyelvekre jobban rááll az agyam. Ennek ellenére nagyon jók a visszajelzések, bárhol is dolgozom, dolgoztam,. Tehát láthatóan a nyelvi hiányosságok mellett is jól tudok érvényesülni, és nem is keresek rosszul.
A bérszámfejtő, szerintem nem kifejezetten egy full time-s meló. Mellé megy még egy csomó pénzügyi munka, illetve könyvelés is.
Valszeg meg lehet élni csak bérszámfejtésből is, ha van a kezed alatt 100 cég. Egy kis vállalkozásban önállóan kevés. Pénzügyi vonalra, főleg könyvelésre kell a bizalom, a tapasztalat. Egy iskolapadból kiesett "majdnem diákot" nem szívesen fog senki beválasztani.
Ráadásul ahogy írod, még csak nem is konkrét hirdetésre jelentkeztél, hanem mindenféle japán cégekhez. Semmi értelmét nem látom. Egyszerűen nincs benned olyan érték/tapasztalat ami miatt érdemes lenne veled foglalkozni. Miért hívna be egy japán cég egy okj-s magyart? Azért mert beszél japánul? Ez tényleg kevés.
A japán tök jól jön arra, hogy megértsed az anime-kat, de kb ennyi.
Egy ismerősöm is japánul tanult, kiment az akkori férjével Japánba, aztán vissza is jöttek, nem nagyon jött be a számítás. Szét is mentek. Itthon most nem is tudom mit dolgozik, de nagy karierrt nem futott be.
Szépek az álmok, meg kell őket valósítani, de realitás is kell mellé, mert csak az almokból kevesen élnek meg.
Ha pénzügyi vonalon akarsz mozogni, akkor bizony lejjebb kell adni, be kell ülni valami céghez kevesebb fizuért, hogy betanítsanak, tapasztalatokat szerezz. 1 év után már feljebb tudsz lépni, több helyre el tudsz menni, de akkor se a Japán cégek fognak utánad kapkodni.
Álláshirdetésekre is jelentkeztem, folyamatban van a forditoi/tolmács végzettségem. Sajnos 4 év alatt nem tudok 3 BA-t és két szakmát elvégezni.
Ugyanúgy, ahogy neked nem mennek a nyelvek, nekem nem megy az info. És őszintén nem is érdekel, nem szeretem, nem értem, nem tudnék ezzel foglalkozni.
Rengeteg berszamfejto allas van, multinal, ilyeneknel voltam, x cég volt egy egy berszamfejto alatt, meg lehet belőle élni. A gondom az, hogy nem tudom miért, de sem a nyelvtudás sem a tapasztalat ellenére nem hívnak be interjura.
Nem mondta senki, hogy legyén infós.
Milyen tapasztalatod van, ha egyszer most végeztél a suliban? Neked abszolút kezdő, junior munkakör kelle,e, vagy valami fizetett gyakornoki.
A nyelvtudásra mondom, hogy sok hasznát nem veszed. Ha durván tapasztalt lennél, akkor lehet, hogy lenne értelme, ha épp olyan cégbe mész ami külföldi cégekkel foglalkozik. De külföldi cégek bérszámfejtése nem biztos, hogy a magyar oktatásodhoz igazodna.
Az meg, hogy multi, nem jelenti, hogy kapásból kell a nyelv. Managereknek kell a nyelv, akik külföldi kollégákkal kell tartsák a kapcsolatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!