Normális ha a munkahelyem mostmár elég nagy összeggel lóg nekem?
Február óta dolgozom itt, és alapból eléggé nem normális, hogy csak szeptemberben kaptam bérpapírt e-mailben. Ez az első igazi munkahelyem, ezért nem is nagyon tudtam, ezt hogy intézik…
Visszamenőlegesen viszont meg tudtam nézni az összes bérpapírom, és kiderült, hogy rengeteg vissza nem térített bérlet pénzzel lóg nekem a cég.
Volt 1-2 hónap mikor én felejtettem el leadni, de 1 kivételével az össze többi hónapban hiányzik a bérlet visszatérítés a bérpapírról.
Ma kellett volna megkapjam őket fizetésemmel együtt, de még a fizetésemnek is csak a háromnegyedét kaptam meg, mivel a múlt hónapban leadott bérletemet sem sikerült elszámolniuk. A főnök szerint megcsúsztak vele:))
Pedig nekünk meg van adva, hogy minden hónap 20.-áig kell leadni, hogy a hónap utolsó napján, amikor fizetést kapunk, megkapjuk a bérlet összegének 80%-át is egyben.
Ehhez képest semmi. És még a betegszabadságomat is nem igazoltnak írták be, holott a táppénzes papírt bérlet áfás szálájával együtt nyomtam a főnök kezébe még bőven 20.-a előtt. A főnök erre csak annyit mondott, hogy “hupsz”, megcsúsztak a dolgok a könyvelésen, majd a jövő havi fizetésemmel együtt megkapok mindent. Pedig így is az egész Októbert végig szívtam, az előzőekben elmaradt pénzek miatt, és ebben a hónapban még annyit sem kaptam mint Szeptemberben…
Nekem tandíjat kell fizetnem, tankolnom a kocsim, stb…
Félek, hogy nagyon nem fogok én semmilyen pénzt kapni November végén, mintha palira vennének engem. Pedig ha a következő fizetésemmel nem rendezik amivel lógnak nekem, fel fogok mondani. Én nem dolgozom ingyen senkinek.
Nem tudom, hogy ez így teljesen törvényes-e a munkahelyem részéről, nekem ez az első munkám kvázi, de nekem nagyon nem tűnik ez így jogszerűnek. Mit tanácsoltok?
"ez esetben irány a közjegyző és mehet a behajtási tevékenység. Plusz ügyvédnél a munkaügyi per kezdeményezése."
Minek?????? Semmi értelme, ha hónap közepén megfizetik neki a hiányzó összeget. Egyébként sem "behajtási tevékenységet" kell elindítani, hanem jelezni kell a szabálytalanságot a kormányhivatalokban található munkaügyi felügyelőségen. Ők az illeték hatóság, majd leszoktatják őket erről.
Azt még mindig nem tudjuk hogy hány hónapnyi költségtérítést nem fizettek még ki úgy, hogy időben leadtad hozzá a szükséges papírokat (számla, vagy amit kértek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!