Az igaz, hogy ebben az országban csak egyetemi végzettséggel - azaz diplomaszerzéssel - lehet valakinek jól fizető munkahelye?
Én most 10.-es vagyok gimiben emelt szintű angol tagozaton és az angol mellett németet is tanulok sok óraszámban egy héten és mindkettő nagyon jól megy.
Gondolkodtam rajta, hogy ha továbbra is ilyen jól fog menni a nyelv, akkor külföldön szeretnék élni, és elhelyezkedni mondjuk recepciósnak.
Viszont anyukám mindig azt mondja, hogy ebben az országban csak annak lehet sok fizetése és jó munkahelye egyaránt, aki legalább egyetemet végez.
Az egyik rokonom egy pár éve kezdte el a BGE-t, de nem bírta, így abbahagyta, és most Bécsben személyi edzőként dolgozik, imádja a munkáját.
Szóval ebben az országban tényleg csak annak lehet jó munkahelye, és sok fizetése egyaránt, aki legalább egyetemet végez?
Régebben mindig úgy voltam vele, hogy biztos hogy megyek egyetemre, mert eleinte óvónő szerettem volna lenni, de attól tartok, hogy nekem túl erős lenne, mivel nem nagyon szeretek tanulni.
Attól függ, hogy milyen szakot végzel...
Ha versenyképes szakmát szerzel, akkor lehet jó fizetésed.
De én ismerek olyat is, nem is egyet, aki diplomával gyárban dolgozik.
Diploma mellett is lehet rosszul keresni, mint ahogy diploma nélkül is lehet jól keresni.
Az viszont általánosságban igaz, hogy piacképes diplomával jobb eséllyekkel indul az ember a munkaerőpiacon.
Normális diplomával lehet jó fizetésed. Büfészakkal nem érsz semmit.
És amúgy lehet gazdag az is, akinek nincs diplomája és amúgy sík hülye: lást Mészáros Lölöke.
Nem csak diplomával lehet valakinek jól fizető helye, de a diplomával a legkönnyebb , legegyszerűbb ezt elérni.
Viszont, kell még ehhez némi ambíció, tudatos karrierépítés is.Utóbbi nélkül semmit nem ér a jó diploma.
Például, ismerek villamosmérnököt, aki egy birka, mást nem tudok rá mondani, sz_rul fizető állami cégnél van, szerintem a felettesei is röhögnek rajta,hogy annyi pénzért dolgozik olyan diplomával.
Ha a nyelvek tényleg jól mennem és nem ijedsz meg egy kis matektól, akkor nemzetközi gazdálkodás bsc szakra menj.Közgázzal nem lehet mellélőni.
Informatikai,műszaki,gazdasági,jogi, orvosi,gyógyszerész,természettudományos diplomák a keresettek.A többi nem igazán.
Köszi a válaszokat. :)
Persze még semmi nem biztos, de egyelőre az jár az eszemben, hogy nagyon szeretnék majd kiköltözni külföldre, és ott elhelyezkedni, mert tudom hogy ebben az országban nagyon gagyi fizetések vannak, és rengeteg magyar elmegy innen oda, ahol sokkal jobb a helyzet - mint például Németországban is.
Szóval az az egy biztos, hogy nem fogok Magyarországon maradni ha felnőtt leszek.
6-os
Hát ja, de csak pénzből lehet megélni, nem? 🙃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!