Az igaz, hogy ebben az országban csak egyetemi végzettséggel - azaz diplomaszerzéssel - lehet valakinek jól fizető munkahelye?
Én most 10.-es vagyok gimiben emelt szintű angol tagozaton és az angol mellett németet is tanulok sok óraszámban egy héten és mindkettő nagyon jól megy.
Gondolkodtam rajta, hogy ha továbbra is ilyen jól fog menni a nyelv, akkor külföldön szeretnék élni, és elhelyezkedni mondjuk recepciósnak.
Viszont anyukám mindig azt mondja, hogy ebben az országban csak annak lehet sok fizetése és jó munkahelye egyaránt, aki legalább egyetemet végez.
Az egyik rokonom egy pár éve kezdte el a BGE-t, de nem bírta, így abbahagyta, és most Bécsben személyi edzőként dolgozik, imádja a munkáját.
Szóval ebben az országban tényleg csak annak lehet jó munkahelye, és sok fizetése egyaránt, aki legalább egyetemet végez?
Régebben mindig úgy voltam vele, hogy biztos hogy megyek egyetemre, mert eleinte óvónő szerettem volna lenni, de attól tartok, hogy nekem túl erős lenne, mivel nem nagyon szeretek tanulni.
Itt nem arról van szó, hogy van-e diplomát vagy sincs.
Protekció minél több, és magasabb szinten. Ez minden országra igaz.
Nem igazán.. Én diplomával 227 nettót kapok, más meg 8 általánossal egy gyárban vagy a Lidl-ben egy 100-assal többet kap. Akinek van egy jó szakmája, az még többet.
Sok embert ismerek, van egy jó szakmája, elment vele egyéni vállalkozónak és hülyére keresi magát
Diplomának csak akkor van értelme, ha valami műszaki, IT vagy gazdasági szakra mész.
Hát recepciósként külföldön se lesz jólfizető állásod szal...
Azt akkor még csak nem is beszéltünk arról, hogy ez tipikusan egy olyan munka amit pár évtized és felváltanak a robotok/AI. Már ma is inkább csak dísznek vannak.
Amúgy meg nem igaz a kérdésed, nem kel diploma a beton lapátolásához és az is jól fizet.
13 jól írja...
Én nekem csak érettségim van, gépkezelőként netto 300 meg van + még ráhúzok melle máshol is, 350-400 között is össze jön egy hónapban.
Nyilván, arra rá kellett jönnöm az évek alatt, hogy az olyan helyeket ahol alig fizetnek és xarba se vesznek ott max csak ideiglenesen szabad dolgozni amíg nem találsz jobbat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!