Miért panaszkodik mindenki a fizu miatt?
Létezik olyan ember, aki kevesebb fizetést szeretne? Amennyiben vezetőd eléd állna két ugyanolyan ajánlattal, de egyik 500e, másik 1m, melyiket választod? 😀
Tehát ezt megbeszéltük, hogy fizetés kevés, többre vágynak. Tenni viszont valószínűleg nem akarnak érte, így marad a panaszkodás.
"Létezik felnőttoktatás, bárki lehet vállalkozó, bármibe belevághatnának. Akkor miért sír a szájuk?"
Akkor itt azért tisztázzunk valamit. Az okj ledarálásával kb esélytelen vagy egy piacképes szakmát letenni mert senki nem fog 2-3 éveket ülni az iskolában miközben dolgozik több műszakban.
Másrészt a szakmunka ma abból áll, leteszel egy szakmát pl: villanyszerelő és tele van fogyatékos vállalkozóval aki napi 12eFt-ot mer adni 8-10 órás munkákra, persze 4 órás bejelentésekkel ha elmész inasnak mellé. Csövezel 2 évet, aztán vagy ragad rád annyi hogy egyedül merj vállalkozásba fogni vagy nem, plusz tőke hozzá amit valszeg hitelből teremtesz elő aztán vagy bejön vagy nem.
Az én példám az hogy munka mellett tanultam nyelvet és mehetek közel 30 évesen levelezőire tanulni egyetemen, mivel 16 éves korom óta dolgoznom kellett, a szüleim minimálbéres fizetése végett, aztán törj ki a putriból.
Alapvetően azért panaszkodom mert még az az életszínvonalam sincs meg mint ami 3-4 éve volt, mivel a béremelés nem követi a valós inflációt és kb havi 30-50eFt amit félre tudok tenni ami eldurran fél év alatt ha van bármi nagyobb kiadásom.
Van még kérdés?
Azért panaszkodom (nem csak a fizura, hanem az árakra is), mert nem keresek annyit, amennyi kiadásom havonta jelentkezik és éppen a tartalékaimat élem fel.
Közben nem piálok, nem cigizek, nem drogozok, még csak üditőket sem szoktam venni, műkörmöm sincs, és a hajamat sem festem...
Mégis mire kellene panaszkodnom? Arra, hogy anyám miért akkor szült a világra, amikor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!