Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan váltsak szakmát felnőtt...

Hogyan váltsak szakmát felnőttként, ha nincs időm újat tanulni?

Figyelt kérdés

Vendéglátós vagyok, abba szeretném hagyni, mert semmi szabadidőm nincs és túl stresszes. Viszont nem értek igazán semmi máshoz, amiből az következik hogy tanulnom kell. Viszont mivel nincs szabadidőm így ezt sem tudom egykönnyen megoldani. Azt pedig nem engedhetem meg magamnak hogy hónapokig, évekig ne dolgozzak csak azért hogy tudjak tanulni. Szóval addig maradnom kell míg ki nem találom hogyan tovább. De itt a gond, mert semmi ötletem. Mit tegyek ilyen szituációban?

Igen tudom, korábban kellett volna gondolkodni, de nyilván nem én vagyok az egyetlen aki ilyen cipőben jár. Más hogyan oldja meg?

2023. szept. 19. 13:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
82%
Idő nélkül sehogy!
2023. szept. 19. 13:25
 2/16 A kérdező kommentje:
Az sem megoldás hogy eltartatom magam mással, mert nincs kivel. Illetve az sem hogy csak részmunkaidőben dolgozzak, mert abból a pénzből nem jönnék ki, úgy hogy még spórolós is vagyok. F34
2023. szept. 19. 13:26
 3/16 anonim válasza:
53%
Légy benzinkutas/portás vagy ilyesmi és közben tudsz tanulni. Csomó levelező/esti téma van már a mai világban. Ha ennyit nem akarsz feláldozni, akkor meg maradj ott ahol vagy. Áldozatok nélkül nem lesz siker.
2023. szept. 19. 13:32
 4/16 anonim ***** válasza:
86%
a gasztro nem csak az a la Cartebol äll. vannak korhäzak, idösotthonok meg Kantinok ahol lehet csak delelöttben melozni. En anno otthon heti 4 nappal többet kerestem mint most 5el, de cserebe ez nyugis es kiszämithato...
2023. szept. 19. 14:00
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Sakk-matt
2023. szept. 19. 14:25
 6/16 anonim ***** válasza:
74%
amugy eldobhatod a szakmät es mehetsz aldi-lidl-Pennybe, ott is ugyanez megy csak pepitäban....
2023. szept. 19. 14:28
 7/16 anonim ***** válasza:
75%
Kollegam is vendeglatos volt, kozben megcsinalt egy villamosmernok bsc-t levelezon es most mar a szakmajaban dolgozik. Eloszor csak fel evig gyakornok majd foallas.
2023. szept. 19. 14:47
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen más területen vagyok hasonló helyzetben, csak én munkaképtelenné váltam, elbocsátottak, törvényszerű hogy hasonló, új munkahelyet jó ideig nem fogok találni, hiszen alkalmatlanná váltam a feladatra. Azt találtam ki, hogy mégis ezen a területen, ami az eredeti szakmám, képzem magam tovább, munka mellett, ha találok. Nem vagyok válogatós, albán pékség - intézménytakarítás vonal most megfelel. Hátha képzett emberként kevésbé futok bele azokba a pofonokba amikbe eddig bele futottam. Neked is azt javaslom hogy a vendéglátáson belül találd meg azt a szegmenst amiben szerinted érdekes továbbképezni magad. Akár gyakornokként, diákmunkásként is vendéglátózhatsz kicsit, ha még bírod, tanulmányok mellett. Mindenképp kemény lesz, valamiről le kell mondani. Ha már az anyagiakról, akkor legalább olyat csináljunk ami hosszabb távon megtérül.
2023. szept. 19. 16:18
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Na ez a baj ezzel az országgal...Én ugyan 8 órban dolgozok, szabadok a délutánjaim, de olyan kapkodós, nehéz fizikai munkát végzek hogy délutánra teljesen ki vagyok szívva. Na de én tanultam mellette...2 szakmát, egy nyelvvizsgát, egy 5-ös emelt érettségit csináltam és még az egyetemet is elkezdtem munka mellett...Na tudod hol tartok most? Ugyanott...a fizetésem a bérminimum maradt és ugyanazt csinálom amit már 11 éve csinálok..:) Azt gondolom, hogy itt már rég nem a lustaságról vagy kitartásról szólnak a dolgok. És igen! Én is azt érzem, hogy mindig is a kis pénzem amit lehetett az iskolákra, tanulásra , önmagam fejlesztésére költöttem és mégis ugyanott tartok, mert nem merek váltani...és miért nem merek váltani? Mert pontosan annyit keresek, ami a megélhetéshez kell.....

Most is haladnék tovább , beiratkoznék egy másik nyelvet hogy megtanuljak, meg fejleszteném tovább magam, de nincs rá pénzem....az energiát meg hagyjuk is...azt még kibírnám így hogy délután nem dolgozom, na de egy vendéglátós....hát köszönöm szépen 34 évesen nem csoda ha éjszakázás után nincs energiád reggel még iskolába járni....amúgy nagyon jól ki van ez találva...modern rabszolgatartás...hiába lépnél tovább, ha nincs mögötted egy biztos anyagi háttér akkor már nem olyan egyszerű váltani , meg tanulni. És nem mindenki szuperhíró, hogy ő a szomszéd bezzeg elvégezte az orvosit a nemtudom milyen munka mellett, úgy hogy nem aludt soha...hát ha elvégezte gratulálok, bár én azt gondolom hogy ilyenkor mindig valami rovására megy amikor az ember ennyire túlvállalja magát...és hát ha az egészség rovására az a legrosszabb...nem tudom mit tehetnél kérdező..a leglogikusabb lépés talán az lenne ha egy kicsit kimennél külföldre dolgozni hogy időt és pénzt nyerjél, egy-két szezonmunka után már lenne annyi pénzed és időd hogy fejleszthesd magad. És igen...anno én is megkerestem annyit a 2 szezon alatt külföldön, hogy aztán fél évig ha semmit sem csináltam volna is megéltem volna az ott megkeresett pénzből...csak hát az a fránya honvágy...valamit valamiért...:( hát ez van. Itthon nagyon nem könnyű, én megértelek...

2023. szept. 19. 17:31
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
"Jó" ezeket a sztorikat olvasni, kicsit megnyugszom tőle hogy mégsem én csesztem el mindent. Más is próbálja fejleszteni magát és hiába. Ha egyszer belekerülsz egy skatulyába, ott próbálnak meg mindent kitaposni belőled és nem engednek át másikba.
2023. szept. 19. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!