Milyen (OKJ-s) szakmát érdemes tanulni most felnőttként amivel el is lehet helyezkedni, van jövője, de nem kell hozzá min. 110-es IQ?
100-as az IQ-m ha esetleg ez jobban segít a kérdésem megválaszolásában.
Ezért se jó tanács az, hogy pl. tanulj programozónak, mert nem megy. Próbáltam, nem megy! Logika/precizitás, végtelen se**elés, agyalás és görnyedés a monitor előtt.
Viszont sokszor azt érzem, hogy diploma nélkül semmi esélyem normális munkára.
Azonban emberek mégis dolgoznak szakmával ami nem műszakolás, mert melósokat délután szoktam látni hazafele menni.
Azonban kérdés, milyen szakmának van értelme legfőképpen jövője?
Olyan aminek a birtokában 8-ra bemész dolgozni, délután hazajössz, nem kell látástól vakulásig dolgozni és nem épülsz le testileg/lelkileg 50-60 éves korodra.
Eleve felnőttként van értelme szakmát váltani és ha igen, ti most mit választanátok?
első generáció diplomásnak lenni óriási feladat, én egyáltalán nem akarom elbagatellizálni
szerezz olyan papírt, amivel el tudsz menni nagyvállalatokhoz dolgozni jó pénzért
CNC-s például
Fizikai meló vagy szellemi inkább?
Én egy pillanatra elgondolkoztam, hogy csinálni valami mérlegképes könyvelő szakmát (kihasználni a KATA sz/patás miatti igénynövekedést), ha meg fizikai, akkor bármi, ami építőipar. A burkolótól a vízszerelőig bármi jó lehet. Óriási szakemberhiány van.
A 100-as IQ pont átlagos. Nem rossz, nem kiemelkedő. Szóval ettől nem vagy kevesebb, vagy tehetsegtelenebb.
OKJ megszunt az eddigi formájában.
Iskola rendszerben tudsz szakmat tanulni.
Olyat keress ami érdekel, különben csak szenvedni fogsz vele.
Bármivel lehet jó pénzt keresni, ha jó vagy benne.
Idővel a kétkezi munka többet fog érni, mert mint tapasztaltad mindenki inkább diplomás " értelmiségi" akar lenni, irodában, szellemi munkát végezve.
Az én szakmám is egyre megy feljebb, már többet keresek borsodban NC forgácsolóként, mint az itteni Boschban egy mérnök.
Én ugyan mellette csinálom a diplomát de csak hobbiból, mert láttam milyen dolgozni egy ilyen helyen és én azt nem tudnám csinálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!