Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen (OKJ-s) szakmát érdemes...

Milyen (OKJ-s) szakmát érdemes tanulni most felnőttként amivel el is lehet helyezkedni, van jövője, de nem kell hozzá min. 110-es IQ?

Figyelt kérdés

100-as az IQ-m ha esetleg ez jobban segít a kérdésem megválaszolásában.

Ezért se jó tanács az, hogy pl. tanulj programozónak, mert nem megy. Próbáltam, nem megy! Logika/precizitás, végtelen se**elés, agyalás és görnyedés a monitor előtt.

Viszont sokszor azt érzem, hogy diploma nélkül semmi esélyem normális munkára.

Azonban emberek mégis dolgoznak szakmával ami nem műszakolás, mert melósokat délután szoktam látni hazafele menni.

Azonban kérdés, milyen szakmának van értelme legfőképpen jövője?

Olyan aminek a birtokában 8-ra bemész dolgozni, délután hazajössz, nem kell látástól vakulásig dolgozni és nem épülsz le testileg/lelkileg 50-60 éves korodra.

Eleve felnőttként van értelme szakmát váltani és ha igen, ti most mit választanátok?

2022. aug. 13. 19:11
 1/9 anonim ***** válasza:
17%
okj szakmával nem sokra fogsz menni, a diplomát kéne erőltetned
2022. aug. 13. 19:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Önmagában se adiploma se az OKJ, mert egyikből se jössz ki kész szakemberként, utána még kell egy jó hely ahol tanulsz, eg ymunkahely...de amúgy bármilyen szakmunkás cuccot csinálsz, szerelő burkoló azzal most rongyosra lehet keresni magad...
2022. aug. 13. 19:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a villanyszerelői szakmát javasolnám. Tanuld meg rendesen, szerezz tapasztalatot, és utána akár csinálhatod magánvállalkozásban is, vagy el is mehetsz pl. elektromos karbantartónak valami üzembe.
2022. aug. 13. 19:33
 4/9 A kérdező kommentje:
#1: Jó, csak a diploma 4 év, egy okj max 2 év, addig pedig valakinek dolgozni is kell mellette. Ja, és diploma esetén pedig újra kellene érettségiznem is, mert emeltem nincs.
2022. aug. 13. 19:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát figy akkor ahogy nézem neked nem húz a szíved ehhez a diploma dologhoz :D nem muszáj diplomásnak lenni, szakiként tényleg veszett gazdag lehetsz, hiány van, és ha te még el is jössz burkolni mikor ígéred akkor ezzel könnyen lehet az ország legjobbja, mert erre elég sok burkoló nem képes...
2022. aug. 13. 19:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

első generáció diplomásnak lenni óriási feladat, én egyáltalán nem akarom elbagatellizálni

szerezz olyan papírt, amivel el tudsz menni nagyvállalatokhoz dolgozni jó pénzért

CNC-s például

2022. aug. 13. 19:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Fizikai meló vagy szellemi inkább?

Én egy pillanatra elgondolkoztam, hogy csinálni valami mérlegképes könyvelő szakmát (kihasználni a KATA sz/patás miatti igénynövekedést), ha meg fizikai, akkor bármi, ami építőipar. A burkolótól a vízszerelőig bármi jó lehet. Óriási szakemberhiány van.

2022. aug. 13. 21:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A 100-as IQ pont átlagos. Nem rossz, nem kiemelkedő. Szóval ettől nem vagy kevesebb, vagy tehetsegtelenebb.

OKJ megszunt az eddigi formájában.

Iskola rendszerben tudsz szakmat tanulni.

Olyat keress ami érdekel, különben csak szenvedni fogsz vele.

Bármivel lehet jó pénzt keresni, ha jó vagy benne.

2022. aug. 14. 07:21
 9/9 anonim válasza:
48%

Idővel a kétkezi munka többet fog érni, mert mint tapasztaltad mindenki inkább diplomás " értelmiségi" akar lenni, irodában, szellemi munkát végezve.

Az én szakmám is egyre megy feljebb, már többet keresek borsodban NC forgácsolóként, mint az itteni Boschban egy mérnök.

Én ugyan mellette csinálom a diplomát de csak hobbiból, mert láttam milyen dolgozni egy ilyen helyen és én azt nem tudnám csinálni :)

2022. aug. 14. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!