Mi történik most a munkaerőpiacon? Tényleg ennyire beállt minden?
El kell menni idénymunkára, pihentetni kell a célokat. Gyűljenek csak a jogosultsági idők, segélyhez, ehhez-ahhoz még jók lesznek, másra nagyon most kár számítani. A legkeményebb kapitalista módszerek tombolnak. Ha nincs tapasztalatod, az papíron 3 hónap mínusz, tehát 3 millió azonnali veszteség a vállalatnak. Hogy hosszabb távon értékesebb munkaerő vagy és ennek többszörösét termelhetnéd senkit sem érdekel csak a rövid távú cash flow.
Én az ilyen újrakezdős, felnőttként pályakezdős álmokat nagyon hamar elfelejteném.
3 hónapja nem találok munkát, eleinte 50 ezer Ft plusz és/vagy más munkakör volt a cél, mostmár beérném 5 ezer Ft plusszal és akár ugyanazzal a munkával is. Az egészből nem lesz semmi, válság van, majd ha nem lesz, lehet visszacsatlakozni. Értékes diplomával, tapasztalatokkal, nem-újrakezdőként is ezt tudom mondani. Régesrég, de legaláb. 1-2 éve elmúltak azok az idők amikor némi plusz tanulással meg cv újrafazonírozással el lehetett itt valamit érni. Aki ilyesmit hirdet azt elküldeném munkanélkülinek néhány hétre, nézze meg mi a valóság, mikor talán CSÖKKENTETT fizetéssel állást, ha és egyáltalán.
Idénymunka, közmunka, segélyek háromszögben gondolkozzunk, amíg lehet, mert hamarosan lehet hogy ez se lesz. Akkor meg maradnak a képességeink a túlélésre, a tartalékok, aki tud valamit termesztgetni annak az.
(1-es vagyok újra.)
Őszintén, nem tudom, ez-e a jobb vagy a túlórás elmebaj, vagy ez. Ott legalább tudtam minimálisan félre rakni, ha még bírom egy ideig. Csakhát nem bírtam, mert nem túlóráztam elegem, és kitették a szűrömet. Persze az indok más volt.
Itt meg teljes a bizonytlanság, ami pénzt egy nap alatt keresek azt el is költöm. Állásokat még nézegethetek de egyre biztosabb vagyok benne hogy igazi földbe állás lesz, amit most látunk az csak az előjáték.
:D
Na, rájöttek, hogy napi átlag nettó 10-13 ezer forintos fizetésből, nem lehet jóllakni, meg még élni is havi 22 munkanappal?
Leültök a gyerekkel egy mekibe vagy egy moziba aztán töb mint a felét otthagyjátok a napi nettó átlagkeresetnek!!!
A luxus 2023-ban nem a Mekdonáldsznál, meg a plázás mozinál kezdődik a világban, de magyarországon még mindíg...
"egyre biztosabb vagyok benne hogy igazi földbe állás lesz, amit most látunk az csak az előjáték."
Ésszel kell nyomni, én is most állok át arra, ami régebben is ment még a kilencvenes években...
Alkalmi munka (EFO), mellette álláskeresési, ha job nincs akkor meg feketemunka, persze nem akárkinek, és nem bármennyiért...
A TB copó Járulékmaffia meg nyaljon golyót!
EGyébként az, hogy iylen ehlyzetbe hozzák a munkásosztályt alapozza meg az összetartást, aztán rúgja majd pcsán az egész "rezsimet" előbb utóbb!!
Ezek már senkinek se akarnak fizetni lassan, csak sarcolnának!
Se tanárnak, se tűzoltónak, se rendőrnek, se orvosnak, se melósnak.
Nem tudom a közkatonák hogy állnak, de ha ezektől jobban akkor látható, hogy merre tartunk...
A hazaáruló pintér görényt meg machetekkel kellene felszabdalni a hősök terén! Az migráns munkásaival együtt!!!
Ez egy belügyminiszter...
A Saját adófizetőit a saját polgártársait árulja el a kis mutyibiznicével a németekkel!!!
Közbe mennyé határvadásznak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!