Mi történik most a munkaerőpiacon? Tényleg ennyire beállt minden?
A hirdetésekre a legtöbb cégnél nagyon sokan jelentkeznek, irtó nagy verseny van az egyre rövidebb ideig tartó figyelemért, amit a HR-esek a CV-knek szánnak.
Érdemes személyes kapcsolatokon keresztül próbálkozni, hogy ott dolgozók ajánljanak, ők adják a HR-es kezébe a CV-jét, így nagyobb eséllyel fogják őt választani, mint akkor, ha az övé csak egy lap a hatalmas kupacban.
Ha nincs a cégnél semmilyen kapcsolata, akkor is érdemes valamilyen közvetlenebb nexust kialakítani. Odatelefonálni a HR-re pár releváns kérdéssel, hogy azok alapján írja meg a jelentkezését és ezzel is egy kicsit emlékezetesebbé tegye magát a döntéshozók számára, stb.
Van ahol kevésbé veszik jó néven az ilyen közeledést, de a legtöbb helyen működni szokott és vannak olyan cégek, ahol kimondottan ajánlói rendszer működik és akár még pénzjutalom is jár érte, ha alkalmas jelöltet ajánl az ott dolgozó, vagy pl. kiemelik az ajánlottakat és őket mindenképp behívják interjúra, még akkor is, ha csak CV alapján kirostálnák az első körben. Szóval mindenképp érdemes élni az ilyen lehetőségekkel.
Ha most dolgozik valahol, akkor érdemes megpróbálni házon belül területet váltani, mert az a cég, ahova már felvették inkább bízhat a képességeiben, mint egy olyan cég, ahol még nem ismerik.
#12 Szerinted csak azt lehetséges elérni egy cégnél, akinek a számát kiírják a weboldalukra?
Nem azt írtam a #11-ben hogy ezek könnyű módszerek, hanem hogy jelenthetnek előnyt, ha alkalmazza valaki.
Ha ugyanolyan könnyűek lennének, mint egy hirdetésre elküldeni egy CV-t, akkor mindenki alkalmazná ezeket és pont ugyanúgy nem jelentenének előnyt sem. A döntés a tiéd, hogy akarsz-e előnyt szerezni, vagy beéred azzal, hogy a te CV-d is csak egy a kupacban valahol és valaki majd egyszer vagy elolvassa, vagy nem.
Valahol ém is úgy érzem, ahogy az 1-es írja.
Én is szerettem volna váltani, hívtak be több helyre is csak vagy ugyan annyit vagy kevesebb bért/juttatást akartak adni. Innentől kezdve semmi értelmét nem látom jelenleg a váltásnak.
1-2 hely még lóg a levegőbe ahova talán még mennék is, ha behívnak/meg tudunk egyezni, de ha nem jön be illetve a béreket látva a következő munkahelyemet már nem itthon szeretném keresni.
#15 Most komolyan az a problémád, hogy nem írtam bele, hogy ha lehetetlen, akkor ne csináld? Szerintem azért ez nem atom fizika, hogy ennyit kelljen rugózni rajta.
Ami lehetséges, azt tedd meg. Ha sehogy nem jutsz közelebb, minden elképzelhetőt megpróbáltál és mégsem sikerült semmire jutnod, akkor nyilván nem jársz sikerrel, vagy máshogyan próbálkozz, vagy add fel.
Nem mondtam, hogy minden esetben kivitelezhető. Nem mondtam, hogy csak így lehetséges. Annyit írtam, hogy érdemes megpróbálni és HA sikerül, akkor beljebb vagy egy körrel. Sőt azt is írtam, hogy még ez sem biztos, mert van ahol és akik nem díjazzák. De valószínűbb, hogy segít, mint amennyit árthat és többet ér megpróbálni, mint meg sem próbálni.
Ha nincs közvetlen kontakt a weboldalukon, akkor hívd fel a központi számot és kérd meg, hogy kapcsolják a HR-t. Próbálj meg kapcsolatokat találni az ismerőseid között, túrd fel a cég weboldalát, nézd meg LinkedINen, kik ott a HR-esek, különféle HR és egyéb konferenciákon kik képviselték a céget, ezer féle módon lehet próbálkozni. Nem garantált, hogy sikerül. Ugyanúgy, ahogy az sem garantált, hogy ha csak elküldöd a CV-det, akkor azzal felvesznek - vagy akár csak válaszolnak.
De tudod, mit? Legyen igazad, hülyeség minden, amit írtam, ne is próbálkozz vele. Elég, ha elküldöd a CV-t és várd, hogy majd válaszolnak. Sok sikert!
Mit vársz kérdező?
Októberre már riogat a média az újabb "KOVID variánssal", már most összezsorulnak a pénztárscák meg a költségvetések...
Mellesleg a legrosszabb időszakba jelentkezik a párod, mivel június végétől kezdik a "létszámfeltöltést" szinte mindenhol, ahogy a második pénzügyi negyedév lezárult..
Fura amit írtok.
Én ugyan nem keresek állást, de hetente 3-4 fejvadász is megtalál különböző ajánlatokkal.
Nem úgy tűnik, hogy ne lenne munkaerőhiány.
vagy az én tudásom nagyon keresett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!