Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi történik most a munkaerőpia...

Mi történik most a munkaerőpiacon? Tényleg ennyire beállt minden?

Figyelt kérdés
A feleségem több éves munkaviszony után egy másik szakterületen próbál most elhelyezkedni, de hiába jelentkezett kb 50 helyre, alig kap visszajelzést és interjúra is csak 1-2 helyre hívták be. Az önéletrajza rendben van és a képességei is jók, diplomája is van és az angolt is tárgyalási szinten beszéli. Tudja, hogy ezen a területen szinte pályakezdő, épp ezért ennek megfelelő állásokra jelentkezik, de mégsem tud új munkát találni. Olyan mintha halott lenne most a munkaerő piac, és minden cég csak vár és vár, senkit nem vesz fel. Más is tapasztalja ezt?

2023. szept. 18. 21:39
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
82%
Tapasztalt szakipari munkásként és mondjuk pár keresett egyetemi vegzetseggel azert sztem most is viszonylag könnyű munkahelyet talalni. De mondjuk egy atlag diplomával ahol több ezren végeznek pár év alatt netán évente pl: gazdmen , hr, kereskedelem és marketing stb ott egy diplomasnak kezdőként sztem nehez dolga van nagyon. Jóval a szakmunkas berek alatt fognak ott elhelyezkedni páran..
2023. szept. 23. 09:13
 22/41 anonim ***** válasza:
27%
beállt mi Józska a helyi vedeldében.
2023. szept. 23. 09:57
 23/41 anonim ***** válasza:
97%

#20 El is szoktal menni mondjuk egy ajanlatig, vagy csak felveszed, mondod hogy kosz nem es ennyi?

Munkat nem nehez talalni, ellenben jo munkat jo fizetesert igen. Tenyleg mas mint akar csak 4-5 eve. Olyan bersavokkal szoktak felhivni, ahol a komplett eves juttatas lebontva egy havi berre 10-20%-al kevesebb mint a jelen fizetesem. Pedig most is inkabb a szakma bersavjanak also feleben vagyok.

2023. szept. 23. 14:44
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy pályakezdő a feleséged és nem 25 éves. A kettő együtt nehéz. Én is átképeztem magam, 38 évesen indultam állást keresni új diplomával, háát, bekerültem a cég gyakornoki képzésébe, vagyis gyakornokként dolgoztam a többi fiatalabbal. Gyakornoki fizetéssel, nem minimálbér, de megfelelt. Aztán 2,5 év múlva lettem végleges, főállású. Világosan megmondtam az interjún, hogy nem probléma a gyakornoki státusz, hiszen a szakmában még nem dolgoztam. Felvettek.

Tanácsom, keressen gyakornoki helyet is, legalább lesz 3 sorral több a motivaciósban, hogy tapasztalatot szerezzen, ezért jelentkezik az állásra, valami ilyesmi. Be kell jutni az interjúra, ott győzze meg, hogy nem probléma. Én is nehezen vennék fel nulla tapasztalattal könyvelőt, mikor ott a másik, akinek van már vagy 3 éves gyakorlata. Életkor nem számít, csak győzzön meg, hogy nem lesz szájhúzogatás, mert fiatalabbak a kollégái.

Sok szerencsét kívánok és ne jeseredjen el! Találni fog munkát.

Elkezdeni másik nyelvet? Csak a motiváció miatt,lehet, nem lesz használható nyelvtudás 4 hónap alatt, de legalább erről is beszélhet.

2023. szept. 23. 20:41
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
Azóta mi a helyzet?
2023. okt. 12. 20:01
 26/41 A kérdező kommentje:
Változatlan. Egyre nagyobb az elkeseredettség, a reményvesztettség és már a depresszió határán van. Egy interjún volt, ami szerinte teljesen pozitív volt, de onnan se szóltak neki vissza. Hiába próbálkozunk egyszerűen semmi nem vezet sehova és már teljesen tanácstalanok vagyunk azzal kapcsolatban, hogy mit kéne csinálni.
2023. okt. 12. 20:53
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

"de onnan se szóltak neki vissza"

Az interjú utáni visszajelzés sem pár nap vagy egy hét mint egykoron. Én volt hogy 3 hét múlva kaptam meg az ajánlatot.

2023. okt. 12. 21:52
 28/41 A kérdező kommentje:
Itt már több mint egy hónapról van szó...tisztában vagyunk vele, hogy nem pár nap az átfutási ideje egy ilyennek. 2 hetet ígértek, de ez csak falra hányt borsó. Semmi jelentősége már.
2023. okt. 12. 22:03
 29/41 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne ez a szakterület amit szeretne?
2023. okt. 12. 22:28
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Attól tartok valami mégsem kérek a jelentkezés körül.

Vagy a CV nem tükrözi az elvártakat ami a pályázott poziciokhoz kell, vagy magas a berigenye, vagy rossz helyen keres.

Érdemes lenne ezeket atnezni olyannak aki ért hozzá.

Vannak ilyen coachok.

Keressetek fel egyet!

2023. okt. 13. 06:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!