Mi történik most a munkaerőpiacon? Tényleg ennyire beállt minden?
#20 El is szoktal menni mondjuk egy ajanlatig, vagy csak felveszed, mondod hogy kosz nem es ennyi?
Munkat nem nehez talalni, ellenben jo munkat jo fizetesert igen. Tenyleg mas mint akar csak 4-5 eve. Olyan bersavokkal szoktak felhivni, ahol a komplett eves juttatas lebontva egy havi berre 10-20%-al kevesebb mint a jelen fizetesem. Pedig most is inkabb a szakma bersavjanak also feleben vagyok.
Az a baj, hogy pályakezdő a feleséged és nem 25 éves. A kettő együtt nehéz. Én is átképeztem magam, 38 évesen indultam állást keresni új diplomával, háát, bekerültem a cég gyakornoki képzésébe, vagyis gyakornokként dolgoztam a többi fiatalabbal. Gyakornoki fizetéssel, nem minimálbér, de megfelelt. Aztán 2,5 év múlva lettem végleges, főállású. Világosan megmondtam az interjún, hogy nem probléma a gyakornoki státusz, hiszen a szakmában még nem dolgoztam. Felvettek.
Tanácsom, keressen gyakornoki helyet is, legalább lesz 3 sorral több a motivaciósban, hogy tapasztalatot szerezzen, ezért jelentkezik az állásra, valami ilyesmi. Be kell jutni az interjúra, ott győzze meg, hogy nem probléma. Én is nehezen vennék fel nulla tapasztalattal könyvelőt, mikor ott a másik, akinek van már vagy 3 éves gyakorlata. Életkor nem számít, csak győzzön meg, hogy nem lesz szájhúzogatás, mert fiatalabbak a kollégái.
Sok szerencsét kívánok és ne jeseredjen el! Találni fog munkát.
Elkezdeni másik nyelvet? Csak a motiváció miatt,lehet, nem lesz használható nyelvtudás 4 hónap alatt, de legalább erről is beszélhet.
"de onnan se szóltak neki vissza"
Az interjú utáni visszajelzés sem pár nap vagy egy hét mint egykoron. Én volt hogy 3 hét múlva kaptam meg az ajánlatot.
Attól tartok valami mégsem kérek a jelentkezés körül.
Vagy a CV nem tükrözi az elvártakat ami a pályázott poziciokhoz kell, vagy magas a berigenye, vagy rossz helyen keres.
Érdemes lenne ezeket atnezni olyannak aki ért hozzá.
Vannak ilyen coachok.
Keressetek fel egyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!