Ha ilyen sok a hirdetett munkahely és mégis hiányzik a munkavállaló, miért nincs nagyobb hangsúly a betanításon vagy továbbképzésen?
Több állást is szoktam látni amiket újra és újra meghirdetnek, emellett viszonylag sok pozíció van mindig. A kereslet tehát nem találkozik általában a kínálattal. Ennek ellenére a munkahelyek miért nem vállalják, hogy betanítják vagy továbbképzik a potenciális munkavállalót? Mert egyébként mit csinálnak a hiányos pozícióikkal amíg várnak egy szakképzett munkavállalóra?
(Olyan munkákra gondolok amikhez megtanulható elemek tartoznak pl. egy vállalati szoftver ismerete aminek kezelése gyorsabban tanulható)
"És a magyar lakosság nem mobil. Hogy miért nem az, abba most ne menjünk bele, de a legtöbben nem azok."
Talán mert nincsenek utak? (amik vannak azok is beszűkítve, meg milyen állapotokban már)
Majd szólj, ha a János hegyen, alagutat építenek, mint horvátba vagy szlovénbe...
Ameddig ez nem lesz addig két óra bejutni budapestre nyugatpestmegyéből reggel 6 és délelőtt 10 között indulva.
Majd szólj ha elkészül az M0 pilisborosjenő meg perbál felé...
11-es, pontosan tudom, hogy mi a helyzet Magyarországon, mi ez a stílus? Te ugyanúgy szólhatnál.
Egyébként nem csak az utak miatt, hanem azért is, mert egy átlagkeresetből nem tart fenn egy albérletet, ezért nem tudnak az emberek oda költözni, ahol van munka.
Ha meg eladja a házát az ország keleti részében, abból nem vesz még egy szobát sem a fővárosban.
A tömegközlekedés katasztrófális, én Budapestről 40 km-re lakom, elvileg kocsival kevesebb mint egy óra lenne bejutni. Tömegközlekedéssel 2,5 óra. Utak nálunk még csak-csak lennének, de bejutva a fővárosba onnantól lépésben lehet haladni, akkora dugók vannak, a parkolásról ne is beszéljünk.
Ennek ellenére szinte csak a fővárosban vannak normális cégek. Nem tudom miért nem akarnak mondjuk Győrbe vagy valamelyik másik nagyvárosba költözni.
Vidéki munkaadó nem fog neked a professionön hirdetni havi 15 ezerért!
Kirakja az üzletbe egy fecnire, meg a fészbukra és ennyi.
Miért ne számítana, ha van gyereke / kutyája / macskája stb...
Egyébként se nagyon lehet válogatni, mert a munkaadók nagyrésze azért lett munkaadó, mert munkavállalásból nem tudna megélni se, de egyedül képtelen annit dolgozni amennyiből megélhetne így munkavállalókra van szüksége aztán ezt a végfogyasztóval fizetteti meg természetesen.
Gondold már át...
A munkaadásban / vállalásban, a munkavállaló jut legutoljára a pénzéhez...
Egy bármiylen vállalkozónál úgy indul a szerződéskötés, hogy 30-50% előleg, vagy leadja a havi szolgáltatási számlát tárgyhónap 25.-ig, és elsején legkésőb ötödikén már ott van nála az átutalt vállalkozói díj.
A munkavállaló meg mikor kap fizetést? tizedikén?...
Amúgy baromi egyszerű ez (vagyis annak tűnik)
Tegyük fel én garantálom a polgármesternek egy kis faluban havi ötszázezerért az utcák köztiztaságát, aztán napi 1-2 ezres bejelentésért (EFO), felveszek hetente 2 napra (hétfő+csütörtök) 3 embert napi 12 ezerért 4 órába. Az egész kerül nekem kb ~300 ezerbe minusz a tb-m, kb ~ 150 ezer meg megy a zsebbe a melós meg körbecsókol a háromezres órabérért, úgy hogy ÉN a munkáltató gyakorlatilag nem csináltam semmit!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!