Hogy kell beadni a felmondást?
Figyelt kérdés
az első munkahelyemen szeretnék felmondani 3 év után. lehet hogy ciki, vagy nem, de pontosan nem tudom, hogy kell beadni a felmondást. azt tudom, hogy beadvány formájàban papíron. láttam a neten sablonokat, amit ki lehet nyomtatni, és csak az adataimat kell beírni. azt is elfogadja a munkáltató?tegnap 18:51
1/5 anonim 

válasza:

Én szóltam, hogy felmondok, felmondási idő alatt adták a kitöltött papírt, amit csak alá kellett írnom és iratnom az igazgatóval.
2/5 A kérdező kommentje:
nálunk is így megy általában, hogy a felettesünknek szólunk, és ő meg továbbítja a nagyobbik főnöknek. csak olvastam róla, hogy a munkavállalónak kell írásban beadni
tegnap 19:09
3/5 Mad Max2 

válasza:

Kézírással írt felmondó levél is teljesen megfelel.
Nem kell túlvariálni...
Fogsz egy A4-es papirt kb ráirod ezt...
A ... cégnél lévő munkaviszonyomat a mai nappal(dátum) felmondom.
NÉV
Aláírás
dátum
ez kb elég is.
De lehet bele írni egy rövid indoklást is: Például ha azért mész el mert kicsi a zsé
Oda írod: Felmondásom oka, az anyagi megbecsülés hiánya.
Erre mindig grimaszolnak a górék:)
4/5 anonim 

válasza:

Beszélsz főnököddel hogy szeretnél felmondani, majd írsz egy levelet vagy e-mailben vagy nyomtatott formában vagy postai úton ajánlott levélként.
Nekem személy szerint egyszerűbb ha céges e-mailről kiküldöm a levelet a főnökömnek, ha tudom a HR est akkor őt, meg a saját e-mailemet hogy meglegyen nekem is.
5/5 anonim 

válasza:

A munkavállalói felmondás egyoldalú jognyilatkozat, formai megkötései nincsenek. Célszerű két példányban megírni és aláíratatni, hogy mikor került átvételre a munkáltató részéről. A nyilatkozatot a munkáltatói jogkörrel rendelkező személynek kell címezni (pl. társaság ügyvezetője vagy ha aki ezt a jogkört a ő megbízásából gyakorolja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!