Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondást hogy kell beadni?

Felmondást hogy kell beadni?

Figyelt kérdés

Multinál dolgozom. A HR-re kell menni?

Ott adnak papírt, vagy le kell töltenem egyet az internetről és azt kell kitöltenem?

Köszi

2019. dec. 15. 16:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Vagy letöltesz, vagy megírod magad 2 sorban, és a közvetlen felettesednek adod. 2 példányban, egyiket visszakéred aláírva. Dolgoztam olyan helyen, ahol a cégnek volt erre külön formanyomtatványa, ha így van, majd szólnak, és leadod azt is.
2019. dec. 15. 17:25
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nem, nálunk szerintem nem így működik. A közvetlen felettesem a csoportvezető, afelett a műszakvezető van, afelett pedig a termelési vezető. Úgy tudom, hogy egyik sem foglalkozik ilyenekkel, hanem az irodában foglalkoznak ilyennel... Mindegy, majd ott bent utánakérdezek.

2019. dec. 15. 17:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Tollal is lehet írni, elég 2 sorban megfogalmazni? A/4-es papírra?
2019. dec. 15. 17:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tollal, akár kockás papírra is megírhatod, az is ugyanúgy joghatást vált ki, amint átadod a munkáltatónak, mintha legépelted volna.

2 egyező példányban megírni. Egyiket átadod a munkáltatónak, a nálad maradó példányon pedig átveteted velük dátummal ellátva.

Munkáltató neve, címe

Alulírott Buga Jakab (személyes adatok megadása) az Önöknél X. Y. naptól fennálló munkaviszonyomat a mai nappal felmondom.

Dátum, és az aláírásod.

Ennyi az egész, nem kell túlbonyolítani, indoklása pedig részedről nem kötelező.

A felmondási irat átadását követő napon indul el a felmondási idő, ha nem próbaidő alatt adtad át azt. Próbaidő alatti felmondás (átadása) azonnali hatályú, ilyen esetben nincs felmondási idő sem.

2019. dec. 16. 05:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi, és ebbe a papírba nem kell beleírnom azt, hogy ettől-eddig tart vagy azt úgy is a cég mondja/számolj ki?
2019. dec. 16. 15:39
 6/8 A kérdező kommentje:
hogy a következő naptól indul a felmondás és hogy meddig tart (35 nap lenne nekem)
2019. dec. 16. 15:39
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem kell. Minek? A munkáltató tudja, számolni is tud és Te is.

Egy felmondás nem tájékoztatásra, utasításra, vagy törvényi paragrafusok felsorolására szolgál.

Az egy egyoldalú jognyilatkozat arról, hogy felmondod a munkaviszonyodat. Slussz-passz. Minden mást a szerződésed szabályoz, vagy ha abban nem tértek ki rá valamire, akkor a törvény.

2019. dec. 17. 04:44
 8/8 A kérdező kommentje:
Remek, köszönöm!
2019. dec. 17. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!